Din nou despre tensiunea arterială sau despre regimul RAR

Dragi prieteni,

Așa cum ne învață Sfintele Scripturi, dacă am descoperit ceva bun, de ce să ascundem? Apropiații știu că sînt cardiac diagnosticat cu acte în regulă. Totuși merg cîte 150 km (observați diferența de nivel și menționez că anul trecut am făcut Transfăgărășanul) pe zi cu bicicleta în touring, cînd trebuie, cîte 20 de km aproape zilnic și îmi pot ține inima la 130 de bătăi pe minut pentru ore întregi, nu mai iau niciun medicament tradițional pentru scăderea tensiunii arteriale și duc o viață absolut normală. În ACESTE ARTICOLE aveți mai multe detalii.

20130803-014627.jpg

Nu a fost ușor, dar acum am o motivație în plus: Noah.

Ce am făcut?

1. Am scăpat de greutatea în plus, de cea mai mare parte și încă mai continuăm. Am recurs la o slăbire științifică, de durată, dar mai sănătoasă. Nu sînt o cucoană căreia trebuie să i se potrivească o rochie la nuntă după care poate să facă yo-yo cu greutatea cît dorește. Se pierde încet, sigur, sănătos. Aici trebuie să vă vînd un pont: Nutriționistul Liviu Deacu, Cluj, de la care am și video-ul de mai jos. Dînsul lucrează numai cu informații de cea mai înaltă calitate, informații din reviste peer-reviewed ISI et c.

sursa 

2. Mi-am schimbat complet regimul alimentar. Sînt vegetarian în proporție de 90%. Am recurs la regimul românesc ancestral religios (RAR) :). Luați zîmbetul de rigoare. Dacă trebuie mă explic. Pe scurt: carne doar Duminica (în familiile vechi românești se tăia o găină sîmbăta și Duminica după slujbă era împărțită la 13 persoane. O singură găină.) Luni, pentru că Duminica a fost destrăbălare curată, se mînca mai puțin, mămăligă cu gem, spre exemplu. Marțea și Joia se mînca normal. La fel, Sîmbăta. Miercurea și Vinerea erau zile de post. Așa devin zîne bune Sfînta Miercuri și Sfînta Vineri în poveștile românești.

3. Folosesc regulat semințe de in.

4. Folosesc din cînd în cînd, dar aș putea mai des, ceaiul de măceș.

5. Usturoi, pastile fără miros (odorless) cîte doua sau trei pe zi.

6. Spirulină, cîte două pe zi.

7. Complexul talpa gîștei-păducel-vîsc. Sînt comprimate.

8. Din cînd în cînd iau pentru o vreme Aspacardin.

9. Omega 3 și ulei de pește din belșug.

10. Mai multă meditație, rugăciune, ieșiri în natură și ieșire din conflicte inutile. Inclusiv post de blog. (A propos, perioada în care am avut tensiunea arterială constant mare a fost perioada în care am fost foarte foarte activ pe blog, admițînd să discut cu persoane care mă înjurau la drumul mare, lăsînd comentarii care nu îmi erau tocmai comode, răspunzînd democratic tuturor). Turele cu bicicleta, de care rîd unii în sensul țara arde și decanul se dă cu bicla…, îmi sînt terapie curată. Pînă la urmă cine rîde din șa rîde mai bine. 🙂

Am avut tensiune costant 110-180.

Acum? 110-70 sau 120-80 maxim.

Menționez că în familia mea tensiunea arterială este o problemă genetică confirmată și verificată.

Să vă sporească sănătatea precum vă sporește viața spirituală, cum cita cineva din clasici.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Biciclete, cugetări de pe bicicletă, Fabrica de barbati, Sanatate. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Din nou despre tensiunea arterială sau despre regimul RAR

  1. Alex Pop zice:

    Hm… Unii spun ca e mult mai usor sa traiesti mult si bine cu post de… musetel si supa de zarzavaturi: http://www.telegraph.co.uk/news/science/science-news/11683736/Five-day-fasting-diet-slows-down-ageing-and-may-add-years-to-life.html

  2. Maria zice:

    Sa nu uitam de sport, cat mai mult sport. In ultimele zile am iesit mult mai mult cu bicicleta si la alergat, pe marginea lacului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.