Ziua 18 – La revedere, Cafea!

Azi a fost Duminică. Asta înseamnă deplasare. Zi grea! Adunare generală și, după cum ne este obiceiul, fiecare pastor trebuie să se supună la vot la patru ani. Azi a fost rîndul meu.

Pentru a rezista, dimineață am pasat două banane.

La prînz ospitalitatea și înțelegerea aleșdanilor a fost de-a dreptu copleșitoare. Deși am stat în fața unei supe cu tăiței care mirosea amețitor, în fața cărnii de porc și de pui de casă, aburinde și una și alta, am avut cel mai dulce suc de morcovi, mere și țelină, pe care l-am gustat vreodată… atît de dulce încît am întrebat gazda dacă a pus cumva zahăr. Absolut incredibil! Acum am o plasă cu acești morcovi care, secretul grădinarului, ca să își capete asemenea dulceață au fost lăsați mai mult în pămînt și au fost tîrziu culeși.

Toată ziua, pe lîngă asta am băut suc de lămîie cu bicarbonat. Vă dau mîine sau zilele acestea rețeta.

Am adăugat două cafele și …

am primit un cadou surpriză. Familia Achim, care mă sprijină în eforturile mele vegetariene, mi-a făcut cadou un dovleac în formă de inimă cu multe fructe și legume aranjate într-un mod simbolic.

seara…

Cîteva alune, vreo două nuci, măsline și un suc făcut din fructele pe care le-am cules din dovleacul-inimă.

Apoi am tăiat două cepe, le-am pus sare și ulei și, cu ochii în lacrimi de îmi venea să recit versurile lui Labiș … mănînc și plîng, mănînc…  așa am terminat seara.

Mîine… La revedere, Cafea!

Silvian spune că e bună numai pentru clisme. Pentru asta a făcut-o Dumnezeu.

Mîine dimineață voi bea împreună cu fiul meu un ultim expreso și … la revedere. Spun la revedere și nu adio pentru că voi bea numai cafea bună doar atunci cînd ni se vor încrucișa drumurile. Nu vreau să aud de fierturile acelea prin care poți citi ziarul și nici nu mai vreau french melange pentru că îmi provoacă acid.

Mîine este abia ziua 19.

Despre Marius David

soțul Nataliei
Acest articol a fost publicat în Sanatate. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

23 de răspunsuri la Ziua 18 – La revedere, Cafea!

  1. Cristi B. zice:

    Presupun ca pe langa cadoul surpriza, ai mai primit unul de la Biserica, adica un nou mandat de slujire!

  2. Teofil Florin zice:

    La multi ani , Marius!!!
    Domnul sa te pazeasca mai departe!

  3. Camix zice:

    Eu știu că semințele sunt grele seara. La ficat. și că mai degrabă sunt recomandate ziua, dimineața.

  4. Mihai-Sorin zice:

    @Mîine este abia ziua 19.
    „angajamentul alimentar” este pentru 40 de zile? ce se intampla dupa aceea..?

  5. szromulus zice:

    Ceapa cu ulei si cu sare este o masa pe care o serveau batranii in zilele de post la tara. Se poate manca si fara lacrimi, dar este o traditie si aici si are in plus si multe beneficii 🙂

  6. Cristi B. zice:

    La multi ani si Domnul sa- ti dea har in toata lucrarea pe care ti- a incredintat- o!

  7. marinelblaj zice:

    Eram curios de reţeta sucului de lămâie cu bicarbonat, frate Marius! Nu de alta, dar în zilele acestea folosim şi noi aşa ceva…

    • Marius David zice:

      Se taie coaja unei lămîi. Tăiată, nu rasă, că iese mai amar totul cu raderea.
      SE fierbe 1 minut în apă.
      Se lasă la macerat peste noapte.
      Se stoarce dimineața în lichidul rece de circa 1 litru sucul de la lămîia căreia i s-a luat coaja.
      Se pune o linguriță rasă de bicarbonat de sodiu în tot lichidul acela și apoi se bea tot acel litru într-o zi.
      În fiecare zi.

  8. marinelblaj zice:

    Am postat un răspuns, dar…:(
    Mă tem să-l mai postez, să nu aglomerez…

  9. Pingback: Despre curele de slăbire … cu dragoste! | Marius Cruceru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.