Săptămîna patimilor – a doua zi – Pîine, apă și efort

Domnul Isus a spus: Eu sînt Apa Vieții!

Domnul Isus a spus: Eu sînt Pîinea Vieții!

Domnul Isus a spus: Fericiți cei care înfometează și însetează după neprihănire! 

sursa Flickr – autor Jakub Homolka

În săptămîna patimilor din acest an am hotărît să practicăm cu întreaga familie disciplina simplificării. Voi încerca, alungînd alte lucruri din viața mea, să văd dacă se poate trăi o săptămînă, toată Săptămîna Mare, numai cu pîine și apă, celebrînd astfel spusele Mîntuitorului. Voi încerca să meditez astfel la înfometarea și însetarea spirituală.

Astăzi a fost prima zi. Vreau să văd dacă aș fi rezistat regimului de detenție cu pîine, apă și efort, regimurilor extreme de înfometare la care au fost supuși cei de la Auschwitz, spre exemplu.

La pîine și apă, dimineața, la prînz și seara, am adăugat o tură de 72 km (2380 de calorii consumate). De ce 72? 😉 Deja am o viață lungă. Ba nu, densă. Comparîndu-mi timpul și vremea petrecută pe pămînt cu pacienții Hospice, am deja viață lungă. Cînd ești foarte obosit, fiecare kilometru pare lung cît un an.

Alături de domnul Zsolt Vass Klein, am acoperit primii 145 de km din campania Oare eu cît (mai) pot #REZISTA? 

Iată dovada AICI (tura mea) și AICI (tura Vass-Klein) 72,5+72,5 = 145 km (145 euro acoperiți din donațiile deja făcute în campanie)

Asta voi face toată Săptămîna Patimilor: mă voi hrăni cu pîine și apă, gîndindu-mă la adevărata Pîine și la adevărata Apă și voi alerga pentru viață.

Vreau să văd dacă #REZIST!

Vă țin la curent!

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în acțiuni umanitare, disciplinele spirituale, Fabrica de barbati, Zidul rugăciunii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.