Vă puteţi imagina o lumea a bărbaţilor fără cravată? Fără multitudinea de dungi şi culori, picăţele şi pătrăţele, carouri şi imprimeuri. Cravate cu desene, cu steaguri, tematice, presidenţiale cu dungi în diagonale, din mătase, din cîrpă, de înnodat, cu elastic, cu noduri mari şi noduri mici, în trei, în patru, chiar în şapte îndoituri, late şi înguste, lungi şi scurte, ţipătoare şi discrete, cu insemne de club, de armă, militare şi civile…
...............................................
Inutil accesoriu bărbătesc, leneş şerpuitor pe burţile greu de ascuns, “gîtlegău” atîrnător prin mîncare, este singura pată de culoare ca pana la papagal în cenuşiul-negriul-alburiul costumelor noastre, între pantofii cremuiţi şi chelia lăcuită. Folos? Cît globurile pe pomul de Crăciun sau cît rama la fotografie? Cît ghiveciul pentru floare sau cît coperta pentru carte? Dacă orice accesoriu ar avea vreo funcţie, care ar fi funcţia practică a cravatei? Acoperitoare pentru nasturii de la cămăşi? Intermezzo între părţile sacoului? Platformă vişinie pentru acul de cravată din aur? Mijloc de încriptare a unui mesaj către comunitate? Cîte una sau toate la un loc.
De la ososul zurbagiu cochet pînă la patronul hipertensiv şi supraponderal toţi ne încrăvăţim! De ce?
...............................................
Vă puteţi imagina starea “fără cravată”, starea de priveghere-preaveghere la orice amănunt, de suspiciune faţă de orice-i “moft”, privirea ascuţit-acră faţă de tot ce-i inutil şi despre care nu ştii de unde vine? E starea bunicilor noştri “fără cravată”.
...............................................
Ei măcar ştiau, aşa naiv cum îşi explicau ei… ei ştiau de ce NU, noi, generaţie gîtuită şi cu glasul stins în faţa oamenilor cumsecade, nu ştim de ce DA, aşa cum nu ştim de ce facem brad, cozonaci de paşti, ouă roşii, de ce tăiem porc la sărbătoare de prunc, aşa cum ştim de ce tăiem miel la moarte de Dumnezeu.
...............................................
Starea “fără cravată” nu este o stare de relaxare, aşa cum au venit politicenii noştri la primele negocieri, este stare de trezie, stare de strajă, aşa cum repeta Marcu Nichifor (tot fără cravată) “să fim cu maaare bagare de samă!!!”-
...............................................
Starea de "fără cravată" este starea în care lăsăm starea socială la o parte, "doftoricirile", funcţiile, lozincile, formulele, prefixele şi cărţile de vizită.
...............................................
Suspiciunea, fariseismul, legalismul şi circumspecţia inutilă sînt învecinate cu acestă stare. Sigur! Dar nu aşa este tot creştinismul? Nu imediat ne bate pe umăr păcatul din dreapta? Binefacerea care devine diabolic act.
...............................................
Poate că ne-ar trebui o generaţie descrăvăţită, o generaţie care să refuze a purta ornamentul în favoarea unei declaraţii vestimentare, cu “moft” profetic, că este în starea de nelinişte care precede răspunsul la întrebarea DE CE?
...............................................
https://mariuscruceru.ro/2009/01/05/fara-cravata/
……tare, de tot.E prima data cand va aud frate Marius, si am ramas placut impresionat.S e vede ca ati invatat…..Cantati mai des,,,,
Cat de mult invatati si exersati?
Pocăit, nu, e moale, foarte moale.. da, cînt foarte des, o dată pe zi, cel puţin 20 de minute,
În felul acesta i-am răspuns şi lui Robert,
cam 20 de minute pe zi.
O fac drept hobby, terapie, evadare.. etc. E PRAISE AND WORSHIP…-UL MEU.
Bine ca n-ai afisat (uite ca te ascult si nu am mai scris afishat 🙂 ) si versurile… sunt complet agramate.
Ma refer la „Nu mergi de la mine… „
Draga Patrix, este doar o traducere nereuşită… mărturisesc că şi eu prefer alte versuri. Chiar am avut o discuţie recent cu cineva care era nostalgic după cartea neagră. Şi mie îmi este dor de unele cîntări de acolo. Nu de toate.. pentru că, într-adevăr, unele aveau versuri imposibile.
Problema, vorba unui prieten, este cînd, precum rromînaşii, ne băgăm toţi să apreciem şi să dăm calificative în lipsa calificării.
Respectivul spunea că versurile sînt PERFECTE aşa cum erau. Ar trebui lăsaţi filologii să spună asta, aşa cum teologii trebuie să se ocupe de mesaj şi muzicienii de muzică.
Unele versuri aveau mesaj frumos, corect teologic, dar prost împachetat în limba română. Trist, dar oglindeşte o generaţie, care a avut mult mai mult entuziasm decît noi, deşi era mai puţin educată.
O dedicatie pentru dvs.
http://uk.youtube.com/watch?v=jCSe66pWNmc
P.S. – poate iese ceva si la chitara 🙂
O dedicatie pentru dvs.
http://uk.youtube.com/watch?v=jCSe66pWNmc
P.S. Poate iese ceva si la chitara 🙂
draga Marius,
uite, este deja făcută şi pentru chitară, n-are rost să pierd timpul… a ieşit şi pentru chitară…
drăguţă melodia…
Mulţumesc de dedicaţie… 😉
Felicitari pentru performanta si multumesc pentru demonstratie.
Multumesc de asemenea pentru linkurile de la chitara. Ma chinui (cu placere) cu metoda in rusa a lui Matteo Carcassi dar problema e c-am fost si sunt si invatator si practicant.
E o mina de aur ca pot sa ascult toate partiturile din carte si astfel sa-mi verific practica.
Carti, situri cu partituri de chitara clasica pentru cantari crestine exista? ca nu stiu cati ani vor mai trece pana sa ajung la performanta de a improviza singur.
Draga VAsilis, vorbesti cu un amator impiedicat la degete. Nu-i performanta.
Altii sint performerii, am pus citiva pe blog.
Da, ajuta mult ca poti asculta partiturile din Carcassi. Eu am studiat dupa Carcassi si Carruli o vreme, vreo tre luni. Cele mai plictisitoare metode posibile, dupa care am trecut la repertoriu aranjat progresiv, in special romantici, dar nu trebuie sa uitam de tatucul BAch.
Fara Bach nu faci nimic.
De asemenea, este important Lauro si Villa-Lobos. Pentru tehnica in mod special.
Valsul nr. 3 de Lauro in 5/8 este o provocare, Preludiile lui Villa Lobos si studiile sint o scoala in sine.
Ar trebui sa studiem la fel ca Pablo CAsals, cred, cite un studiu din acesta in fiecare zi.
Nu prea exista ce spui tu. Asta incerc eu sa fac, o pagina in care sa pun unele interpretari din cartea rosie. In rest toata lumea poate sa se iutubizeze cu bucatile clasice, mai bine sau mai prost interpretate, eu vreau sa ofer niste miscari simple, usor de preluat, in game accesibile, pentru imnurile noastre, mai laes pentru cele romanesti.
Este o delectare oricum.
Frate Marius, intr-adevar aveti un refugiu launtric foarte constructiv si va marturisesc din nou, caci ramin acelas docil ascultator.Dumnezeu sa va insufleteasca si pe viitor cu o traire la fel ca-n aceste vremuri.
Draga ascultător, nu este un refugiu lăuntric, uite că a ajuns pînă în CAnada refugiul meu… Constructiv? Sper…
Nu, eu vreu o altfel de trăire, nu ca în aceste vremuri.
Am intervenit în comentariul tău şi am scris Dumnezeu complet, fără prescurtare…
Vitas – Mama
(Translated by Natalie)
Forgive me, my dear, for parting with you
For my occasional letters
In my thoughts I kiss your hand
And your tightly pressed lips
I often cry when I remember
How I used to hurt you at times
Forgive me, my dear!
Forgive me with love for the last time
How much I failed to understand…
And I still have to understand so much!
It seems that I loved too little
If I failed to experience love…
Forgive me, my dear, for parting with you
For my occasional letters
In my thoughts I kiss your hand
And your tightly pressed lips
Your love is love without measure
Your hopes and dreams…
Forgive me for my impertinent manners
Which upset you so much
Now I know more about life
I managed to understand a lot of things
I remember all your care
Longing to embrace you.
Forgive me, my dear, for parting with you
For my occasional letters
In my thoughts I kiss your hand
And your tightly pressed lips.
Stiu bucata respectiva, Anonim!
Buzele reci strinse sint sarutate in Est atunci cind mama este moartă. Cintecul este foarte trist.
Poate că ar trebui să încercați să cîntați și „O, crește-mi iubirea”… nu de alta dar contexul e potrivit. Să explic de ce: Nicolae Moldoveanu compunea acest imn, această cîntare superbă cînd era în închisoarea comunistă, cînd lua bătaie la program, primea bastone la tălpi ori se mai găsea vreun comandant care să-i scoată dinții… vi-l puteți imagina cu gura plină de sînge compunînd „Flămînd de iubire mereu Te-oi ruga/ O, crește-mi iubirea în inima mea!” ?
Contextul e potrivit pentru că astfel de cîntări ar trebui să cîntăm acum cînd atîția își scot dinții unul altuia și se hăituiesc cum pot ei mai bine unul pe altul… Flămînd de iubire? Cine?! Poate dacă ne-am ruga pentru asta și ne-am concentra pe a iubi n-am mai avea timp să ne dăm cu capul în gură, așa cum citeam într-un comentariu aici… Și totuși, chiar dacă vi se scot dinții sau primiți bastoane, trebuie să cîntați
O, crește-mi iubirea, Isuse iubit!
Să fiu de-a-ei haruri deplin copleșit,
/: Să-mi crească în suflet, cu val dupa val,
Ca rîul ce crește și dă peste mal.
O, crește-mi iubirea cu focu-i sfințit!
Și chiar de m-ar arde să fiu mistuit,
/: Flămînd de iubire, mereu Te-oi ruga:
„O, crește-mi iubirea, în inima mea!”
musai trebuie… mai ales cînd vă ajută și chitara…
Andrei, uite, asta este o idee bună… Am salvat deja ideea ta şi mă pregătesc să găsesc gama. Poate mă ajută cineva. Încerc, pe cît posibil, să păstrez gama originală, deşi uneori este imposibilă pentru chitară (mib, sib, lab etc.) şi încerc, de asemenea, să nu folosesc capodastru. Urăsc capodastrele.
Cu adevărat contextul este potrivit.
Frate Marius de ce nu cantati mai des la capela(U.Emanuel).Stilu asta nu il au multi.Poate faceti un grup de instrumentisti.Ar prinde bine un stil,gen ca asta.
Să vedem, răbdare, Anonimule. Dragilor, sînteţi vreo 5 anonimi, vă rog să vă schimbaţi modul de logare sau ştergem comentariile. Este foarte mare confuzia şi pentru mine, apoi pentru ceilalţi.
Vă rog să găsiţi alte modalităţi de logare decît „anonimul”. Spune-ţi adrrian, spre exemplu, derivă ceva de la numele tău.
Mulţumesc pentru înţelegere!
Ce fericire am pe Isus – Minunat!
Excelentă interpretare! mulţumesc, Vasilis!
Cînd mai găseşti, mai dă!
Super interpretarea. Meserias…
LA care dintre interpretari te referi, Iosif?
Ce mai prieten si ce frate – Jazz Style
Muţumesc Vasilis, excelentă alegere!
meserias tipu:P
voi ce parere aveti de ovidiu andreica?
in cateva saptamani trebuie sa iasa noul album.eu unul de abea astept.
e roman de-al nostru,dar din pacate prea putin promovat.am luat ore de la el si declar pe propria raspundere ca e un geniu:)
nu stiu ce cinta ovidiu andreica.
mm,ai pus bine problema.
o sa iti fac intr-o zi cunostinta cu el.eu acum locuiesc in bucuresti.dar vin intr-o duminica seara in iris in cluj cu ovidiu andreica sa discutam despre o chestiune foarte importanta.
poate cant cu andreica ceva,sa vezi ce poate canta omu ala.e fascinant
abia aştept!
explicati-mi va rog cum pot posta si eu ceva video aici.daca nu se poate,macar postati voi ce e la linkul asta.mi se pare printre cei mai tari chitaristi de acustica din lume.
aşa cum am spus… ţi se pare numai… 🙂
Dintre creştini? Da! Dar, din păcate, noi ne mişcăm în muzică în sfera mediocrităţii. E normal, după părerea mea. Explicaţia se găseşte la apostolul Pavel.
bineinteles ca vorbesc doar despre crestini.pt ca sincer nu cred ca esti suficient de deschis incat sa postez pe blogul tau piese necrestine:P.Tipu e unic cu flajeoletele alea.Oricum,e imagina Taylor,face demonstratii pt Taylor,e printre cei mai buni si dintre laici,m-am documentat despre el.
Bineinteles ca sunt multi altii buni,dar fiecare se specializeaza pe ce tonalitati ii plac lui,si stiluri .
sincer,mie imi plac cel mai mult rockerii,pt ca ei inoveaza cel mai mult.Paul Gilbert,Joe Satriani, Yngwye Malmsteen, John Petrucci etc etc.
Ca si acustica ascult cel mai mult Andy Mckee si Antoine Dufour.
Tu ce asculti?
Atunci nici de Taylor nu sînt prea încîntat. M-am distrat cu ele la Guitar Center in Chicago. Sînt chitări bune, dar nu-şi merită banii.
Dacă postezi piese necreştine, lasă că le cenzurez eu 🙂
Da, are o tehnică bună. asta am spus şi eu, dar nu trebuie să folosim superlative prea uşor. Atît am vrut să spun.
Eu? Ce ascult eu? Hehehe, lista este lungă.
inca un link superb
Ceva plin de adevar si oarecum care iti da curaj… mie personal cuvintele mi-au mers la inima…
De ce in videoclipurile astea crestine americane toti arata ca niste topmodele de sala si haine de nu se poate si de ce este totul asa perfect in suferinta pe care ei mi-o descrie. Pana si batranii lor arata ca din revistele cu afaceritstii de succes. Nu am vazut nici un stirb, obez, slab, sau cu vreun defect fizic. Este oare raiul acolo si nu stiu ?Sau videoclipul are tot aspect comercial chiar daca e crestin?
Minunat Isus, Tu stapan al vietii,
Cu noi vrei sa locuiesti.
In veci voi canta, onoare-Ti voi da;
Coroana, slava mea Tu esti!
Un duet memorabil – Placido Domingo , Christopher Parkening : Adios Granada
Inca doua duete – unul mai bun ca altul
Mulţumiim, Vasilis, m-am bucurat să ne vedem.
Nu ati fost miercurea trecuta la capela.O cantat un baiat la mandolina si la muzicuta.Ce zice-ti de o formatie de muzica conutry sau o formatie de coarde?
Andrei, da, a trebuit sa plec spre Bucuresti intr-o delegatie.
Sigur, de ce nu? Timpul ne înghesuie,in rest.. sint deschis
Dar cred ca ar trebui sa i-a cineva initiativa asta si dumneavoastra sunteti cel mai potrivit.Ma gandesc ca dumneavoastra stiti mai bine pe cine sa alegeti sau sa faceti un anunt la capela pentru cei care vor.
La care initiativa te referi, Andrei?
Ma gandeam ca dumneavoastra sunteti cel mai potrivit in formarea unei astfel de formatii.Eu doar am avut o idee,habar nu am sa cant la instrument.
Timpul, Andrei, timpul, deocamdata fac formaţie cu copiii mei, NAum la vioara, Neriah la chitara si Flaut, Naum mai cinta la chitara bass… mai vedem.
Maine ar fi o ocazie faina in care sa aduceti in discutie aceasta idee
am gasit un link frumos spune eu (mie mi s a parut extraordinar) este un preview la un dvd si i l prezinta pe Ignacio Fleta, legenda a lutieriei, lucrand in atelierul sau. avand in vedere ca nu prea se gasesc nici macar poze cu el consider ca e ceva inedit pentru cine e interesat de lutierie si chitare celebre.
Nu-i deloc impresionant. Am vazut chitari dupa care astepti un an cu un bouchet mult mai bun. 😦
foarte mult conteaza si interpretarea.tipul care canta la chitara nici nu avea unghii crescute la mana dreapta.oricum,ma gandesc ca daca tot asteapta zece ani,ar trebui sa aiba si un motiv:)
corect, dar sa stii ca se poate cinta si fara unghii la chitara,
si eu mi-am lasat de citeva ori cind am avut miniconcerte, dar acum cind fara unghii din cauza lautei.
@Dinucretu salut. daca te referi la „tipul” de la inceput „il” cheama Liona Boyd si are unghi dar scurte, probabil datorita „configuratiei” degetelor si faptului ca apartine(a) scolii clasice de interpretare initiata de Tarrega. daca te referi la tipul de la sfarsit il cheama Gabriel Fleta si e fiul lui Ignacio, lutier si el.
Mulţumim!
daca tot m-ai taxat pt „tip” ,te taxez si eu pt „unghi”
asa:P
imi plac oricum discutiile pe marginea muzicii.
mai ales caand sunt contradictorii:)
Fiti binecuvantati
aici nu vom duce lipsă, tot timpul vor fi discuții contradictorii pe tema muzicii,
in seara asta am vorbit la Constanta despre asta,
sigur vor fi discuții 🙂
@Dinucretu (re.re.!) nu te am taxat pentru „tip” adevarul e ca foarte putini si ar fi dat seama ca e Liona Boyd. eu se intampla sa stiu mai multe despre documentarul in cauza. as for the „unghi” ai dreptate.
chiar daca nu are nici o legatura cu contextul inc are discutam aici,oricum ,se merita sa zic ca il laud pe Dumnezeu din toata inima.Alaltaseara am avut un accident de masina foarte nasol.A iesit cineva dintr-o curte fara sa se asigure si eu am intrat in el.Masina mea s-a rostogolit de 3 ori ,apoit s-a oprit langa un copac.la volan eram eu,iar in dreapta,un prieten.Din toata chestia asta a rezultat masina mea distrusa in proportie de 80% ,o mica zgarietura la cot pe care o am,iar prietenului din dreapta i s-au fisurat 2 coaste .
Ne-a salvat Dumnezeu…slava Lui!
Sunt si eu un amator de mandolina.Cand mai merg pe acasa invat cu cineva.Nu imi puteti recomanda niste cursuri sau carti pe care as putea sa le urmez ca sa pot invata individual?
Draga Andrei, mulutmim pentru link, trebuie sa te pun in legatura cu Onisim Bogosel, de la noi de la Universitate, este student la Muzica, El te poate ajuta
as vrea mai mult sa imi recomandati un manual
draga Andrei, nu există manuale pentru aşa ceva, doar ucenicia de la om la om.
Eu cred, aşa cum spunea şi Sting, că omul tot timpul trebuie să fie „apprentice” în ceva, adică ucenic, tot timpul trebuie să înveţi ceva nou, să te apuci de ceva nou. asta îţi ţine spiritul tînăr şi treaz.
Eu acum m-am apucat de lăută. Am lasat tirul şi alte preocupări din acestea războinice, am lăsat artele marţiale, le-am înlocuit cu aceste noi pasiuni.
Ca să dezvolţi o pasiune trebuie muncă. Ce faci în vcanţă, nu vii la şcoala de vară de chitară?
In ce perioada va fi?
Mihai, voi reveni cu anunțuri ferme și clare și repetate.
super tare
da, Andrei, ştiu stilul şi chitaristul, impresionant ca viteza, acesta este un stil aparte, dar acum prefer ceva mai plin de nuanţe
oferiti lectii de chitara in timpul cursurilor sau doar vara?
Daca Dumnezeu ajuta, si in timpul cursurilor incepind cu anul acesta
O simpla dar frumoasa interpretare de imnul „Be thou my vision”
am uitat sa amintesc ca acoradrea e
DADGAD
draga Mike, nu sînt impresionat deloc de interpretare. Cred că se poate mai bine. N-are culoare, feeling… etc.
Puştiul ăsta dă lecţii
Ce talentet este pustiul!
putin despre mine;
sunt din sacramento, California. Biserica Betel.
Fratele Cruceru ai fost la noi recent, si a vorbit cu tineretul, si am fost placut surprins sa intilnesc un frate sincer, care are viziune despre timpurile noastre si intelege pericolele si avantajele in societatea noastra.
Cu Domnul inainte.
eu
Draga Mike, acum îmi amintesc de tine! Mă bucur că ne-am întîlnit şi faţă către faţă.
Poate ne revedem anul viitor.
Transmite-le salutari tuturor moldovenilor din Sacramento!
Salutare,
Am nevoie de ajutor. Cum tu, Marius, si alti cativa care sunt ,,prin zona” va pricepeti la chitare, vreau sa va cer sfatul. Am nevoie de o chitara electroacustica pt biserica. Pretul nu as vrea sa depaseasca 700-800 euro.
Daca aveti timp, poate imi recomadati ceva ce poate fi mai bun la pretul asta si eventual locul de unde as putea sa o cumpar.
Multumesc.
Viorel, cea mai bună alegere pentru banii aceştia este o Hora, după părerea mea.
Ieşi chiar mai jos cu preţul.
Depinde ce fel de chitara… Vrei clasică? Corzi de plastic?
Dacă iei REgunul amplificat cu doza Fishman, ai totul din lemn, fără nimic placaj,
la banii aceştia iei numai placaj de impachetat Kalaşnikovuri, dacă iei din alte părţi,
să se exprime şi dr. GS, că el ştie mai bine
Multumesc frate drag!
Cu corzi de metal as dori sa fie. O sa incerc sa vad cum suna Hora.
Unde stai? Eu trebuie să merg la Hora curînd.
Oradea
eu am avut tot felul de chitare,de la hora la takamine si de la fender la ovation.
Dar ce m-a impresionat cel mai mult ca si raport calitate-pret a fost Cort.Bat orice marca,la pret de 3-400 de euro.
daca ai bani,recomand alhambra.
iar daca ai mai multi bani,taylor:P
Dinu, am cîntat pe tot felul de instrumente, da, Cort este bun,
acum am chitari Reghin, sint plin de ele… am vreo 7 Sint ofarte multumit de Regun 20, virful de linie la ei, chitara clasica.
Este echivalent cu un Ramirez sau Rodriguez de 500 de euro, fara niciun fel de probleme
palaria jos pt reghin chitara clasica.si eu am avut am fost foarte multumit.ton cald,intr-adevar.
dar la acustica mai au mult de lucrat.
oricum,imi place stilul tau de a canta,te-am auzit la sonosfera craciunului:).
poate reusesc odata sa vorbesc cu tine.
sau daca ai drumuri de bucuresti,iti las nr meu de tel pe un e-mail,ceva.chiar mi-ar place sa te intalnesc.
da, depinde cum le nimereşti, eu am ales din trei chitări, foarte greu, mai ales că era zgomot împrejur.
da, am drumuri prin bucureşti, chiar la sfîrşitul acestei săptămîni, spre Constanţa.
dă-mi numărul pe marius punct cruceru arond gmail punct com
multumesc de aprecieri.
asteptam mai multe inregistrari aici si cu lauta!!!
Trebuie să mai învăţ întîi,
Frate Marius cum ai facut sa ai blogul .ro_
_?
Simplu, am înregistrat domeniul, apoi l-am cuplat cu wordpress.ul.
e foarte simplu. WordPress/ul te ajuta
CUM LATI INREGISTRAT
VREAU UN FEL DE TUTORIAL DE LA DUMNEAVOASTRA
VA ROG
MULTUMESC!
va rog sa raspundeti cat de repede
draga Emanuel, nu sint tot timpul pe blog. Am vazut mesajul tau.
Cred ca te poate ajuta cineva de pe aici. Pur si simplu nu stiu cum sa te invat chestia asta.
1. cred că trebuie sa te duci la setari
2. apoi la domenii
3. treubie sa iti cumperi un domeniu tu de la oric evintaztor de domeniu, iti cumperi domeniul http://www.omulpacatos.ro
4. dujpa ce ai inregistrat domeniul pune noul domeniu in casuta pe care o vezi acolo.
cam atit stiu.
O interpretare scurta dar superba.
Frumos, cine cîntă?
@Emanuel – Ce vrei tu e simplu de facut, dar trebuie totusi sa pui mana sa citesti putin. Da-i un google cu intrebare de genul „Cum sa fac un blog cu wordpress” si te edifici in 2-3 zile fara probleme.
Succes!
O americanca din Arkansas.
lla ce te referi cu asta?
Domnule Cruceru, as dori sa va informez despre un concert de muzica Baroca, el va avea loc pe data de 11 Martie la Cluj-Napoca, vor fi si piese solo pt Lauta; stiind ca dumneavoastra sunteti consumator al acestei muzici am zis ca va anunt sa stiti. Daca doriti mai multe detalii scrieti-mi un e-mail, si am sa va raspund acolo detalii despre eveniment.
Stimate domnule Călin Ciupe, mă interesează foarte mult acest concert şi toate datele pe care mi le puteţi da despre organizatori, solişti etc.
Am putea să facem o promovare şi pe acest blog.
Mulţumesc pentru informaţie.
mi-a placut mult interpretarea
şi mie îmi place foarte mult, deocamdat cred că este una dintre cele mai bune de pe youtube.
Unde a stat ascuns acest om pînă acum-?
Ai văzut că şi-a făcut singur chitara?
El a inventat şi dispozitivul de ţinut chitara aşa.
Am pus un post special cu el.
Cum spunea cineva: oare cum se fac totuşi ratingurile pe youtube de acesta a rămaa atît timp ascuns?
superb
Dinu, da, interesant, dar nu superb. Ce face tipul pe chitară de uimeşte populaţia urbană americană face un student de anul II de la Cluj mai bine.
Mai uşor cu „superb” şi „unul dintre cei mai buni din lume”. E cale lungă pînă acolo.
Este absolut banal ce face, ba, mai mult, abuzează de flajeolete.
Orchestraţiile sînt absolut normale.
Chitara şi orice instrument polifonic tocmai de asta este fascinant, că îţi dă posibilitatea de a găsi soluţii noi de armonie.
este un chitarist bun, dar n-am căzut pe spate, deşi stau un pic înclinat… datorită scaunului batant 🙂
agree!
oricine ştie ce se întîmplă pe griff este mai puţin entuziast, dar la show este bine.
oricum, tipul este decent.
imi place si mie dar asa cum spuneati si dumneavoastra nu am cazut pe spate. mie imi place foarte mult un chitarist care a facut multe pentru popularizarea chitarei clasice in bisericile protestante in anii 80, il cheama Rick Foster. cu toate ca nu e bombastic are aranjamente devenite „clasice” nu numai pentru chitaristii „protestanti” dar si de concert (Christopher Parkening ii canta aranjamentele). sunt sigur ca ati auzit de el. un link
si un link mai putin classic!
da, ştiu de Rick şi îmi place tehnica lui foarte relaxată, are nişte degete imense, lungi, de violoncelist.
Foarte frumos Bachul.
Bun şi al doilea clip. apreciez că încearcă să păstreze tonalităţile originale.
sunt curios ce asculti tu.
vad ca nu iei in considerare tonalitatea si controlul,care fac cel putin 50 % din valoarea unei piese.Daca esti interesant de armonii noi,cauti jazz,daca vrei tonalitate ,cauti flajeoletari,daca vrei viteza,cauti rockeri,daca vrei ritm,cauti john mayer:P
Ba da, iau piesa în ansamblu, tonalitate, control, ritm, feeling, armonie… hmmm, viteza nu mă impresionează prea tare.
Extraordinar.. acum v-am ascultat prima data asa.. cu timp.
Imi place enorm de mult feeling-ul.. interpretarea…
N-am ascultat toate clipurile, dar cel mai mult m-a impresionat „Suita de craciun”
Tot inainte, ca inapoi nu se mai poate!
Mult har!
Multumesc, Eddie,
este o încurajare să mai pun astfel de bucăţele că am din belşug 🙂
Sunt copii tai banuiesc nu?
Daca da si daca nu totusi sunt foate frumosi si talentati din cate vad.Au avut parte de o educatie extraordinara sunt sigur, se vede la prima vedere.
Cantati extraordinar.Mi-am dat seama ca nu sunteti ortodocsi. Eu am fost odata la adventisti si mi-a placut, cand au facut exact ce ati facut voi acum. foarte frumos.
da, sînt copiii nostri,
Pentru educaţie este de vină în primul rînd mama lor, care este o femeie extraordinară.
Marius David Cruceru..
ma „tin de tastatura”..
alta data „m-am tinut de tatatura” ca sa ma asigur ca pot trece prin filtrul tau, respectand cele 7 legi ale postarilor impuse ( numai) lui „Mihai Sorin”, desi virulenta unora dintre postari era legitima si data de o mare intrigare fata de necunoastere si nelegiuire voita a unora..
acum insa ma auto-cenzurez „tinandu-ma de tastatura..”..dintr-un motiv opus,
daca as scrie tot ce cred despre „Cruceru Family Iasi 2010”..as strica poate cea mai frumoasa stare ce reiese din „postarea cantata”..o stare pe care de ani buni nu am mai vazut-o in biserici pe aici (no matter where).. atitudinea aceea..mai frumoasa decat frumusetea..
smerenia..
daca vei falimenta ca si pastor sau profesor ..vreodata
daca vei falimenta ca si scriitor.. altadata
daca vei falimenta ca si cantaret sau poet ..cateodata
iti va ramane totusi o mare bucurie :
nu ai falimentat ca sot si ca tata.
da, sper să nu falimentez în primul rînd ca soţ şi tată. încă nu s-a terminat cursa asta.
puteti sa imi spuneti si mie cum pot gasii varianta mai „simpla” la cantarea de neinvins, de necuprins.. as vrea sa o cant si eu..dar nu pot canta in stilul dumneavoastra. si daca imi puteti spune si gama..multumesc
Ati incercat sa cantati cantarea asta:
As vrea sa aud cum iese cantata de dvs. Va rog. 🙂
Da, și eu abia aștept…
Am crezut că am văzut de toate…
Dar de data asta Naomi m-a… perplexat!
🙂
D-le AC, cu ce v-am gresit de-mi umbriti asa dur existenta? 🙂
Santeti plin de venin, pelin si fiara amara si de cate ori atingeti tastele, umpleti universul de amaraciune …
Ca sa nu va mai las perplex, ocoliti commenturile mele, ok?
aşa cum am spus… NU POT!
E PREA GRELE!
Chestia aia cu solzul de peşte nu îmi va ieşi deloc!
M-am gîndit eu la o schemă, dar tot nu merge şi gata!
Trebuie sa marturisesc ca am asteptat si eu raspunsul la provocarea de mai sus. 🙂 Exista anumite „cotloane” ale artei muzicii spre care nici macar nu indraznim privim. Ne depasesc si basta!
P.S. Bine ai/ati revenit!
Mulţumesc, deşi ideea de doinire din solz mă tentează… este un cotlon pe care îl voi cotrobăi vara viitoare.
Ma bate gindul ca o sa fie asteptarea prea lunga…altfel m-as pune si eu la rind!
🙂 🙂 🙂
Nu vad, ce este atat de amuzant? 😦
Este o cantare a fratelui Niculita Moldoveanu, stiu ca avea un stil anume ininterpretare cantarilor dansului, de aceea am vrut sa vad cum ar interpreta Fratele Marius aceasta cantare. Nu am gasit alt link mai bun si am tinut sa stie precis despre ce este vorba.
Acum va rog sa-mi spuneti ce-i de ras aici? 😦
Naomi, nicio speranţă, este prea complex pentru mine!
Am crezut ca se poate modifica ca sa poata fi interpretata mai usor. No, imi pare rau.
Nu serios, Naomi…treaba este simpatica rau . Mai ales daca trebe si explicata.
Risul este un dar neasteptat…toti avem nevoie de el citeodata…
Tot nu inteleg ce va amuza asa de mult?!
Oricum lasati-o balta.
pentru lautistul MD
da, multumesc, așa mai vii de-acasă 🙂
da, știu dispozitivul, l-am văzut și în realitate, cineva a cîntat în Biserica din Iași cu așa ceva.
Nu sînt un mare fan față de chestii de genul asta.
cu bătrînețea mă apropii din ce înce mai mult de sunetele pure, naturale.
s-ar putea ca de la chitară să ajung la lăută și n final să ajung la curgerea apei de izvor și la clipocitul ploii.
Cele mai multe iesiri cu familia le fac cu cortul. si locul cel mai placut este langa un parau, care curge nici prea repede nici prea incet. De multe ori dorm chiar afara in astfel de cazuri, pana cand clipocitul ploii il simt pe obraz.
N-asteptati finalul, acompaniamentul e bine pus la punct de cel ce le-a olarit.
vai, dar purtati cravata!!!! :O
da, ce dezamăgire 🙂
o port ca să nu rănesc lăuta cu nasturii de la cămaşă, are rol protector pe3ntru instrument
Frate Marius va apreciez pt ceea ce ati cantat in data de 26.11.2010.si mie personal mi-a placut foarte mult sincer nu am mai vazut inca un astfel de om cum canta asa la o chitare si sa puna Psalmii lui Davit pe acorturi. D-zeu sa va intareasca in aceasta slujire pe care o faceti.GBU.AMIN
da, am cîntat cu drag…
vezi că îţi face computerul probleme, îţi înlocuieşte unele litere cu altele.
şi scrie numele lui Dumnezeu întreg!!!
interesant!
cred totuşi că se putea şi o muzică cu mai multă şfoancă!
De ce neapărat trebuie şoptită chestia aia?
Sună foarte cafe-concert… eu cred că Isaia 53 se poate citi şi pe muzica de Enya, nu ştiu însă dacă şi ea ar fi de acord.
o incercare mai veche de a mea. calitate proasta din cauza corzilor noi. voi incerca o reinregistrare
da, sună bine,
eu cred că într-o altă poziţie ai fi reuşit chiar mai bine,
ţii defectuos mîna.
dar .. merge!
da, aşa mai da, frumos!
Felicitări!
Aşa merge!
Eu unul nu sînt prea mare fan al chitarei electrice… am cîntat, i-am făcut armonie lui Nicu Patoi în formaţia armatei la Topraisar, am avut şi un concert împreună, el se alinta cu solistică din asta ca a ta, eu îi ţineam ritmica şi succesiunea de acorduri. Prefer chitara rece.
multumesc.
il stiu pe nicu patoi. mare chitarist
mai nou, si eu prefer chitara rece, poate chiar dobro. vreau sa merg la radacini. bluesul din delta, gispy jazz. Imi place classica, am studiat-o multi ani, dar mi s-a spus ca nu e de mine. de aceea am ales blues-jazz si alte genuri.
da, este foarte talentat..
poate ne întîlnim cumva, scrie-mi pe privat şi îţi dau să cînţi pe o chitară rece adevărată.
imi pare rau, dar sunt plecat din tara la studii. dar am putea gasi o data in vara, daca sunteti liber.
sigur, sînt de găsit….. liber? Niciodată în acel sens!
E loc aici si pentru alte instrumente? ,,Cand lupta se-apropie” la ocarina :))
interesant
Avem amatori de muzicuta?
Intradevar, am folosit atat mandolina cat si chitara, iar apoi le-am pus ca un buchet pentru Domnul 🙂
Tu nu pleci niciodata de la mine la ocarina
Daca nimeni nu posteaza eu postez 🙂
Mulţumim, Ovidiu
Mai sunt iubitori de muzicuta?
Daca nu sunt iubitori de muzicuta sa incercam o traducere. Ce parere aveti?
dragă Ovidiu, cu tot respectul, aş dori să îţi prezinţi videclipurile pe un blog personal.
Nu de alta, dar este foarte multă aglomeraţie aici.
Cu drag,
An nou fericit!
Multumesc, desemenea si dumneavoasta! Observ ca se incarca destul de greu, sper sa se gaseasca o solutie.
Stiti cumva unde gasesc sa cumpar o lauta ? si cam ce pret ar avea? Multumesc anticipat.
da, sigur!
Domnul Lorinczi din Targu Mureș. Vă spune el prețul.
Contactați-mă pe privat și discutăm.
O viata si performanta de remarcat
http://www.independent.ie/lifestyle/from-busk-to-boom-26870967.html
Foarte frumoasa varianta de la „Nu mergi de la mine Doamne”. E un pic in stil country.
Eu am facut un alt aranjament… De data asta eu il cant pe acustica, pentru ca unele note vibreaza mai mult si cred ca aranjamentul se potriveste mai mult pe acustica:
Calda voce ,iubesc muzica sufletului ascultata in pacea familiei mele . Cu respect .
Paste fericit la toata lumea!