”10+ lecții din, dinspre și despre Holocaust” – în această seară la Tineret Filadelfia Oradea

În acest spațiu au apărut de multe ori anunțuri despre Holocaust și anumite inițiative legate de prigonirea evreilor (Pogromul de la Iași, spre exemplu).

De cîțiva ani la rînd organizez pelerinaje cu tema Holocaustului. În această seară voi vorbi la Tineret Filadelfia Oradea, începînd cu orele 18.00, despre cîteva lecții pe care eu și alții le-am învățat din cercetările și pelerinajele organizate, despre Holocaust ca temă, dinspre trecut spre prezent.

În funcție de timpul rămas la dispoziție voi căuta să răspund la întrebările legate de ultimele pelerinaje pe care le-am organizat.

În ultimii ani am organizat:

2019 – Pelerinaj in memoriam Eva Mozes Kor/75 de ani de la deportarea evreilor din Cluj și pro Hospice Emanuel campania Mai dăruiește-mi o oră! Cluj – Auschwitz.

2018 Pelerinaj in memoriam Gino Bartali. Il bene si fa, ma non si dice. Italia.

2017  – Pelerinaj in memoriam Dietrich Bonhoeffer. Viena – Mauthausen – Flossenburg. Pro Hospice Oare eu cît mai pot să rezist?

2016 – Lago di Garda – Italia – Tunelurile lui Mussolini. Campania pro Hospice Cele mai lungi zile pentru cele mai scurte vieți.

2015Pelerinaj in memoriam Anna Frank. Oradea – Auschwitz. 

2014Pelerinaj in memoriam Eva Heyman. Oradea – Auschwitz.

Pe lîngă acestea, anul trecut am participat la organizarea unei excursii cu familii din Biserica din Aleșd la Auschwitz, ani înainte am fost în mai multe rînduri la Mauthausen cu diferite grupuri, la Rohia, in memoriam Nicolae Steinhardt sau la Sighetul Marmației, la memorialul de acolo. Dar … despre acestea cu alte ocazii.

Celor interesați le voi pune la dispoziție scriptul prezentării mele într-un format cît de cît digerabil.

 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în acțiuni umanitare, Anunturi, Conferinte, cugetări de pe bicicletă, inventarul stricaciunilor spirituale, lacrima din colțul ochiului. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.