Udreizarea postului

În urmă cu vreo lună cîțiva prieteni m-au întrebat dacă mai facem posturile acelea lungi împreună. În fiecare an țin posturile cu prietenii din confesiunile tradiționale. Acum așteptau startul.

Le-am răspuns:

Mi-e puțin penibil să mai chem pe cineva alături de mine la astfel de inițiative, anunțînd în public prin tot felul de postări … posturi, mai ales după ce Elena Udrea și-a făcut public modul în care și-a desfășurat postul cu lapte de migdale, literatură motivațională și scris cu pixul FERICIRE pe spate. Apoi … Mîntuitorul ne învață că postul este o chestiune privată. Orice anunț asupra postirilor devine complet ridicol după episodul Udrea.

Prietenii mi-au răspuns:

Da, dar așa, anunțîndu-ne unii pe alții, căpătăm curaj, fiind mai mulți, simțim solidaritatea și posturile publice au fost, de asemenea, un obicei legitimat biblic. Situația de față o cere. Țara este la ananghie. Europa este la răscruce. Peste Ocean lucrurile nu sînt mai bune. Anul 2016 a fost anul cel mai crud în persecuții pentru creștini. Haideți să ne rugăm pentru aceste lucruri. Și apoi, dacă Udrea a dat la teologie, nu mai trebuie să dea nimeni la teologie?  🙂

Sîntem vreo 7 pînă acum, absolut deciși să începem de luni cu un post negru de trei zile, continuabil pînă la Paște, fiecare în diferite forme.

Pînă la Paște (de luni încolo) sînt 70 de zile. Ce-ar fi să ne rugăm 70 de zile pentru țară?

Începem cu 3 zile de post negru. Apoi 12 zile de regim exclusiv vegetarian, numai legume cu fructe, proporția 80%/20%, aceasta fiind pregătirea pentru cele 40 de zile de post numai cu lichide, sucuri de legume fructe în aceeași proporție (vezi link-urile indicate la final). Apoi, pînă la PAște, urmează reintrarea în alimentația normală, 15 zile de reluare a alimentației solide. 15+40+15 = 70.

Nu voi da detalii prea multe asupra acestor zile. Nu vreau să ne udreizăm. Cei care doresc să urmeze acest post (NU CURĂ DE SLĂBIRE!!!) mă pot contacta pe privat. Vom încerca să fim cît mai discreți, fără a ne lua la întrecere cu nimeni, fără a ne lăuda față de nimeni, fără a face paradă de spiritualitate.

Dacă cineva dorește cîte ceva despre cure de slăbire și altele de acestea, puteți găsi AICI, AICI și AICI.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Anunturi, disciplinele spirituale, dulce Românie, Fabrica de barbati, Zidul rugăciunii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Udreizarea postului

  1. Pingback: #REZIST – lăcomia sau … ce este ”#rezist-ul” meu? – ziua 7 | Marius Cruceru

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.