ONISIM A FOST FOLOSITOR!

În urmă cu ceva timp, mai bine de 5 ani, am scris un text despre Onisim. L-am cunoscut pe cînd era băiat și a devenit bărbat sub ochii noștri.

Curat, serios, bine cumpănit la vorbă. Niciodată nu spunea nimic în plus și făcea fiecare lucru cu excelență, așa cum merita Domnul. Orchestrele erau marea lui pasiune. Mandolina!

A înființat mai multe orchestre de mandoline decît vîrsta-i. Am schiat împreună, am mers împreună în misiuni, am cîntat sub bagheta lui. Era ucenic al profesorului Nelu Sabău și preda chitara clasică la Școala de muzică Logos mai nou.

Sursa David Achim

sursa David Achim

Dirija orchestra din Aleșd și corul alături de fratele Laurian Madar.

Astăzi Dumnezeu l-a adăugat orchestrelor cerești printr-un accident de neînțeles. Rămîne în urma lui Abigail cu două fetițe, Eleonora și Ruhama.

Să ne rugăm pentru ele! Dumnezeu nu este biruit. Diavolul nu este biruitor nici de această dată.

Ne întrebăm DE CE? de ce el? de ce acum, la numai 26 de ani? Ne întrebăm: oare nu s-ar fi putut evita? Psalmul 139:16 este încă în Scripturi și zilele noastre sînt stabilite de Domnul în suveranitatea Sa mai înainte să fi fost vreuna dintre ele.

12369272_864262693693537_1208209673216041800_n

sursa Scoala de muzică Logos

Nu am niciun fel de răspuns. Am însă un Dumnezeu care ne-a arătat că este în adevăr Apărător al văduvelor și tată al orfanilor. Am simțit aceasta din 17 decembrie 1975 încoace.

Onisim va rămîne în mințile și inimile noastre așa cum i-a fost numele, FOLOSITOR. Folositor celor din jur, folositor lucrării Domnului.

Priveghiul va fi mîine, Marți, 22 decembrie, începînd cu orele 18.00, la Biserica Creștină Baptistă Sfînta Treime din Aleșd. Înmormîntarea va fi a doua zi la o oră pe care o vom anunța ulterior.

PS. În casă am avut această imagine de ani de zile. Este fiul nostru alături de Onisim. Fotografia este realizată la finalul unui program de orchestră.

În ramă este scris: Căci Eu știu planurile pe care le am cu privire la tine, zice Domnul, Ieremia 29:11.

2015-12-21 21.12.51

Astăzi am redescoperit această ramă. De ținut minte în dreptul fiecăruia dintre noi. Sîntem într-o călătorie. N-am ajuns încă la destinație. El planifică și drumul și vremea de călătorie  și timpul la care trebuie să ajungem.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Fabrica de barbati, lacrima din colțul ochiului, Oameni, Zidul rugăciunii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la ONISIM A FOST FOLOSITOR!

  1. ecobanat zice:

    Tinerii din Valea Almajului cărora le-a fost folositor se roagă pentru familia greu încercată si poarta in sufletul lor amintiri deosebite.

  2. daniel zice:

    Voi incerca sa fiu la aceasta inmormantare. L-am cunoscut foarte bine pe Onisim si o paret din lucrarea lui. Sunt convins ca Dumnezeul mangaieri incercarilor mele va mangaia si pe cei dragi ramasi in urma.

  3. iosif gabriel moisuc zice:

    Onisim a fost folositor și la Iași. Ne-a atins viața nu doar prin muzică. Dumnezeu să mângâie familia lui Onisim cum numai Dumnezeu o poate face.

    • CIUPULIGA SEVER DORIN zice:

      Comentarii

      Dorin Ciupuliga- Cateva completari la ceea ce a postat fr.Marius Cruceru.Onisim a invatat a.b.c.-ul muzical in Bis.Bapt.Sofronea,unde s-a format ca instrumentist fiind omul de baza la octav mandolina.Mai apoi la initiativa cumnatului meu fr.Stefan Fericean din SUA si prin sponsorizarea nemijlocita am inceput formarea de orchestre in oltenia.In Dacia mea cu,care ne deplasam lunar mai era un loc.A venit la mine un baietel plapind si firav din orchestra noastra si m-a rugat sa-l iau cu noi in echipa.Am citit in el un viitor maestru dirijor si nu regret ca l-am luat ACESTA ERA ONISIM.Sub ochiI mei il vedeam cum progreseza si tare ma bucuram.Apoi a urmat facultatea la Oradea,si in cele din urma,apropierea tot mai mult de Alesd unde si-a gasit aleasa inimii,iar biserica a primit prin Onisim un dar nespus de mare.Am convingerea ca vor fi altii care asemeni cuvintului o sa-i urmeze exemplul de slujire.Domnul sa mangaie intreaga lui familie. Sever Dorin Ciupuliga-dirijorul orchestrei Bis.Bapt.Sofronea

  4. Pingback: Poveste de Crăciun – Abigail Bogoșel (un necrolog altfel) | Marius Cruceru

  5. Pingback: Scrisoare de Crăciun pentru văduve (în loc de pastorală) – Deus Nobiscum! | Marius Cruceru

  6. Pingback: SCRISOARE de CRACIUN pentru VADUVE | Pastor Ciprian Barsan

  7. Pingback: Scrisoare de Crăciun pentru văduve (în loc de pastorală) – Deus Nobiscum! – update PS | Biserica Penticostală Maranata

  8. Pingback: ”Dumnezeu repară, Dumnezeu este cu noi!” – Crăciun 2016 | Marius Cruceru

  9. Pingback: Scrisoare de Crăciun pentru văduve (în loc de pastorală) – Deus Nobiscum! | Biserica Penticostală Maranata

  10. Pingback: Arieșeni – tură pentru Hospice Emanuel #rezist – drumul rușinos al Devei (Beiușului și Șteiului) | Marius Cruceru

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.