Săptămîna Patimilor – prima zi

Gata! Am intrat în Săptămîna Patimilor din anul acesta. În fiecare an am încercat să fac altceva pentru a medita la chinurile sufletești și trupești ale Mîntuitorului.

Anul acesta aș fi vrut să merg în Maramureș într-un pelerinaj de circa 500 de km. Vremea nu mă ajută, dar am inventat altceva. Va fi timp de secluziune, de însingurare, de efort și înfometare. Meditație și rugăciune, lecturi masive. La aceasta nu renunțăm.

Oricum voi bate Maramureșul și Bucovina în anul acesta. Cineva interesat?

Precum albinele fac purgație și zbor de curățire în stupi, așa trebuie să ne curățim lăuntrul primăvară de primăvară, pregătindu-ne pentru încercările și ispitele verilor încinse.

sursa 

În această săptămînă voi încerca să acopăr și kilometri din campania Oare eu cît (mai) pot #REZISTA? 

Alte proiecte în ultima săptămînă de Post?

De obicei, așa cum este obiceiul în Oltenia, în Săptămîna Mare ne pregătim de Paște reordonînd casa. Simplificăm! Curățăm! Aruncăm inutilul! Dăruim ce este de dăruit și ce este în surplus! Am făcut deja asta o dată, dar rămîne pentru anul trecut. Mutîndu-ne de la 120 de metri pătrați la 67 de metri pătrați, am scos afară din casă în jur de o tonă jumătate de lucruri (aruncate unele, altele dăruite).

Domnul Isus de Florii a răsturnat mesele. Cîte lucruri vor fi fost ascunse acolo, sub mese? Răsturnarea meselor, orice răsturnare a meselor presupune neapărat reordonarea, rearanjarea.

 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în cugetări de pe bicicletă, disciplinele spirituale, Zidul rugăciunii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.