O nouă campanie umanitară Hospice Emanuel pentru copiii și tinerii diagnosticați cu boli terminale – ”Oare eu cît (mai) #rezist?”

După rezultatele excelente ale campaniei de anul trecut, odată cu venirea vremii bune, dupa 1 aprilie, am început o nouă campanie care îi vizează pe copiii și tineri diagnosticați cu boli terminale, aflați în îngrijirea ”Hospice Emanuel – Oradea”. Iată primul anunț AICI.

Titlul

Titlul acestei campanii este: ”Oare eu cît mai pot rezista?” De ce?

De ce se intitulează campania noastră așa? Este o întrebare cu două direcții semantice.

Orice sportiv se întreabă: Oare eu cît pot rezista? Pentru amatori sau profesioniști deopotrivă există provocarea limitei maxime. Eu mă întreb, după cursa de 400km în 24 de ore, oare voi rezista la o cursă de 500 în 24 de ore? Dacă o voi face, atunci 500 de euro vor fi donați pentru centrul în care își vor trăi ultimele zile cei din Hospice.

Dar aceasta este și întrebarea pe care o are fiecare diagnosticat cu o boală terminală: OARE EU CÎT VOI MAI PUTEA REZISTA? Se întreabă bolnavul, se întreabă familia, se întreabă supraviețuitorii, se întreabă cei care au recidivele? Oare voi (mai) rezista și de această dată? 

Am luat întrebarea de pe buzele lor, am confiscat și deturnat #REZISTUL din stradă (oricum nu mai era folositor!) și am așezat-o pe buzele noastre: Oare eu cît pot rezista pentru ei?

De ce? 

Numărul acestor copii și tineri este din ce în ce mai mare an de an și unii dintre ei au nevoie de un centru bine dotat, specializat, în care să primească îngrijiri complexe. Pentru moment  îngrijirea se face la domiciliu, cu un efort extraordinar din partea personalului medical, cu aparatură care trebuie transportată de fiecare dată la pacienți, unde nu întotdeauna condițiile sînt cele mai bune, cu prețul de timp al transportului în diferite locuri ale orașului sau chiar în afara orașului Oradea.

Visăm la un centru, aflat acum în construcție ”la roșu”, în care să avem paturi pentru fiecare pacient, dar camerele să nu semene deloc cu acele camere de spital care îi sperie pe micuți, un centru cu bazine în care să se facă terapie prin mișcare, cu o cameră de joacă în culori vii, cu laboratoare în care să se lucreze cu supraviețuitorii pentru revenire, cabinete pentru consiliere pentru perioada de doliu și altele.

Cine? Și tu poți ajuta! 

Apelăm acum la toți prietenii noștri, simpatizanți, beneficiari, foști beneficiari, supraviețuitori: avem nevoie de fiecare monedă. Picăturile mici formează ploaia mare, binefăcătoare.

Apelez la sportivii amatori și profesioniști. Vă aștept din nou, precum în anii trecuți, acum doi ani, cînd am alergat pentru Alex, anul trecut, cînd am alergat pentru cele mai scurte vieți în cele mai lungi zile ale anului. Fiecare km parcurs de voi se poate transforma în euro.

Eu, dacă nu găsesc pe cineva care să îmi sponsorizeze cursa de 500 km/500 euro, îmi pun bicicletele la bătaie, cel puțin o parte din colecție 🙂 Vezi AICI și AICI.

Cît timp va dura campania? 

Campania va dura pînă la finalul sezonului ciclistic, 1 noiembrie 2017, cu posibile prelungiri, dacă vremea este bună și nevoia o cere. Nu așez în fața noastră o țintă financiară, dar sper să depășim cei 12.000 de euro de anul trecut.

Cum? 

Fiecare dintre voi, dragi prieteni, vă puteți implica. Dacă nu ești sportiv, poți dona pentru prietenii tăi care aleargă sau biciclesc. Cei care faceți efortul fizic puteți adăuga efortului fizic efortul de a vă motiva prietenii să vă ”plătească” fiecare km parcurs.

Campania funcționează la fel ca celelalte două din anii trecuți.

Sistemul este simplu:

  1. Vă anunțați prietenii că veți face o cursă extremă, ceva care să vă solicite foarte mult (astfel se explică titlul, nu? lungimi de bazin, escaladă extremă, maraton ciclistic, maraton în alergare et c.).
  2. Fiecare sportiv voluntar își va recruta sponsori pentru fiecare km parcurs, 1 km ciclabil = 1 EUR, 1 km alergat = 2 EUR, 1 km escaladă alpină = 2,5 EUR;
  3. Veți stabili una (sau mai multe zile) pentru desfășurarea activității sportive și veți comunica data acesteia departamentului de strângere de fonduri al Fundației Hospice Emanuel, persoană de contact Miriam Achim, telefon 0359 800162;
  4. Cînd donația este efectuată, vă acoperiți acei kilometri ”cumpărați” de prieteni. Activitatea sportivă va fi monitorizată (ex. Strava) sau alt mod în care puteți dovedi îndeplinirea sarcinii asumate.
  5. Prietenii voștri donează acești bani în contul Fundației Hospice Emanuel.

● Cont donatii in RON deschis la Banca Comerciala Romana, Oradea, RO83 RNCB 0032 0702 3947 0010

● Cont donatii in EUR, deschis la Banca Comerciala Romana, Oradea, RO24 RNCB 0032 0702 3947 0005

● Donatii in USD prin PayPal

Nu vă oprește nimeni să încercați mai multe curse. Eu voi încerca și escaladă. Poate că voi încerca și un semimaraton. Pe donatori nu îi putem opri să doneze mai mult decît distanțele ”cumpărate” de prieteni. Anul trecut s-a întîmplat astfel. A trebuit să apelăm la ajutoare, care să alerge alături de noi, pentru că donațiile depășeau numărul de km pe care l-am fi putut parcurge pînă la încheierea sezonului. A fost un alt motiv pentru prelungirea campaniei de anul trecut.

Să ne mișcăm pentru cei care nu se pot mișca! Să alergăm pentru cei care ar dori să alerge! Să dăruim pentru cei care nu au nimic de dăruit! Să ne consumăm energiile fizice pentru cei care nu mai energie nici măcar să respire!

Haideți să facem din Săptămîna Mare a Patimilor o săptămînă în care să ne încercăm limitele rezistenței fizice și psihice în favoarea celorlalți. După modelul Mîntuitorului nostru!

La ce vor fi folosiți banii? UPDATE 

Banii vor fi folosiți la finalizarea aripii destinată asistării diagnosticaților terminali, mai ales acelor facilități care sînt destinate tinerilor și copiilor. Din această pricină, vă rog să mă anunțați atunci cînd donați sau să indicați în donație CAMPANIA OARE EU CÎT MAI REZIST???

 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în acțiuni umanitare. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

20 de răspunsuri la O nouă campanie umanitară Hospice Emanuel pentru copiii și tinerii diagnosticați cu boli terminale – ”Oare eu cît (mai) #rezist?”

  1. Pingback: Încurajator!!! Au sosit primele donații în campania OARE EU CÎT (MAI) #REZIST? | Marius Cruceru

  2. Pingback: Săptămîna Patimilor – prima zi | Marius Cruceru

  3. Pingback: Săptămîna patimilor – a doua zi – Pîine, apă și efort | Marius Cruceru

  4. Pingback: Vești bune despre campania ”Oare eu cît (mai) pot #rezista?” (OECMPR) – campanie pentru copiii și tinerii diagnosticați cu boli terminale | Marius Cruceru

  5. Pingback: Sucevenii au alergat pentru campania umanitară Hospice Emanuel OECMR (420 de km = 420 de euro) – am trecut de 3000 de euro | Marius Cruceru

  6. Pingback: Să începem cu… 450 km pentru Hospice Emanuel | ValS Pe Roți

  7. Pingback: Valentina Mereu va încerca 450 de km în 24 de ore pentru Hospice Emanuel | Marius Cruceru

  8. Pingback: Vești bune din nou despre campania Hospice Emanuel ”Oare eu cît mai pot să #rezist?” | Marius Cruceru

  9. Pingback: Alerg pentru Hospice Emanuel | Dana SisoEva

  10. Pingback: Ce este și cu ce se ocupă Emanuel Hospice Oradea? Documentar în limba engleză | Marius Cruceru

  11. Pingback: Ieri – o nouă tură Hospice. Oare eu cît mai #rezist? Speed Challenge și Age Challenge! | Marius Cruceru

  12. Pingback: Mă pregătesc să alerg 100 km în 24 ore, pentru Hospice Emanuel | Dana SisoEva

  13. Pingback: Vești bune, vești rele, vești bune! | Marius Cruceru

  14. Pingback: Cum vă spuneam? Oare eu cît mai #REZIST? Aleșd – Șimleu – Aleșd (100 de km) | Marius Cruceru

  15. Pingback: Am acoperit în km toate sumele donate în campania ”Oare eu cît mai #rezist? – Hospice Emanuel” | Marius Cruceru

  16. Pingback: AMR 10 – pînă la plecarea în pelerinaj Mauthausen – Flossenburg, in memoriam Dietrich Bonhoeffer | Marius Cruceru

  17. Pingback: Ziua 70 … și noutăți în ce privește campania Hospice (Oare eu cît mai pot #rezista?) | Marius Cruceru

  18. Pingback: 100 km şi mai rezist | Dana SisoEva

  19. Pingback: Campania umanitară ”Oare eu cît mai #rezist?” s-a încheiat! – Mulțumim pentru cei peste 20.000 de euro!!! | Marius Cruceru

  20. Pingback: Pedalăm din nou pentru Hospice Emanuel – prima tură | Marius Cruceru

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.