În cea mai lungă noapte încheiem campania ”Cele mai lungi zile pentru cele mai scurte vieți” – 12.561 euro pentru 12.000 de km

Vă mai amintiți? Am început cu ASTA și ASTA. A fost o campanie lungă și dură, lungi au fost zilele de vară, greu de parcurs atîția kilometri, dar am continuat toamna și am pedalat și  atunci cînd a căzut frigul, pentru a ne atinge limita de 10.000 de euro, limita la care visam la finalul verii, după ce trecusem de limita psihologică de 7000 de euro.

Acum, în cea mai scurtă zi a anului, la solstitiul de iarnă, astăzi și acum ne oprim! 

Astăzi, miercuri, înaintea capelei de dimineață la Hospice, am depus ultimele trei donații. O familie din California a trimis 2000 ron, o familie din Oradea, echivalentul a 200 de euro și, probabil că cea mai emoționantă donație este a lui S. L., un tînăr de 16 ani. Are exact aceeasi vîrstă ca Robert, un supraviețuitor al unei forme de leucemie, tînăr care m-a întîmpinat la finalul cursei din vară.

Robert, 16 ani

Robert, 16 ani

S. L. a venit săptămîna aceasta la mine la birou și mi-a adus o pereche de pantofi de ciclism, pe care i-a pus pe masă. Noi nouți! Urmărise cursa mea din vară, pe cînd mi s-au rupt vechii pantofi, ca urmare a unui mic accident,  și mi-a spus că aceea este contribuția lui la toată aceasta campanie, plus…. plus cei 4000 de km pe care i-a făcut în acest sezon. Aproape că mi-au dat lacrimile în prezența lui. Am transformat valoarea pantofilor în lei și am depus în numele lui suma echivalentă, dar am păstrat și voi păstra pantofii ca pe amintire foarte dulce.

pantofii rupti

pantofii rupti

Un suflet pur, curat, sportiv, care visează să facă ciclism de performanță, mulțumitor pentru trupul lui plin de energie și cu gîndul la copiii de vîrsta lui bolnavi de cancer. Cu tineri ca aceștia nu sînt descurajat atunci cînd mă gîndesc la viitorul acestei țări.

Așadar am încheiat! Cifrele?

Din 21 iunie pînă în 21 decembrie s-au adunat 12561 euro! S-a donat cel mai mult în lei (transformați apoi în euro), aceasta înseamnă că majoritatea sumelor a venit din România, ceea ce este cu totul încurajator pentru alte campanii.

Acestă sumă totală este cu mult mai mare decît am îndrăznit să visez în iunie. Sperasem să adunăm măcar 7000 euro, precum în campania din 2015 pentru Alex.

VĂ MULȚUMESC DIN SUFLET TUTUROR, SPORTIVI ȘI DONATORI!

Pînă în acest moment avem 77 donații.

Cea mai mare donație? 1100 de euro, un cuplu tînăr.

Toți donatorii au dorit să rămînă anonimi.

Cea mai lungă cursă, Corneliu Jităreanu? România la contur. Corneliu rămîne cea mai impresionantă figură sportivă din toată campania. Tot el a făcut gestul extrem: 600 de km în 24 de ore.

Îl urmează tînărul S. L.., cel cu pantofii de ciclism, care și-a adunat toată distanța în mod consecvent, antrenament după antrenament, pentru cei de la Hospice.

Au alergat, biciclit, escaladat peste 40 de persoane, fie o singură cursă sau mai multe.

S-a alergat mai ales solo dar și în grupuri. Cel mai mare grup a fost al cicliștilor bucovineni.

Cea mai impresionantă escaladă? Cea a lui Ben Boingeanu și Sebastian Prelipceanu.

Toți sportivii și-au procurat singuri materialele și resursele, alimentația și lichidele de hidratare, lucru de apreciat, de asemenea, avînd în vedere faptul că o cursă de ciclism, spre exemplu, costă în echipament, resurse alimentare-hidratare, în jur de 50ron la 100 de km în medie.

Eu am alergat în acest sezon peste 3500 de km. În jur de 2000 km au fost trecuți în contul Hospice, pentru sumele intrate mai ales din August și Septembrie.

Toată campania este documentată rînd cu rînd și monitorizată atent de personalul Hospice. Există chitanțe oferite pentru donații și se pot controla toate intrările în totală transparență.

Îi mulțumesc lui Miriam Achim pentru felul în care s-a ocupat de urmărirea și stimularea acestei campanii.

De asemenea, le mulțumesc tuturor colegilor mei de la Hospice pentru toată munca pe care o fac pentru îngrijirea celor în jur de 120 de pacienți, în jur de 85 de adulți, restul de 35, copii și tineri.

Sîntem în continuare în mare nevoie de fonduri pentru finalizarea construcției. Cu banii adunați din această campanie abia dacă putem amenaja un spațiu de joacă sau petrecut timpul liber pentru micuții diagnosticați cu boli terminale.

Aceasta a fost ideea campaniei, să ne folosim zilele cele mai lungi din an pentru zilelele scurtate prea timpuriu.

Vă mulțumesc tuturor acelora care v-ați implicat fie prin activitatea fizică, prin donații, și prin una și prin cealaltă sau pur și simplu, prin încurajări pe rețelele de socializare sau în privat. Au contat și acestea foarte mult.

Îi mulțumesc neobositei Marinela Murg, directorul executiv al Hospice, pentru toată alergătura și lucrul zilnic spre mai binele tuturor celor ce se simt în aceste zile atît de rău.

Dumnezeu să vă răsplătească tuturor!

P. S.

Vă rugăm să continuați să donați pentru finalizarea clădirii Hospice! Detalii AICI

  • Cont pentru donatii in RON deschis la Banca Comerciala Romana, Oradea

RO83RNCB0032070239470010

  • Cont pentru donatii in EUR, deschis la Banca Comerciala Romana, Oradea

RO24RNCB0032070239470005

  • Donatii in USD prin PayPal

 

 

 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în acțiuni umanitare, cugetări de pe bicicletă, Fabrica de barbati. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la În cea mai lungă noapte încheiem campania ”Cele mai lungi zile pentru cele mai scurte vieți” – 12.561 euro pentru 12.000 de km

  1. Din partea Fundaţiei Hospice Emanuel MULTUMIM TUTUROR SPORTIVILOR ŞI DONATORILOR care au făcut ca această campanie să fie una de succes! În mod special ÎI MULŢUMIM iniţiatorului campaniei, Prof. Dr. MARIUS CRUCERU, pentru iniţiativă, pentru sufletul, energia şi resursele investite şi pentru cei 2000 de km pedalaţi în cadrul campaniei.

  2. Pingback: ”Dacă aveți cancer, noi vă putem ajuta; dacă nu aveți cancer, ne puteți ajuta!” | Marius Cruceru

  3. Pingback: O nouă campanie umanitară Hospice Emanuel pentru copiii și tinerii diagnosticați cu boli terminale – ”Oare eu cît (mai) #rezist?” | Marius Cruceru

  4. Pingback: ”Au vreun rost și rezultat campaniile astea ale tale?” (Campania ”Mai dăruiește-mi o oră” – Hospice Emanuel) | Marius Cruceru

  5. Pingback: ”10+ lecții din, dinspre și despre Holocaust” – în această seară la Tineret Filadelfia Oradea | Marius Cruceru

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.