Cum slăbesc? Cu capu… (P)

Reluare a unui alt articol naiv. Ce-aș schimba? În articolul următor, acum după ce am citit ce am citit și mi-am găsit prieteni știuți ..

…………………………………………………………………

Mă duc în jos, cad, kg după kg, cineva trebuie să mă oprească!!! 🙂 Vă scriu azi că am trecut de limita psihologică de 89 kg. Ieri aveam 90, azi 89,800.

Sînt o mulţime de reţeţe de slăbit. Click AICI şi vă distraţi. Dacă le încercaţi pe unele, vă îmbolnăviţi fără puţinţă de vindecare.

V-am spus cum m-am îngrăşat. Vedeţi AICI. Cum slăbesc? Ehe, asta este o cu totul altă treabă.

Fiecare dintre noi sîntem diferit construiţi, dar după acelaşi tipar. Fiecare dintre noi s-a îngrăşat aproximativ aproape altfel 🙂 deci trebuie să slăbească pe aceeaşi cale.

Dacă nu înţelegi cauzele, degeaba regimuri, vei pune la loc. Te vei lupta la nesfîrşit cu kilogramele. Slăbeşti pentru nuntă, pentru interviu, pentru o vreme şi gata, kilogramele sînt la loc. Dacă nu înţelegi mecanismele îngrăşării şi slăbirii, degeaba, încerci pastile şi îţi distrugi ficatul.

Dacă nu ai motivaţii solide, te laşi. Nu trebuie să fii leneş ca să te laşi, numai lipsit de motivaţie, mai ales dacă soţia sau soţul te aceptă aşa cum eşti. Te ţine minte de cînd erai frumoasă sau frumos, nu? 😉

O doamnă mi-a scris şi mi-a spus cum a slăbit ea. S-a gîndit tot timpul cum o să arate în rochia din Pretty Woman, roşie şi strîmtă. I-am scris înapoi şi am întrebat-o ce soluţie are pentru bărbaţi. A fost rapidă. Haina aia neagră a lui Neo din Matrix. 🙂

neo_1024x768.jpg

N-a mers!

Se slăbeşte cu creierul, nu cu stomacul. Stomacul tot la creier are comanda.

Deci, cum slăbesc:

Am creat un cadru ca să fiu limpede la minte

I. Am aruncat pe foc toate sfaturile din revistele pentru femei sau manualele de slăbit pentru modele. Metode de slăbit fără efort fizic??? Poveşti de adormit domnişoare cu bani.

II. Am stabilit o motivaţie puternică. Vreau să îmi văd copiii mari şi nepoţii, vreau să prind ziua de Sîmbătă. Vreau să nu o las pe Natalia văduvă. E mai bine decît să mă văd îmbrăcat în haina lui Neo.

III. Am stabilit o ţintă precisă. BMI-ul. Acum este 33. Obezitate gradul I. Trebuie să ajung undeva între 25 şi 28. Adică pe la 76 kg.

IV. Am stabilit un ritm omenesc. Dacă slăbiţi mai mult de 2 kg pe lună, numai ca să vă vină rochia de mireasă, atunci se produc procese degenerative ireversibile. Gîndiţi-vă numai la pielea care vă va transforma într-o „persoană cascadă”. Nu vreau să îmi prind epiderma cu leucoplast şi să îmi trag carnea de pe spate ca să mă pot aşeza. Ne-am îngrăşat în timp, în timp trebuie să slăbim.

V. Încerc să restaurez obiceiurile bune şi să le alung pe cele rele. Adică? Fac calea inversă. Anumite lucruri pe care le-am făcut greşit le întorc pe dos. Am ştiut că nu este bine, dar m-am lăsat dus de stress, de val, de prea multa activitate, de sarcinile de lucru, de grabă, de neglijenţă etc. Deci:

1. Am început din nou să mănînc dimineaţa. Mare lucru! De obicei luam o cafea, mă duceam la şcoală, predat cîteva ore bune, administraţie, viaţă intensă, mîncam pe la ora 14.00 ca un (cenzurat 🙂 ) şi apoi mă duceam acasă. Mi se făcea iar foame pe la ora 10 seara. Dimineaţa, vorba prietenului meu care a slăbit 40 de kg, mănînc o mîncare cu creierul: oat meal. Nu are un gust prea bun. Sînt fibre alimentare. Se găsesc pe toate drumurile, dar sînt foarte sănătoase pentru colon în primu rînd. REvin, dacă trebuie.

2. Nu mai mănînc după ora 19.00. Mîncam pe la ora 19, după care muncă, muncă, muncă, noaptea, pentru că lucram în stil „bufniţă” din nou mîncare.

3. Dorm cît trebuie. Mă culc la 22, mă scol în jur de 5 sau 6. La stress şi oboseală corpul fiecăruia reacţionează în alt fel. Al meu comandă: depune, ca să ai de unde consuma cînd eşti obosit şi stresat. Cînd sînt odihnit nu mai simt nevoia să mănînc atîta.

4. Beau apă. Mai ale pe căldurile astea, în jur de 2 litri. Apa ajută la ardere. Cu cît transpiri mai mult, cu atît slăbeşti mai mult. Pînă acum v-am spus că am dat jos 6 kg şi ceva. DA, asta a fost apa. Acu abia începe greul. Toate curele de slăbire uimitoare se bazează pe asta. Vi se pare că merge, dar daţi apa jos. Dacă vreţi să slăbiţi, trebuie să beţi apă. 2 litri pe zi ar fi pentru cineva care vrea să se menţină, dacă aveţi cu 20 de kg mai mult, atunci, pentru fiecare 10 kg în plus peste limita normală trebuie să beţi o jumătate de litru în plus. Porţia mea este de trei litri pe zi.

5. Mă gîndesc la ce mănînc şi nu mai mănînc oricînd, orice, oriunde. La sfîrşitul zilei mă gîndesc la ce am mîncat. DAcă am sărit calul, a doua zi, post. Nu mai mănînc la orice oră din zi. Am stabilit ore fixe. Nu mai merg la orice masă de protocol. Dacă mă duc. Beau apă în faţa lor. Exerciţiu de voinţă. SAu comand ceva peşte, carne albă, chestii de genul ăsta.

6. FAC MIŞCARE. Asta-i important. Zilnic. Am avut o problemă cu genunchii de la prea multă alergare. Am încercat să alerg la fel ca la 56 kg cu aceleaşi ligamente şi aceeaşi muşchi acum la 96 de kg. Am făcut o prostie. Dar nu m-am lăsat. Pînă mi-am tratat genunchii, am făcut abdominale, flotări etc. PEntru prima dată săptămîna asta pieptul mi-a fost cu un mm înaintea burţii. 🙂

7. Am început din nou să mă uit în oglindă. Mult de reparat. 🙂 Din cauza abdominalelor încep să apară din nou, vag, greu, nişte deluşoare, foştii şi vechii mei abdominali. Greu de identificat. Nu asta este cel mai greu de obţinut. Cel mai greu este să înlături „mînerele iubirii” cum spun americanii. Cele două pernuţe care s-au depus mai sus de şolduri. Am nişte exerciţii super pentru alea. Grele, dar merită. Soţia

8. Parchez maşina mai departe şi am renunţat la lift. Azi soţia a urcat cu liftul şi ca în vremurile bune, am ajuns înaintea ei, pe scări. Cu gîfîieli, dar e bine!

9. Am renunţat la zahăr, la pîine în exces şi la otrăvurile albe în general. Făină, sare, zahăr etc. Mănînc pîine, dar graham, cu multă fibră, pîinea cea mai neagră. E şi mai bună la gust. Fără conservanţi. Nu am renunţat la îndulcire şi nici cu îndulcitorii nu mă împac, dar folosesc mierea de albine. Vă obişnuiţi, cu orice vă obişnuiţi.

10. Am renunţat la multe activităţi stresante. Da, la cele mai multe activităţi stressante care îmi ocupau nopţile. Dacă nu mai stau nopţile, nu mai mănînc noaptea. DAcă nu mă mai stresez dimineaţa, nu mă mai grăbesc fără să mănînc. Toate se leagă.

11. Am început să gîndesc ca un slab. Mă mişc ca un om slab, mă urc în maşină ca un om slab, urc scările ca un om slab, manînc ca un om slab. Mă pregătesc pentru cele 76 de kg, intens de tot. Mintea începe să supună corpul şi acesta va începe să se dea pe brazdă.

12. Am învăţat să spun NU. Mie şi altora. Pentru că văd multe lucurri care îmi plac şi acum mi le pot permite, trebuie să îmi spun mie în primul rînd Nu, apoi, cînd sînt invitat de oameni atît de amabili şi calzi la masă, pentru că mă cunosc de atîta timp şi epntru că mă iubesc destul, p0t înghiţi un NU din partea mea la capitoul prăjituri şi la al doilea fel doi.

13. Am un grup de suport. Singur nu poţi. Trebuie să îţi aducă aminte cineva, mai ales cînd te enervezi şi vrei să bagi două savarine în tine, una după alta sau două torturi diplomat. Soţia este alături de mine, în primul rînd. Aleargă cu mine, mă bate la cap să nu mai mănînc ciocolată, îmi aduce aminte că am luat hotărîri drepte etc. Apoi prietenii. Ei îmi dovedesc că se poate. S. V. care a slăbit 40 de kg este cel mai mare suporter al meu, apoi S. T. care a slăbit 20 kg mă încurajează în fiecare săptămînă. E important să nu te arunci asupra propriului trup fără sfaturi bune.

Mai sînt şi altele, dar mă opresc aici.

Nu ştiu dacă o să meargă şi la voi, dar la mine se pare că funcţionează.

Pentru cei care mă ştiu: punem pariu că după vacanţă vin cu burta mai în spate decît pieptul?

Punem pariu că la 1 octombrie sînt la 84 de kg? Adică 12 kg faţă de 19 mai?

Scriu acestea ca să îmi creez singur presiune. De acum înainte nu mai este drum înapoi. Ochii unora vor fi pe mine. Deci e treabă serioasă.

Promit să nu mai predic despre post pînă nu ajung la 80 de kg. 🙂

Despre Marius David

soțul Nataliei
Acest articol a fost publicat în Sanatate. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

23 de răspunsuri la Cum slăbesc? Cu capu… (P)

 1. Darius zice:

  Succes in continuare! Daca nu va suparati, ce inaltime aveti? Eu am 1,75 si greutatea 82 Kg.
  Fac eforturi mari, dar nu reusesc sa cobor sub 80KG.

 2. Marius David zice:

  1,68 am în înălțime

 3. Marius David zice:

  Cu sucuri, așa cum fac acum, reușești. Problema care au generat noua mea luare în greutate, problemele… că sînt două…
  1. problema cu genunchii a fost de fapt mult mai serioasă. Genunchii s-au refăcut, și nu complet în 5 ani. Asta este mersul trupulului. Nu vă distrugeți genunchii. Un prieten mi-a spus că face tenis ca să slăbească. Numai ski-ul este mai prost. Distrugere de genunchi sigură.
  2. Am scăpat de problemele cu inima și dispăruse motivația.
  Acum au apărut altele și a reapărut motivația și am învățat între timp niște lucruri esențiale despre slăbirea sănătoasă.
  Spor !

 4. Lucian zice:

  Din pacate, am 1.79 si 130 de kg la doar 25 de ani ! ….Sunt descurajat doar cand ma gandesc cat trebuie sa dau jos. Parca zaresc printre cele scrise de dvs. un soi de muguri de speranta pentru mine…multumesc.

 5. szromulus zice:

  Excelente reguli.
  De-alungul anilor mi-am calculat volumul de combustibil (alimente) in functie de consum. Activitatea fizica creste consumul de alimente si totodata creste necesarul de viatamine in timp ce perioada de sedentarism scade necesarul, ca atare trebuie scazut volumu de alimente consumate. In toata aceasta ecuatie intervine desigur si o constanta care diferera de la individ la individ si care trebuie considerata atunci cand se calculeaza raportul dintre consum si necesar caloric.

  Consider utile suplimentele nutritive, dar doar cele luate din magazinele sportive, cele din farmacii au o calitate inferioara si un pret mult peste nivelul celorlante. Pragmatic vorbind se spune ca pe omul de rand il poti minti cu calitatea si eficienta suplimentelor pt ca nu are cum sa isi dea seama, in schimb sportivul doarme in picioare si isi va da seama imediat ca produsul consumat nu valoreaza nimic 🙂 . Pacat ca la noi nu exista un lant de magazine ca Holland and Berret (http://www.hollandandbarrett.com) pe care il consider destul bun si se adreseaza omului mediu cat si unui sportiv de performanta.

 6. Alin B zice:

  O sora intr-o zi a avut curajul sa ii spuna pastorului ca are burta prea mare si sa o lase mai moale cu gratarele pe weekend.Toti avem de invatat din exemplul tau.

 7. cand spuneti „paine neagra” va referiti la painea aceea plina de seminte, de culoare brun inchis spre negru, care se comercializeaza in magazine in pungi sub forma de cub? aia e paine neagra. felie din aceea cu peste si ceva sos de iaurt cu ceapa, usturoi, niste verdeturi aromate si o ceasca buna de cafea e incredibilia.

 8. cand spuneti „paine neagra” va referiti la acele cateva felii de paine ambalate sub forma de cub, iar feliile sunt de culoare brun inchis spre negru si pline de seminte? daca da, atunci incercati peste (de orice fel) cu iaurt amestecat cu ceapa, ustoroi (in cantitati moderate), ierburi aromate (gen busuioc, rozmarin) si o licoare sanatoasa of your own choosing. sper sa va placa.

 9. Ani Sala zice:

  deci, nu sunt singura cu veganismul si raw food 😛
  ieri cand am citit articolul cum vreti sa slabiti mi-am propus sa va las azi link spre filmul „gras, bolnav si aproape mort” si spre site-ul ligiei pop dar am ramas placut surprinsa cand le-am gasit pe site-ul d-voastra 🙂
  Va doresc mult succes si sa stiti: chiar se poate!
  ce Dumnezeu minunat avem!!!

  • Marius David zice:

   nu, nu voi rămîne pe raw food, asta este un fel de resetare a organismului, un fel de schimbare de soft.
   TRebuie să îmi păcălesc corpul cu ajutorul creierului și apoi să intru în cîteva rutine sănătoase.

   multumesc de susținere.

 10. Lucian Toma zice:

  Excelent articolul………Se pare ca tot prin oameni Dumnezeu are invataturi si pentru trupul fizic la fel ca si pentru suflet si duh. Asa ca, fa ce face ”popa” nu ce zice :)) sa o fi fost altfel expresia asta. Un singur verset am aplicat dupa ce am fost cu un picior in groapa si cu altul pe o coaja de banana 120 de kilograme si cu ficatul in pioneze. Gen 1_29. Fructe legume leguminoase seminte nuci si………GATA……La mine a functionat. asa de bine incat am hotarat sa continui. Postul intermitent( mese doar intre 16-21) de asemenea functioneaza………pentru ca imi fortez corpul sa foloseasca toti cei trei combustibili, Zahar, glicogen si grasimi. Zaharul si glicogenul se consuma dupa cam 8 ore de la ultima masa. Deci daca dimineatza folosesc o lingurita de zahar in ceai……..corpul se ..apuca sa arda din nou combustibilul cel mai usor de folosit (zaharul) In timpul fazei de ”undereating” sau in procesul catabolic nu doar grasimile sunt arse ci si fibroame chisturi, celule canceroase…….precum si insulina devine mult mai eficienta la mesele din fereastra 16-21, cortizolul, hormonul de crestere e produs in mod natural in faza catabolica. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2015274235721&set=a.2015273875712.108606.1659801220&type=3&theater

  • Marius David zice:

   Mulțumesc, Lucian Toma.
   Da, cea mai mare poftă acum nu este după fripturi, interesant, corpul își cere drepturile … sănătos. Noi îl încurcăm.
   Am poftă de … PEȘTE și de semințe. Multe semințe.
   Mulțumim pentru informații.
   voi medita la cele ce spui.

 11. Lucian Toma zice:

  Semintele au inhibatori enzimatici, din aceasta cauza nu se strica in pamant si sunt activate doar dupa ploaie. Nehidratate in prealabil, inflameaza pancreasul intrucat acesta trebuie sa faca enzime digestive in exces. Si eu am mancat seminte foarte multe cand am scos carnea intrucat digestia foarte rapida si usoara nu prea ii placea corpului. Creierul prin sistemul nervos, nu poate sa faca doua lucruri grele in acelasi timp. Digestia si conducerea emotilor sunt cele mai grele sarcini pentru sistemul nervos. Cand eram indragostit, deoarece sn conducea emotii placute, creierul imi taia pofta de mancare……..in situatii de stres , dezamagiri si depresii procesul e invers. Cu cat imi incarcam stomacul cu chestii greu digerabile cu atat treceam peste suferinta mai usor, cu alte cuvinte pentru ca digestia era prioritara treceam peste suferinta mult mai usor. ”Confort food”. Asta este un post, dar spre deosebire de postul cu apa postul cu fructe cu vegetale sau cu fructe are nevoie de o energie mica de digestie comparativ cu carnurile si cartofii……..unde mai punem ca branza ingreuneaza digestia si constipa si mai mult.
  Multi oameni nu se suporta emotional in timpul posturilor pentru ca emotile sunt foarte variate si foarte puternice. Actiunile in trupul fizic au rezonante in suflet….Cel mai important lucru care il face postul este detoxifierea…inclusiv a glandei pineale. Aceasta e extrem de importanta pentru echilibrul hormonal in sange din punct de vedere fizic, iar din punct de vedere spiritual, este un fel de antena cu care ne conectam la ”lucrurile care nu se vad” Hrana plina de chimicale si aditivi si potentatori si conservanti….in primul rand calcifica acea mica glanda intrucat e de 7 ori mai vascularizata de sange decat orice alt organ din corp. Asta e explicatia de ce dupa un post indelungat incepem sa ”vedem” si sa simtim lucruri care D-zeu de altfel tot timpul le transmite, dar din pacate nu prea sunt ”vase” receptive……intrucat michiduta care e expert in lupta in trup( in duh habar nu are ce se intampla, daca ar fi stiut nu ar fi ingaduit sa moara Hristos pe cruce) a mutat toata batalia in trup…….si ne loveste si perverteste exact ce Dumnezeu a lasat sa se asigure ca vom continua sa ne hranim(placerea gustului), sau sa se asigure ca ne vom inmultii( placerea sexuala) sau sa se asigure ca ne vom apara familia in situatii periculoase( autoapararea- prin violentele din desene animate, filme stiri, prin jucariile copiilor jocuri pe calculator). Implicatile sunt multe dr cu alte cuvinte POSTUL (ca e cu apa, ca e cu fructe sau zarzavaturi ca al lui daniel) e ceas mai puternica arma a credinciosului si functioneaza si singur. Cand il combinam cu rugaciunea insa ……”scoate si felurile de draci care sunt imposibil de inlaturat altfel) Din pacate datorita toxinelor din alimente si procesarilor (vezi mortii care nu mai putrezesc datorita conservantilor depozitati in special in tesuturile de grasime) nu mai putem posti. Cand posteam in trecut aveam niste crize de detoxifiere( corpul se ducea in tesuturile de grasime imi lua toxinele si vroia sa le duca la organele de detoxifiere rinichi ficat si piele) Cantitatea mare de toxine din sange imi dadea dureri de cap si ameteli si simptome greu de suportat.
  Interesant toate imi treceau dupa prima imbucatura de mancare consistenta De ce? Simplu digestia e prioritara …..si energia corpului care era folosita sa detoxifice si sa restabileasca echilibrul lasat de Creator in trup, eu o redirectionam la digestie, astfel incat corpul imi lasa toxinele in pace in depozitele de grasime si se ducea sa digere.
  In ultimele 5 emisiuni am spus cam totul ceea ce El m-a invatat si prin astea m-a restaurat in sfarsit si trupul, pentru ca duhul si sufletul a putut sa o faca prin credinta in El………..TRUPUL INSA NU AJUNGE DOAR SA CRED……TREBUIE SA IMI MANIFEST CREDINTA IN FAPTE. http://www.radiociresarii.ro/arhiva/?page_id=245

 12. Pingback: Despre curele de slăbire … cu dragoste! | Marius Cruceru

 13. Nicoleta zice:

  Buna ziua ma numesc Nicoleta si vreau sa slabesc am 93 kg , inaltime 1,56. Am mai incercat sa slabesc am reusit dar ma-m ingrasat la loc. As vrea un sfat de la dumneavoastra. Si mai am o intrebare de cate ori faceti sport?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.