#REZIST – pentru lucrul bine făcut – ziua 23

Vă mai amintiți de lozinca ”România lucrului bine făcut”? Acum îmi vine să rîd de asta. Președintele a făcut bine cel puțin un lucru: a călătorit bine. În rest… absent și inconsecvent. Bine că 50.000 de oameni sau chiar 600.000 sînt mai mulți în matematica dînsului decît 3 milioane.

Dar nu despre asta este vorba. Politicienii vin și se duc. Nu numai în concedii. Se duc de tot. Așa cum s-a dus Băsescu, Ponta, Geoană, Năstase, Constantinescu. N-a rămas nimic după ei. Iliescu face clasă separată.

Există totuși oameni care fac lucruri bune. Unul dintre ei este Adrian Samoilă.

sursa 

A intervenit cu un comentariu pe blogul meu și astfel l-am descoperit. Sînt mulți ca el. Au ales să rămînă în țara asta și să facă lucruri bune. Români și maghiari precum Gyorgy Lorinczi, Marius Gyorgy, domnul Nemeș, domnul Cristi Arion, moldoveni de aici și de dincolo de Prut, cei care produc ceasurile Noah, Nicolae Dron și fiii și mulți alții.

Astăzi #REZIST pentru toți meseriașii care își fac bine lucrul, cu pasiune și pricepere.

Astăzi #REZIST pentru toți cei care au reușit să rămînă credincioși principiului ”mai bine mai puțin, dar bun, decît mult și prost!”

Astăzi #REZIST pentru cei care își iubesc uneltele și materialele.

Astăzi #REZIST pentru cei care își respectă clientul.

Astăzi #REZIST pentru meseriașii sabotați de condițiile juridice și condițiile de taxare în care trebuie să lucreze. Avem o economie deloc prietenoasă cu meseriașul și cu firmele mici și mijlocii.

Astăzi #REZIST pentru cei care și-au făcut un PFA și trebuie să treacă prin toate furcile controalelor răutăcioase, iar ca să nu greșească cumva trebuie să devină adevărați birocrați, neglijîndu-și pasiunea. Pentru ei ar merita să ieșim în stradă. Măcar o zi!

Astăzi #REZIST pentru toți cei care își pun creativitatea la contribuție și trec dincolo de stadiul de simplu meseriaș, transformînd termenul din meseriaș-substantiv în meseriaș-adjectiv, adevărați artiști în domeniul lor. Precum Adrian Samoilă.

Felicitări!

 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în dulce Românie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la #REZIST – pentru lucrul bine făcut – ziua 23

  1. Ciprian zice:

    Ceva asemanator cu blogul mentionat gasiti aici: art-historia.blogspot.de. Iar cartea „Cetati, castele si alte fortificatii din Romania” se gaseste la carturesti. Cel putin grafic, e deosebita.
    Multa pace.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.