Cum m-am vindecat în mod miraculos III

Continuare de AICI.

Au trecut zilele de spital. Am scăpat cu bine. Găurit tot în burtă (făceam anticoagulante de două ori pe zi şi astea se fac numai în burtă). Arătam jalnic, dar interiorul era bine aşezat, cu susul în jos adică.

Chiar şi mie mi se făcuse milă de mine, dar în zilele acelea am avut timp să meditez la tot felul de lucruri, moartea a fost printre favorite. Bătrîneţea, pe locul doi. Dacă tot am scăpat, m-am întrebat dacă voi termina săptămîna vieţii.

Am fost trimis la Timişoara pentru alte investigaţii şi o analiză mai complexă. Am scăpat şi de acolo.

La cîteva zile după Timişoara, am intrat în cabinetul doctorului Babeş pentru prima dată în civil şi am ieşit cu o plasă de medicamente.

Deprimant, luam medicamente pentru tensiune, medicamente pentru reglarea ritmului cardiac şi inima mea tot o lua razna. Urca pulsul dintr-o dată la 100-110 şi stătea acolo pentru zeci de minute, chiar o oră şi jumătate.

La două luni de la fibrilaţie am intrat în lumea minunată a extrasistolelor. Cine ştie despre ce este vorba înţelege. Ai impresia că tot eşti scos din priză pentru cîteva momente, inima se împiedică, îşi revine, o ia de la capăt.

Cu timpul am descoperit o metodă de a-mi stăpîni ritmul cardiac, cu tensiunea nu prea aveam ce să fac. Toată lumea ştie că odată ce iei medicamente pentru hipertensiune, iei toată viaţa.

Extrasistolele şi perspectiva unei noi runde de fibrilaţii, apoi fibrilaţiile repetate … pînă vine ziua cînd nu mai ieşi din fibrilaţii. Citisem despre asta, aveam cunoştinţe care au trecut prin asta… Nu mai aveam voie să fac baie fierbinte, să fac efort fizic susţinut … Adio nopţi pierdute, condus 50.000 pe an, misiuni ….

De fapt una dintre cel mai descurajante experienţe a fost cînd au revenit fibrilaţiile după un turneu prin ţară cu Scott Brown şi echipa lui.

Am scăpat de 2007, am intrat în 2008 cu pumnul de pastile pe care îl luam în gură în fiecare dimineaţă şi seara.

În 2008, pe la mijlocul anului s-a întîmplat ceva.

Eram, ca de obicei în ultimii 10 ani, la citirea Bibliei cu familia. Am ajuns la Psalmul 57. Unul dintre copii a citit următoarele:

Psalmul 57:7 Inima mea este tare, Dumnezeule, inima mea este tare; voi cînta, da, şi voi suna din instrumentele mele.
8 Trezeşte-te, suflete! Treziţi-vă, alăută şi arfă! Mă voi trezi în zori de zi.
9 Te voi lăuda printre popoare, Doamne! Te voi cînta printre neamuri.
10 Căci bunătatea Ta ajunge pînă la ceruri, şi credincioşia Ta pînă la nori.
11 Înalţă-Te peste ceruri, Dumnezeule, peste tot pămîntul să se întindă slava Ta!

Mi-am zis în mintea mea: Inima mea este tare … trezeşte-te suflete. Şi de ce nu s-ar referi şi la cordul meu? Recunosc, am zîmbit şugubăţ în colţul gurii. Chiar atunci am pus mîna pe vechea Admira. Am început să cînt în surdină în timp ce Natalia şi copiii îmi citeau. S-au oprit pentru un moment şi am continuat (De atunci păstrăm ritualul, copiii citesc, noi ascultăm, eu cînt în surdină la cîte un instrument. Citim Biblia pe muzică).

Am avut un fel de revelaţie personală… este unul dintre acele momente, puţine în viaţă, în care ştii ce şi cum trebuie să faci, dar nu are nicio legătură acţiunea tocmai hotărîtă cu cele ce ştii teoretice, cu cele învăţate şi cu toată tradiţia din care vii. Un gînd mi-a răsărit în minte: instrumentele. Mi-am scos clarinetul, am căutat alte cîteva instrumente pe care le mai aveam prin casă şi, după ce am sfîrşit de citit în acea seară, le-am făcut grămadă pe toate în mijlocul sufrageriei.

Mi-am pus în gînd să-mi iau instrumente pe care să le pot duce „peste tot pămîntul” ca să vestesc Slava Lui. În zilele următoare s-a născut tentaţia. Am început să caut o chitară mai performantă, aceasta era prima prioritate. Am găsit-o. Prieteni din diferite locuri mi-au sărit în ajutor şi în februarie 2009 cîntam la o chitară excelentă.

Dar lucurile privitoare la inima mea nu s-au îmbunătăţit prea mult … Extrasistolele erau mai rare. Am pus pe seama autosugestiei. Am făcut controlul periodic şi i-am împărtăşit domnului Babeş gîndurile mele. S-a uitat la mine, a zîmbit şi mi-a spus:

– Mare este puterea autosugestiei, dar să ştiţi, în spital este destul de aglomerat şi nu avem locuri. Dacă încetaţi cu pastilele, atunci vă primim din nou în urgenţe. Nu vă jucaţi. Ritmonormul trebuie să vă fie întotdeauna la îndemînă. La orice fibrilaţie nouă, cu pauze, luaţi cinci pastile pînă revine inima la normal, apoi urgent la noi. Nebilet? Vă scriu o nouă reţetă. Nu vă jucaţi cu pastile naturiste, cu usturoi, am avut pacienţi care au făcut infarct cu usturoiul în mînă.

Am plecat destul de dezamăgit, dar … în seara respectivă am descoperit că acolo, în textul meu, mai scria ceva…

VA urma

Citiți AICI ultima parte 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Amintiri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

50 de răspunsuri la Cum m-am vindecat în mod miraculos III

 1. Un pacatos zice:

  Bine că aţi scăpat.
  Asta-i important!

 2. sorin zice:

  De ce nu puneti toata povestea, ma iau fibrilatiile 🙂

 3. naomi zice:

  Of, Doamne.
  Cum puteti asa de crud? 🙂 Se vede ca v-ati vindecat, dar ganditi-va ca mai suntem cativa betegi p’aici. 🙂

  • Estera zice:

   De ce atata curiozitate?
   Nu cred ca finalul e spectaculos. Adica… este spectaculos medical pentru ca a supravietuit, dar…
   Voi chiar nu vedeti?
   Redescoperirea bucuriei din lucrurile simple care ne sunt la indemana.
   Cred ca de asta sunt scurte postarile, ca poate pana data viitoare poate vedem ca important este continutul si atitudinile din acea perioada,
   nu lista de evenimente.
   Important este cum au marcat si schimbat viata si perspectiva asupra vietii aceste evenimente in viata fratelui.
   Cred ca am de invatat!

   • Marius David zice:

    cred că ai intuit foarte bine…da, esenţa este că am supravieţuit şi am reînceput să evaluez toată viaţa cu totul şi cu totul diferit, am descoperit lucrurile cele mai importante .
    după părerea mea … fiecare om ar trebui să treacă pe lîngă moarte de două sau trei ori prin viaţă… o spaimă de moarte pe care să o ţină minte toată viaţa.

 4. Estera zice:

  „Rugaciunea lui Isus”
  Cat de simpla e uneori rezolvarea. Cati stiu de ea si o aplica.
  Asa ne place sa ne complicam de multe ori.

 5. adrian zice:

  ne pui rabdarea la incercare cu „va urma”-urile astea! 🙂

 6. Estera zice:

  (Apropo de astrogoi)
  Prea ne-am obisnuit cu deznodamant in 2 ore!
  24 e enorm sa asteptam. 😉 ?)

 7. Paul Pantea zice:

  Domnule Cruceru, recomand o subtila schimbare „Cum am fost vindecat in mod miraculos” 🙂

 8. clayd65 zice:

  Vrem continuarea.. 🙂

 9. mihai h zice:

  Faca-se dupa credinta ta . Tu ai descoperit ceva care e stiut de foarte putini.

  • Marius David zice:

   şi nu voi ascunde această descoperire. Mă bucur şi celebrez ce am descoperit: modul în care lucrează Dumnezeu!

   • mihai h zice:

    Am auzit ca muzica harfei e binefacatoare bolnavilor. E prin America o doamna care merge cu harfa prin spitale si cintatul ei are efect vindecator.
    Se vede ca sunetul corzilor ti-au acordat inima sau ti-a facut ca inima sa-ti intre in ritm bun.

    • Marius David zice:

     se poate, dar fără Dumnezeu şi acela devine un idol.
     ESTe vindecătoare harfa la fel cît este şi muşeţelul.
     Dumnezeu ne-a lăsat plantele medicinale, dar şi plantele otrăvitoare, plante de leac şi plante ornamentale, la fel avem sunete de leac şi sunete otrăvitoare, sunete ornamentale şi .. probabil sunete medicinale.

 10. Damaris zice:

  Haideti! Vrem sa vedem cum se face o vindecare spirituala! Ce credeti ca a determinat o astfel de sensibilitate a inimii … si cum intervine Dumnezeu prin Cuvintul Sau pentru vindecare si restaurarea templului Duhului Sfant.

 11. elisa zice:

  De vindecat este limpede…de asta avem stiri „pe viu” . 🙂
  altfel ni le povestea Natalia,
  …sigur ca spilul e altundeva…
  ca deobicei. 🙂

 12. Pingback: Cum m-am vindecat în mod miraculos IV | Marius Cruceru

 13. horvathliviu zice:

  Am un prieten care a facut fibrilatie atriala in contextul mortii tatalui sau. Era preot, era plin de frica dupa ce vazuse ca nu i-au fost ascultate rugaciunile cu privire la tatal sau. I-am dat medicamente, pastile, in vena, nimic. I-am zis sa ne lase sa-l socam, ca-l adormim , si nu simte nimic. A mers, slava Domnului.
  I-am zis ca poate aparea oricand fibrilatia, si l-am invatat sa-si numere pulsul, si sa treaca lunar pe la mine sa-i fac ekg(electrocardiograma). 2 luni a luat anticoagulante ca sa previna facerea de trombi in inima, datorita acestei fibrilatii.
  Stiam ca stresul e un factor principal. I-am zis sa fac orice, ceva ce are efect opus stresului. Asta face, cred ca de 6 luni s-a intamplat , si nu mai are baiuri. Slava Domnului.

  • Marius David zice:

   Excelent! Bravo lui!
   TREbuie să ne vedem să discutăm pe îndelete despre asta.
   Cum a mers la preotul respectiv, chimic sau electric?
   Eu am scăpat de electricitate.
   Da, ştiu că fibrilaţia poate reveni, dar şi eu am ascultat sfatul medicului şi … uite rezultatele. Slavă Domnului!

   • horvathliviu zice:

    Electic. Tratăm zeci de bolnavi de fibrilaţie, şi aproape zilnic folosim şi şocul care e foarte eficient. Însă are şi el riscurile lui.
    Cea mai bună metodă e antistresul, credeţi-mă. Pentru toate bolile de inimă. Am lucrat 3 ani şi pe la o chirurgie care trata boli abdominale. Stresul era pe primul loc în cauza ulcerului. Cu bolile de cap la fel stau lucrurile. Vorba Mântuitorului, ziua să nu-şi depăşească doza de stres. V-am întâlnit la Iris.

    • Marius David zice:

     Păi da, asta am făcut şi eu şi încă mai fac, mă dezbrac de stress. La un moment dat visam să devin nesimţit! 🙂
     Aha! Păî poate că ne vedem tot prin Cluj. Cluj este oraşul meu de tranzit., Tot timpul calc în Cluj. Fac ce fac şi iar…

   • Ivan paula zice:

    Zi mi si mie cum te rog.am fa.

  • Marius David zice:

   a propos, nice blog, acum m-am uitat si eu. continua!
   bravo!

 14. Pingback: Azi, patru ani exact de cînd am avut ultima dată fibrilaţii!!! … şi o vindecare miraculoasă… fără ulei. | Marius Cruceru

 15. Pingback: Bursa “Nicolae Moldoveanu” | Marius Cruceru

 16. Pingback: Cum m-am vindecat în mod miraculos? « La patratosu

 17. Pingback: Și dacă n-ar exista viață după moarte: “Este absolut extraordinar să trăiești … de atunci mă bucur de fiecare zi …” | Marius Cruceru

 18. Pingback: Si daca n-ar exista viata dupa moarte: “Este absolut extraordinar sa traiesti … de atunci ma bucur de fiecare zi …” | Neclintit.com

 19. Daniel Popovici zice:

  Buna seara.Socrul meu in varsta de 76 de ani are de vreo 6 ani tot felul de probleme de sanatate(a lucrat intr-un mediu toxic-la Combinatul chimic din Orasul Victoria)Pina in momentul respectiv a fost un om care a stiut sa aiba grija de el,nu a facut nici un fel de exces,nu fuma deloc,de baut moderat spre minus si atunci doar din productia proprie,vin si tuica de casa(socrii mei locuiesc intr-un sat langa Fagaras),poate un usor exces pe partea de carne si tot felul de derivate(era de unde!),iar in rest,viata la tara cu munca la camp,la padure,cu animalele din curte(cal,vaci,porci…)O viata simpla fara pretentii exagerate cu aspecte pitoresti pe alocuri,cu bune si rele.Chiar daca locuiesc la tara mergeu constant la cate un control medical,faceau un set de analize cu rezultate normale pt.varsta lor.Toate acestea au mers cum au mers pana intr-o dimineata,cand ne-a sunat mama-soacra,ingrijorata ca socrul meu nu mai vorbea coerent,ametea,nu avea stbilitate la deplasare,i se strambase putin coltul gurii si nu-si mai simtea mana si piciorul stang;tocmai a trecut printr-un accident vascular cerebral.Au urmat episoadele cu telefoane,salvari,internari,medici,consultatii,analize,diagnostice,retete si …plasuta cu medicamente.A avut sansa sa depaseasca cu bine acel episod dar au urmat alte investigatii care sa identifice cauza AVC.Se pare ca totul se datora unei malformatii a inimi(nu am in minte exact denumirea medicala)ca sa ma exprim mai popular,pe una din valvele inimi s-au format niste proeminente(calcifieri)care nu mai permiteau o inchidere etansa a valvei respective,respectiv fluxul sanguin nu mai era controlat si optimizat,acest lucru favorizand producerea AVC(trecand o cantitate de sange mai mare intr-un anume moment o vena mai sensibila a cedat).Cu tratamentul de la acea data,anticoagulante+restul retetei,cu INR-ul facut saptamanal/timp de o luna,iar apoi la 2 saptamani si in cele din urma o data pe luna,toate au mers bine pana acum 2 ani si jumatate,cand a inceput sa oboseaca la aproape orice fel de efort,inclusiv mersul si s-a balonat respectiv i s-au unflat picioarele (intre timp a tinut legatura cu medicul cardiolog,a mers la consultatii la 6 luni,la 1 an).L-am adus in Brasov facandu-i programare la cardio initial,dar cum am ajuns la Brasov coborand din masina a lesinat.Am sunat la ambulanta a ajuns la Sp.Judetean,perfuzii,analize,internare 2 saptamani la interne,(cu toate ca problemele lui anterioare erau de cardio)externat dupa 2 saptamani de stat degeaba in spital,degeaba insemnand ca i-au facut de toate dar nimic,nimic care s-ai amelioreze starea de sanatate nu mai vorbesc de vindecare(totul era la „ghici”,dar n-au ghicit nimic).Exact in ziua externarii din Judetean,a urmat o alta internare la Spitalul de Pneumofiziologie din Brasov,de data aceasta benefica in idea in care i-a fost extras 1,5 l lichid din cavitatea toracica.Din acel moment totul a fost in regula,a stat toata saptamana sub observatie,iar apoi din nou acasa.Bine inteles cu tratamentul ajustat si modificat pe noul profil de diagnostic.A urmat o perioada de bine,binisor,dar apoi s-au inmultit deplasarile la consultatii,analize,inca vreo 2 intrnari la Pneumo.;de la ultima s-a intors acasa si cu un aparat pt.respirat(pt.perioadele cand nu poate respira-reactioneaza foarte spontan la toate variatiile meteo)Toate aceste episoade sunt mult mai vaste si presarate cu toate”picanteriile „specifice,cu tot felul de emotii,de sperante si deznadejde.Astazi, nemaifiind atat de usor transportabil-este o adevarata aventura cand trebuie sa-l aducem la Brasov pt.vreun control(invertor auto ca sa putem alimenta aparatul de oxigen,insotitor in afara de sofer,mers usor fiindca are si rau de masina-asta din totdeauna)si uite asa s-au intamplat lucrurile si azi cand l-am adus iarasi la Brasov fiindca i s-au umflat picioarele;laba piciorului foarte tare(lucea pielea atat de mult s-a intins).Raspuns in urma consultatiei:”inima marita,circulatie foarte proasta,plaman foarte afectat imbatranit,in general lucrurile nu evolueaza spre bine,la ce sa ne asteptam…!?”Dupa toata povestea asta,atat cat m-am priceput sa o expun(si putin presat de timp)cum il putem ajuta pe acest om,cum se poate ajuta el.Ne este drag il iubim,unde sa mai mergem,la cine sa mai apelam?In ciuda acelei cifre 76,noi nu il consideram batran si nu vrem sa- l abandonbam.Sa nu credeti ca totul s-a restrans doar la episoadele cu spitalele si circuitele aferente,ele sunt doar niste repere in timp,omul in schimb cu intrega lui fiinta fizica si spirituala,toate s-au schimbat ne putem doar imagina ce este in mintea unui om incoltit de atatea boli chiar daca noi suntem in jurul lui de cate ori este nevoie,sentimentele anxioase si le consuma in mare parte singur in adancul sufletului,de partea cealalta,fizic vorbind,totul s-a schimbat :a slabit,a imbatranit mai mult decat ar arata matematic acel 76,nu mai e vesel,nu mai are energia cu care ne obisnuisem la el(socrii mei au fost dansatori intr-o formatie de dansuri populare),tine tot felu de regimuri-fara sare,fara grasimi,fara te miri ce de nici pofta de mancare nu are.E ciudat sa fi”obligat”sau condamnat sa traiesti asa,totul a alunecat pe o panta si intr-o directie pe care nu mai putem sa o controlam,suntem ingrijorati pt.el,tresarim la orice telefon,sunam de cateva ori pe zi sa vedem cum se mai simte,cum a dormit,ce sa-i mai ducem(mergem la ei in fiecare weekend).Multumesc de ascultare !

 20. Cristi zice:

  Unde este, sau cand apare continuarea? Am si eu fibrilatie.

  • Marius David zice:

   Stimate domnule Cristi,
   Continuarea este în link-ul de la finalul articolului, dar nu pe bloguri și pe internet aflați soluția la problema dvs.
   Aveți nevoie de un specialist.
   Vi-l recomand pe dr. Ivănică de la Pădurea Verde, Timișoara pentru a evalua posiblitatea unei ablații.

   • Cristi zice:

    Multumesc. Stiu ca pe net nu este solutia, insa de multe ori (daca sti filtra) obtii mai multe informatii decat de la un consul in graba.
    Cunosc binisor problema. Eram curios daca ati facut ablatia. M-am uitat din nou la finalul acestei parti si nu am gasit linkul. Nu-l vad eu…

    • Marius David zice:

     se poate, însă cu mare grijă, eu îmi țin fibrilația în frîie de vreo 10 ani. Alții în situația mea sînt pe pastile permanent și cu incidențe dese.
     Nu, n-am făcut ablația,
     am hotărît cu dr. Ivănică că nu este cazul. Sînt sub observație. Intuiția dînsului a fost excelentă.
     Am slăbit cam 17 kg, am început să fac mișcare multă, iau tot timpul suplimente pentru inimă, suplimente naturise și mai ales îmi țin în frîu salinitatea sanguină.

     • ioana zice:

      Pentru hipertensiune nu trebuir sa iei medicamente toata viata. Slabiti 3 kg si tensiunea incepe sa scada. Am vazut ca ati slabit 17 kg. Mergeti pe fir , ce organ este de vina la salinizarea sangelui, in general rinichii. Cristale , litiaza, infectii renale, urinare. Infectiile urinare sunt urmarea proastei functionari a aparatului digestiv respectiv mancare acida, polipi in colon. Toate se leaga. Condimente, alcpol fructe in exces, in situatia dv o singura felie de mar pe zi ca si fruct. Ceva medicamente (antibiotice) v-au distrus metabolismul intestinal si se echilibrwaza greu, de regula augmentinul face asta (eu am avut diaree cu sange dupa el pentru ca desteptul de doctor mi-a dat paracetamol (vasele devin poroase). Exista o cauza cautati-o. Daca se continua o alimentatie nesanatoasa, bacteriile selectionate ajung sa sparga pana si bariera encefalica si se ajunge la avc, iar in jos bariera renala si totul functioneaza anapoda Nu cred in ideea de stres care traumatizeaza decat la traume psihice majore. Ultimele cercetari atestatw deja acorda importanta majora microbiomului ,tocmai echilibrul intestinal de care vorbeam mai sus. Multe femei nu inteleg de ce nu pot scapa de candida. Candida prolifereaza in colon si produce ravagii genitale si ajungem tot la regim. Exista medicamente care au interdictie la anumite alimente dar medicul nu le spune pentru ca nu le-a invatat (depinde de genetatie) sau nu le da importanta. Multe multe lucruri concura la sanatatea noastra. Am sa citesc cu atentie tot blogul dv.si am sa revin cu o concluzie care posibil sa va ajute. Toate lucrurile scrise le-am invatat citit practicat urmare neajynsurilor organice pe care le-am avut. Am 66 ani, nu iau medicamente, am tensiune 12 cu 7, nu mananc dulciuri , condimente, prajit, tocat decat foarte rar., analizele sunt perfecte.

 21. Pingback: Biserici-breloc – Blog Creștin Ardelean Viorel

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.