Tavi Jinariu – „Reflections along the Way”

Ieri mi-a ajuns CD-ul lui Tavi. Am mai scris despre el. În urmă cu un an l-am întîlnit în Los Angeles.

Mi-a făcut cinstea să vină pînă unde stăteam cu cele două chitare care sînt înregistrate pe acest CD și să ne cînte mie și Nataliei cu o dragoste de muzică și oameni mai rar întîlnită.

0c79491ee63a5a3073d6100847264ee4-1411172332-large

Tavi este un suflet prea mare pentru un trup strîns pe oase. Un tehnician de performanță își trăiește statutul de artist cu timiditate și rigoare. Smerenia și talentul și-au dat întîlnire în sufletul lui, așa cum rar o fac.

Primele impresii despre CD sînt exprimate prin interjecții. Acum ascult probabil pentru a 10-a oară fiecare dintre piese.

Tavi și-a ales cu grijă repertoriul. Nu un repertoriu comod și impresionant la sunet, ci acel tip de evantai stilistic prin care poate să ne slujească cu toată gama sa de priceperi tehnice.

Tango-ul en Skai este una dintre intepretările mele preferate. Între Brazilia și muzica spaniolă Tavi face mutații cu o naturalețe demnă de invidiat, naturalețe și spontaneitate care ies din spatele anilor de studiu serios.

Mărturisesc: primele bucăți ascultate au fost Andreina și Natalia, cele două valsuri venezuelene care mă obsedează. Și aici Tavi ne dă o lecție de interpretare plină de echilibru și căldură.

Probabil că Danza Brasiliera este eticheta care stă cel mai bine în dreptul chitarelor lui Tavi Jinariu, iar Rustemul izvorăște din sufletul lui de român, la fel ca celelalte două bucăți din balcani alese pentru album.

Tavi călătorește muzical și ne invită alături de el, pe drum. Bucățile muzicale sînt ca sclipirile din rîul care îi însoțește drumul, atunci cînd ne invită să ne uităm alături de cale, în scurte poposiri. Apoi pornim din nou pe căile deschise de încurcătura de limbi de la Babel, pentru a găsi adevărata Cale.

Așa cum spune profesorul și mentorul său, Christopher Parkening, Tavi cîntă atît de bine pentru că face tot ce face spre Gloria lui Dumnezeu. Aceasta îl ajută să atingă excelența în performanța muzicală.

Te ascultăm, Tavi, te ascultăm! Și împreună cu noi … asculta-te-ar Dumnezeu!

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Chitara, exerciții de admirație, Muzica, Oameni, Recenzii-critică, Scoala de muzica. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Tavi Jinariu – „Reflections along the Way”

  1. SDM zice:

    L-am ,,descoperit” acum și eu pe Tavi Jinariu, nu știam de el, m-a captivat, merită remarcat.

  2. Eddie Nuta zice:

    Frumos review, frumoasa poză! 🙂

  3. Pingback: Tavi Jinariu la Oradea! | Marius Cruceru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.