Tavi Jinariu la Oradea!

În sfîrșit mi se împlinește un vis! Pun la cale de vreo 5 ani și abia acum se întîmplă: Tavi Jinariu vine și la Oradea în cadrul unui turneu prin țară.

Cine este Tavi? L-am mai prezentat la mine pe blog! Vezi AICI, AICI,  AICI și AICI. 

„Tavi is a excellent classical guitarist whose fine technique, combined with depth of feeling communicates wonderfully to his audience. His strengths are considerable, among which are a deep love for the guitar, remarkable discipline and motivation, and good musical instincts that give him advanced abilities to interpret the music.”

Christopher Parkening,
America’s Preeminent Guitar Virtuoso

Tavi este un suflet prea mare pentru un trup strîns pe oase. Un tehnician de performanță își trăiește statutul de artist cu timiditate și rigoare. Smerenia și talentul și-au dat întîlnire în sufletul lui, așa cum rar o fac.

Așa cum spune profesorul și mentorul său, Christopher Parkening, Tavi cîntă atît de bine pentru că face tot ce face spre Gloria lui Dumnezeu. Aceasta îl ajută să atingă excelența în performanța muzicală.

Tavi Jinariu impresionează nu numai prin tehnica via Christopher Parkening via Andres Segovia, Tavi impresionează în primul rînd prin lipsa oricărui moft de celebritate, este cu totul lipsit de orgolii și de mîndrie deșartă, așa cum ne obișnuiesc artiștii. Oare de ce le iertăm așa de ușor asta?

Tango en Skai este una dintre piesele grele pentru orice chitarist absolvent de conservator, nu numai prin tehnică (mutarea mîinii în diferite registre, atacurile diferite, trecerea de la surdină la flajeolete, pozițiile în salturi, glisando-uri, viteză, acorduri care solicită ligamentele), ci și prin atmosferă. Piesa necesită o înțelegere latină asupra lumii și un mood și feeling diferit de piesele din literatura obișnuită pentru chitara clasică și romantică.

Aproape nemțește cîntă Tavi din punct de vedere tehnic, dar cu pasiunea latină în interpretare.

Tavi Jinariu va fi în Oradea începînd cu data de 13 iunie. Voi anunța programul detaliat în zilele următoare!

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Anunturi, Chitara, Muzica, Scoala de muzica. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.