Despre curele de slăbire … cu dragoste!

În cîteva ore este încheierea Postului! Cred că acum se potrivește mai bine ca niciodată un articol despre înfrînare, cumpătare și cure de slăbire (doamne dragi, mai ales dacă doriți să vă vină bine rochia de Revelion!).

Cred că acum, după un an de zile aproape, după ce am pus jos 15 kg (adică o bicicletă întreagă), după ce mi-am stabilizat greutatea și după ce am trecut peste efectul yo-yo, acum pot vorbi liniștit de curele de slăbire. Înainte era ca și cînd aș fi cărat tot timpul în spate, ba nu, în burtă, o bicicletă ca asta. Fix 15 kg.

sursa ciclosfera facebook

Am experimentat mai multe pe pielea mea: regimul disociat, înfometarea, pastile, regimul hipocaloric etc. Nu merge! Curele de slăbire de prin reviste sînt o minciună. Merg, dar numai pentru trei săptămîni. Aceste cure sînt pentru cucoane care vor să slăbească pentru cîte o cumetrie sau nuntă. Slăbesc să le vină rochiile și gata, apoi se îngrașă la loc.

Nu merge dacă nu înțelegem cauzele în primul rînd. Vezi AICI. La mine nu merge fără efort fizic. Eu nu cred că merge la cineva fără efort fizic. De aici toată povestea asta cu bicicleta.

Dar nu doar atît. Postul! Nu înfometarea! Postul și rugăciunile. Acum am motive adînci și apăsătoare mai mult ca niciodată să fac postiri îndelungi.

De fapt a fost altceva, a fost o motivație puternică de a slăbi. Este legată de dragoste și ascultare. Cred că acum a sosit momentul să deconspir motivația pe care am primit-o în urmă cu aproape un an de zile din partea … mamei mele.

Iată ce îmi scria în urmă cu aproape un an.

Deci … de aici a început totul și … de la dorința mamei de a mai slăbi … Și din punctul acesta de vedere mi-a fost un exemplu. Nu s-a lățit și îngrășat nici măcar după ce a rămas văduvă, la vîrsta de 27 de ani. Nu avea de gînd să se recăsătorească. Nu ar mai fi avut motivația din privirile unui partener de viață. Și-a cinstit templul Duhului, trupul, după cum ar fi trebuit să fac și eu.

De unde a început totul. DE AICI. Să revizităm acest video. Înainte de asta am scris ACEST lucru, dar fără dragoste. Era scris cu capul, dar nu și cu inimă. Acum înțeleg mai multe. Cura de slăbire trebuie făcută cu dragoste și despre trup trebuie scris cu dragoste, nu cu (c-)ură.

Ce a urmat?

Ziua 1

Ziua 2

Ziua 3

Ziua 4

Ziua 5

Ziua 6

Ziua 7

Ziua 8

Ziua 9

Ziua 10

Ziua 11

Ziua 12

Ziua 13

Ziua 14

Ziua 15

Ziua 16

Ziua 17

Ziua 18

Ziua 19

Ziua 20

Ziua 21

Ziua 22

Ziua 23

Bonus

Rezultatul? Am început la 96,5 kg. Am sfîrșit la 81.00. Acum am undeva la 83, că au început să năvălească sărbătorile, frigul, nu se mai poate umbla cu bicicleta, dar luăm măsuri.

Ce va urma? Ținta următoare! 76 de kg.

Pentru asta mă antrenez și iarna. Anul următor voi face încă 5000 de km cu bicicleta. Din nou acest post al lui Daniel. Cîntarul oficial? la 28 ianuarie 2014.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Amintiri, Biciclete, Fabrica de barbati, Sanatate. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la Despre curele de slăbire … cu dragoste!

 1. Danyella zice:

  DRAGOSTEA MAMEI,si a celorlalte fiinte dragi din viata D-stra.v-au Determinat sa luati o Decizie foarte Importanta pentru viata si sanatatea D-stra.RESPECT.Din scrisul D-stra. am inteles atat de placut,cat de mult va iubiti MAMA,cat de mult o Venerati,pentru Verticalitatea si Demnitatea felului in care a Ales,sa-si traiasca Tineretea,dupa vaduvie,dedicandu-se in intregime Cresterii si Educarii copiilor (daca nu gresesc 3,la numar). „MAMA este, pe buzele si in inimile copiilor,un alt nume pentru Dumnezeu.” William Makepeace Thackeray.

 2. Pingback: 21 – Am început din nou. Primul pas? Curățarea porcului … | Marius Cruceru

 3. Pingback: Urcarea pe munte (a.k.a. “să scoatem porcii afară!”) – ziua 1 - Cezar Derevlean

 4. Pingback: 3 – ultima zi de post cu apă și argilă, pregătirea de evaluări (86-80) | Marius Cruceru

 5. Pingback: 1 – ultima zi: “Mamă, cu bătaie de călcîie și onor raportez: pierdut și declar nule 16 kg! Definitiv!” și încheierea cu Sushi de casă | Marius Cruceru

 6. Pingback: Țin baptiștii Postul Mare al Paștelor? | Marius Cruceru

 7. Pingback: Din nou despre tensiunea arterială sau despre regimul RAR | Marius Cruceru

 8. Pingback: Udreizarea postului | Marius Cruceru

 9. Pingback: Ziua 41 – Începe Postul! | Marius Cruceru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.