#REZIST – lăcomia sau … ce este ”#rezist-ul” meu? – ziua 7

Zilele acestea am fost întrebat ce este cu #REZIST-ul meu. Da, este adevărat, l-am confiscat, așa cum a fost confiscat și deja arhiuzatul Je suis. În urmă cu trei zile a apărut ceva de genul Je suis Chirică! De ce nu?

#REZIST-ul meu este alternativa și continuarea totuși, dar pe altă direcție, a ceea ce s-a întîmplat zilele acestea în România. Cred că trebuie să #REZISTĂM în România, dar la ce, cum, pentru cît timp?

Dacă se schimbă un guvern și, chiar dacă se fac anticipate, se schimbă ceva radical, așa cum așteaptă generația ieșită în stradă zilele acestea? Noi avem cancer și luăm aspirină pentru gripă, sîntem în putrefacție și folosim make-up în straturi groase, instituțiile sînt praf, dar noi schimbăm doar funcționarii din vîrf, de la vedere, învățămîntul este cu 10 ani în urmă, ne spune chiar ministrul, dar sîntem mîndri că am trecut de la 6 cd-uri, pe care este încărcată materia, la un stick de memorie. Progres vizibil! Bravo!

Chiar crede cineva că după 3 săptămîni de ieșit în stradă clasa politică va fi învățat ceva? Nu! O vor lua de la capăt. Se vor regrupa! Toți! Așa cum spunea cineva, numărul 13 ne va bîntui și în continuare. Va fi un număr simbolic. Miza este prea mare. Nu se vor lăsa doar cu impresia de scenă. Nici unii, nici alții, nici stînga, nici dreapta, nici puterea, nici opoziția. Mai știe cumva cineva care este diferența de program și intenție dintre acestea? Mă tem că blestemul unui popor lăsat de Dumnezeu în voia minții lui blestemate este că nu mai poate deosebi binele de rău, stînga de dreapta, fie acestea și politice. Chiar credem cumva că un corupt mai mic are dreptul să strige împotriva unui corupt mai mare și coruptul mai mic să fie transformat în înger și că aceasta este speranța, soluția, luminița de la capătul tunelului? Nu, este chiar locomotiva cinismului și a deznădăjduirii, care ne va lovi în următorii doi ani. Sîntem în situația aceluia căruia i s-au dat doar două alegeri. Ori sărută un porc pe rît ori înghite o broască dintr-o singură înghițitură. Unii au sărutat porcul rujat, închizînd ochii, alții au învelit broasca în miere, făcînd actul cît mai scurt.

Știm cu toții, să nu fim naivi, romantismul revoluționar se va duce. Cei care au ieșit în stradă, dezamăgiți în următorii doi ani de ambele aripi politice (da, chiar și de Iohannis!), se vor retrage în cinismul cel mai acid, din păcate.

Mă tem, de asemenea, că și generația #REZIST-ului se va obișnui cu demonul lui ”lasă, tată, că merge și așa… ” și cu alți demoni ai Balcanilor.

Cum vom continua? Eu am ales să continui cu 40 de zile de post pentru diferitele boli spirituale. Ale mele, ale poporului meu, ale contemporaneității. Și după aceste 40 de zile, sper să continui altfel încă 40 de ani, dacă mă ține Dumnezeu.

Deci ce facem? În urmă cu ceva timp am început de aici.

Deși m-am temut să fac public acest lucru din motive întemeiate, cred că este mai bine să ne îndemnăm unii pe alții la dragoste și fapte bune.

#REZIST este postul lui Daniel, dar lungit la 40 de zile, vezi și AICI, partea a II-a. Nu este o cură de slăbire, deși s-ar putea să obțin și acest efect, dar nu acesta este scopul.

Uneori îl întrerup cu zile de post negru. Vezi detaliile despre postul negru AICI.

Deci:

  1. în fiecare zi am înlocuit cele trei mese cu sucuri de legume și fructe, în acestă ordine și în proporție de 70% legume și 30% fructe. Dacă schimbați proporția, deși este tentant, faceți candidoză.
  2. nu amestec mai mult de două, maxim trei legume sau fructe. Spre exemplu: măr cu sfeclă merge sau măr cu morcov. Există zeci de rețete pe internet, dar eu recomand rețetele dr. Laza.
  3. sucurile sînt obținute prin presare lentă cu un aparat ca Juissen.
  4. din cînd în cînd tai un praz, o ceapă sau arpagic, pun sare neagră pe ele, ulei de măsline, cam 4 linguri și iau fibre vegetale.
  5. pentru că îmi cunosc deja corpul destul de bine, cînd simt că am nevoie de proteine, am praf de proteine bio din orez. Nu bag prostii de genul ON (produse sintetizate din zer și albuș de ou – face niște gaze intestinale încît pot fi eficiente spre o decolare pe verticală) în organism. Amestec proteina din orez cu sucul de măr (cea mai bună combinație pînă acum) și gata! Uneori mai merge un avocado, tot pentru grăsimi.
  6. cînd simt stomacul acifiat prea tare (de obicei după sucul de portocale se întîmplă), măsline. Mănînc cîte 10-15 măsline și gata. Aceasta îmi satisface și necesarul de sare. Trebuie să am grijă să nu pierd echilibrul salinității sanguine, mai ales în cazul meu. Fibrilația mea este pe fond chimic.
  7. niciun compromis la carne, pîine, brînză, ouă. Bem cafea deocamdată (numai espresso foarte tare) și ceaiuri, atunci cînd simt nevoia de cald. De fapt acestea sînt cele mai mari tînjiri: dorința de sărat, dorința de a mesteca ceva solid și dorința după cald. Aș devora în 3 minute o pîine caldă.

Astăzi #REZIST lăcomiei, astăzi și în următoarele 33 de zile și, sper eu, în următorii … 33 de ani.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în disciplinele spirituale, Fabrica de barbati, Gînduri, Zidul rugăciunii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la #REZIST – lăcomia sau … ce este ”#rezist-ul” meu? – ziua 7

  1. Pingback: #REZIST – total 40 de zile | Marius Cruceru

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.