Cele mai lungi zile, după solstițiul de vară … pentru cele mai scurte vieți – Ciclaton: ”pedalez pentru Hospice Emanuel” – UPDATE

UPDATE: 20 IUNIE, din pricina vremii schimbătoare și a unor fenomene meteo extreme (furtunile anunțate în următoarele zile, vînt și grindină), ciclatonul CEA MAI LUNGĂ ZI se amînă pentru ziua de Sîmbătă, 25 iunie. Pînă atunci așteptăm donațiile promise. Încărcați-ne cu km!

În 25 iunie vom încerca tot 16 ore de pedalat, vom încerca să vedem cît intră în … vorba poveștii ”zi de vară, pînă-n seară ….”

***

Vă amintiți de Ciclatonul Pedalez pentru Alex? Alex acum este în Germania la control. Toate lucrurile merg bine și îi ținem pumnii pentru și mai bine.

Găsiți mai multe detalii AICI, AICI, AICI, AICI și AICI

Dacă am reușit atunci, să ne gîndim și la alții.

Fundația Hospice lucrează cu bolnavii terminali. Printre pacienți sînt și tineri și copii. Sînt mîndru să lucrez pentru Hospice.

Fundația este acum în plin proces de construcție a unei clădiri în care pacienții să fie găzduiți și unde să li se ofere condiții decente, însoțite de multă căldură sufletească, pentru ultimele zile petrecute pe planetă.

Care este ideea? Începînd de Marți, cea mai lungă zi a anului, putem încerca cele mai lungi curse, timp de 40 de zile, pînă în 1 septembrie. Cei care puteți, aveți liber sau puteți arunca spre week-end această cursă, să pedalați în aceste zile călduroase și lungi cîți km pot cumpăra prietenii voștri pentru voi. Să petrecem aceste zile lungi în sacrificiu pentru cele mai scurte vieți, pentru copiii diagnosticați cu boli terminale, îngrijiți de Hospice Emanuel! Aceasta este propunerea.

Ce este efortul nostru de o zi? Ce este chinul și transpirația noastră de o zi?

Îi provoc pe toți prietenii mei atleți, cicliști de acum pînă la finalul verii să facă cîte o cursă FOARTE LUNGĂ, cea mai lungă de la 20 de km pentru alergători, de la 200 în sus pentru cicliști, fiecare km reprezentînd 1 EURO/km pentru cicliști, 2 EURO/km pentru alergători sau alpiniști. Fiecare dintre noi trebuie să își motiveze cunoștințele, rudele, prietenii să doneze bani pentru efortul făcut, bani care se vor îndrepta spre Fundația Hospice.

Îmi pare rău că mi-a venit ideea așa de tîrziu, dar cred că putem face ceva.

Dorește cineva să mă însoțească marți? Dacă nu vom reuși marți, din cauza vremii, atunci încercăm în una dintre următoarele zile, cînd răsăritul și apusul vor fi la distanță de circa 16 ore unul față de celălalt.

Vom face o cursă pe biciclete ușoare, cu ”tot la noi”, plat. Probabil ceva de genul ”100 de km în jurul orașului Oradea”, lent, la o medie de circa 20km/h, cu începere de la ora răsăritului oficial de marți, 5.37 pînă la apusul oficial, 21.31, aceasta înseamnă aproape 16 ore de pedalat.

Denumirea de solstițiu („Soarele stă”) este dată de faptul că la data respectivă are loc schimbarea gradientului mișcarii Soarelui în raport cu declinațiile acestuia. Soarele aflându-se la culminație (pentru latitudinea medie a țării noastre) la 67° 52′ deasupra orizontului, durata zilei va avea cea mai mare valoare din an, respectiv 15h 32m, durata nopții fiind de numai 8h 28m. Din acelasi motiv și crepusculul are durata maximă din an, iar la latitudinile ridicate, crepusculul se prelungește toată noaptea, locuitorii regiunilor respective fiind martorii frumoaselor „nopți albe”.

sursa 

Acești bani pot fi donați AICI, Puteți specifica: DONAȚI prin Ciclaton sau … nu. Nu contează! Haideți să facem ceva pentru acești copii, copiii care nu vor îmbătrîni niciodată!

  • Cont pentru donatii in RON deschis la Banca Comerciala Romana, Oradea

RO83RNCB0032070239470010

  • Cont pentru donatii in EUR, deschis la Banca Comerciala Romana, Oradea

RO24RNCB0032070239470005

 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în acțiuni umanitare, Biciclete, cugetări de pe bicicletă, Fabrica de barbati, lacrima din colțul ochiului, Zidul rugăciunii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Cele mai lungi zile, după solstițiul de vară … pentru cele mai scurte vieți – Ciclaton: ”pedalez pentru Hospice Emanuel” – UPDATE

  1. Pingback: ”Cele mai lungi zile pentru cele mai scurte vieți”: pentru ei alergăm, 80 km pentru Ianko | Marius Cruceru

  2. Pingback: ”Cele mai lungi zile pentru cele mai scurte vieți”: pentru ei alergăm, 70 de km pentru Iasmina | Marius Cruceru

  3. Pingback: EXISTĂ VIAȚĂ DUPĂ DOLIU – Ciclaton și Swimathon pentru Hospice Emanuel | Marius Cruceru

  4. Pingback: Cardiac cu acte, 44 de ani, am biciclit 264 km (1200 ron – 264 euro – 264 uro) pentru Hospice Emanuel: ”Cele mai lungi zile pentru cele mai scurte vieți!” | Marius Cruceru

  5. Pingback: Cardiac cu acte, 44 de ani, am biciclit 264 km (1200 ron – 264 euro – 264 km) pentru Hospice Emanuel: ”Cele mai lungi zile pentru cele mai scurte vieți!” - Diverse | Zi de Zi

  6. Pingback: Nevoie de ajutor – Pedalez pentru Hospice: ”Cele mai lungi zile pentru cele mai scurte vieți” | Marius Cruceru

  7. Pingback: Pedalez pentru Hospice Emanuel | Dana SisoEva

  8. Pingback: În cea mai lungă noapte încheiem campania ”Cele mai lungi zile pentru cele mai scurte vieți” – 12.561 euro pentru 12.000 de km | Marius Cruceru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.