Cine este Tavi Jinariu?

Tavi Jinariu este unul dintre cei mai apreciați chitariști de muzică clasică din generația sa. Muzica pe care o interpretează atinge sufletul și în același timp tehnica nu este neglijată. În unele pasaje pasiunea pe care o pune în interpretare imprimă și lasă audienței sale o impresie de neuitat. 

Tavi Jinariu a văzut lumina zilei între frumoșii munți ai Transilvaniei, în România. S-a născut într-o familie de muzicieni, în care cântatul era parte a vieții de zi cu zi. La vârsta fragedă de cinci ani, Tavi l-a văzut pe unchiul său cântând la o chitară electrică. Noua sa pasiune l-a făcut să treacă peste toate obstacolele, așa că s-a furișat în liniște în cameră ca să zdrăngănească la acel instrument magic cu toată puterea sa. Ani mai târziu, trecând peste orice împotrivire, Tavi a fost atras de același fermecător instrument.

În toamna anului 1999 i-a fost acordată o generoasă bursă care i-a oferit posibilitatea să aibă parte de instruirea personală a celui mai renumit chitarist de muzică clasică din lume la acea vreme, Christopher Parkening. La vârsta de douăzeci și trei de ani a terminat studiile de licență, insistând mai ales asupra muzicii clasice, sub tutela aceluiași maestru.

Christopher Parkening, renumitul virtuoz al chitarei și maestrul său, scrie:

,, Tavi este un excelent chitarist de muzică clasică, tehnică sa fină, îmbinată cu adâncimea interpretării, uimește audiența. Aptitudinile sale sunt remarcabile: dragostea adâncă pentru chitară, disciplina, motivația și talentul muzical care îi dăruiește posibilitatea de a interpreta muzica.

În studenție, Tavi Jinariu a participat la numeroase competiții chitaristice și a obținut locul întâi la concursul ASTA Classical Competition din Los Angeles și la ASTA Artist Guitar Competition din statul California (2003).

Datorită performanței sale, Tavi a ajuns în numeroase țări din Europa (România, Ungaria, Germania, Olanda), în Israel și în majoritatea statelor Americii. A fost nominalizat ca solist în diferite orchestre (New West Symphony, Calabasas Chamber Orchestra), a participat la numeroase înregistrări și a fost invitat al unor emisiuni radio.

În prezent Tavi Jinariu este profesor de chitară la Master’s University din Santa Clarita, CA și își continuă cariera interpretativă și didactică în Los Angeles și în Sudul Californiei.

Tavi Jinariu este, de asemenea, fondatorul EliteGuitarist.com, un site specializat în cursuri de chitară online.

Tavi, soția sa, Melissa, și cei patru copii locuiesc în sudul Californiei și se bucură de viața lor atât de intensă, dar deopotrivă interesantă.

Ei nu-și ascund dragostea lor profundă pentru Isus Cristos și doresc să Îl reprezinte cu toată credincioșia ca ambasadori ai Împărăției Lui.

 

sursa textului – manageriatul artistic al interpretului

Iată aici piesa mea preferată din tot repertoriul chitaristic în interpretarea lui Tavi:

 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Chitara, Muzica, Portrete, Scoala de muzica. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Cine este Tavi Jinariu?

  1. Pingback: Recomand: Elite Guitarist | Marius Cruceru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.