Săptămîna Patimilor – ziua a treia – Pîine și apă, drumuri de pădure

Astăzi am început restructurarea, reașezarea, ordinea (biroul și cărțile, echipamentele sportive, computerul și mail-urile, gîndurile) . Cărți multe, emailuri prea multe, lucruri foarte multe, gînduri și mai multe.

Am început cu lucrurile și cu gîndurile. Gîndurile se limpezesc printre codri și pe cărări de deal și între coclauri, în cîntec de păsări și urmărind căprioarele alergînd, urmărit de cîini și frica de mistreți.

Pîinea făcută de Natalia este prea bună. Trebuie să îmi pun rație! Pîinea este neagră, densă, dulce! Pădurea este verde, tînără, liniștită!

La pîine și apă am adăugat tura prin pădure pentru liniștirea gîndurilor. A mers perfect! N-am simțit foamea, n-am simțit lipsa apei. Am plecat fără pompă și fără apă, eroare pe care nu o fac des. Am adăugat altă eroare. Am plecat fără niciun plan, cu gîndul de a mă rătăci intenționat. Am nimerit prin locuri necunoscute, pe urme de porci mistreț. Nu plec singur de obicei în asemenea ture.

Iată de ce încheierea unei zile rele se face cu o tură bună!

Astăzi a fost o zi rea, cu vești rele, cu multe poveri, cu încărcătură mare de mărturisiri grele. Am spălat totul pe coclauri.

Uite așa arată cînd împlinești vorba: ”Îmi vine să îmi iau cîmpii!”

Și ce bucurie mai mare poate fi decît fiii să te aștepte la fereastră, Naum și Noah:

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în cugetări de pe bicicletă, disciplinele spirituale, Eyesavers, Visătorul de vise, Zidul rugăciunii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Săptămîna Patimilor – ziua a treia – Pîine și apă, drumuri de pădure

  1. Mulțumim mult pentru depănarea experienței!
    Să înțelegem însă că minimalismul și simplificarea nu trebuie exagerate? (”Am plecat fără pompă și fără apă, eroare pe care nu o fac des. Am adăugat altă eroare. Am plecat fără niciun plan…”) 🙂

    • Marius David zice:

      DA, așa este. Nu-mi făcusem planuri prea mari cu tura asta. Pur și simplu am tot dat mai departe. Era o tură de test după revizia de 5000 de km la bicla, deci nu trebuia solicitată prea tare. În plus eu am fost după o tură de 72 km cu o zi înainte, deci eram destul de praf. Dar așa de tare m-a atras pădurea (deși văzusem urmele de mistreț), încît nu am mai rezistat. Aveam doar un brigeag la mine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.