M-am spălat (iar) pe creier …

Am fost în Bucovina. Tocmai s-a încheiat. Îi mulțumesc prietenului C. C. pentru organizarea acestor zile între oameni dulci și setoși de Evanghelie.

sursa pentaxforums

sursa pentaxforums

Bucovina pentru mine reprezintă locul de tînjire, locul pe care îl numesc patria mea de ”moldovean bătut în cap”.

Zilele acestea din Bucovina de vreo 7 ani încoace pentru mine reprezintă un fel de reinstalare de sistem, precum trebuie făcută din cînd în cînd pe calculatoarele pe care rulează windows, un fel de măturare a sufletului, o spălare de toxine politice, relaționale, sociale, locuind cîteva zile în mijlocul unor oameni întorși spre niște valori creștine clasice: ospitalitatea, părtășia, cîntarea comună în casă, rugăciunea instantanee, masa împreună ca agapă, risipa de timp în cultivarea prieteniilor et c.

De aceea am tăcut în aceste zile. Am făcut orice altceva decît scris sau citit, predat sau audiențe. Pe acestea le fac restul anului. De această dată am stat liniștit, chiar bolind intenționat, fără a fi cu adevărat bolnav. Am zăcut, gîndindu-mă la ce este bolnav în lăuntrul meu. Am găsit multe lucruri, foarte multe lucruri care trebuie spălate. Multe gunoaie pe creier, care trebuie alungate. Urmează o perioadă de post și rugăciune în primul rînd pentru dezintoxicarea mea de mine însumi, apoi pentru ceilalți, dar în mod special pentru țară.

Mă pregătesc să mă întorc. Mai ușor cu ceva gînduri rele, cu tolba plină de amintiri frumoase și cu ochii umpluți de prieteni vechi și noi.

 

 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Amintiri, dulce Românie, Meditaţii, Oameni. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la M-am spălat (iar) pe creier …

  1. ion zice:

    Va rog sa ma dezabonati !

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.