Dăm startul în viaţă (2)

”Îmi place să-mi imaginez că nu aş fi putut sta deoparte, că aş fi găsit soluţii pentru a salva măcar un copil, că aş fi renunţat la lucrurile de valoare şi chiar la cele necesare unui trai decent. Dar nu pot spune cum aş reacţiona aflându-mă într-o asemenea criză, nu pot garanta că nu m-aş lăsa paralizată de teamă sau pradă disperării… Ştiu doar că provocările de azi îmi oferă testul ce-mi măsoară dragostea pentru aproape, capacitatea de sacrificiu, dedicarea şi curajul de a acţiona. În definitiv, încrederea în Dumnezeu, nu-i aşa? Dăm startul în viaţă constitui o asemenea provocare pentru mine: mi se cere atât de puţin (orele de antrenament, efortul de a alerga 6 ore la maraton, banii de înscriere şi de drum) pentru a salva, alături de medicii sibieni (efortul lor zilnic întrece cu mult gesturile noastre ocazionale!), vieţile unor copii. Aţi auzit de Irena Sendler? Ea a plătit un preţ mult mai mare, mi-e şi ruşine când mă gândesc la cât de puţin dăruiesc eu!”

Dana Sisoeva

Dana SisoEva

Vă scriam data trecută că voi alerga 42 km, la Sibiu, pentru susţinerea proiectului Dăm startul în viaţă.  Pe scurt, e vorba de achiziţionarea a patru incubatoare ce urmează a fi folosite de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu. Dacă incubatorul e una din garanţiile supravieţuirii unui copil prematur, dacă 1 din 9-10 copii se naşte prematur şi dacă anual personalul medical din această instituţie are de-a face cu 400-450 de nou-născuţi veniţi pe lume înainte de termen, înseamnă că înlocuirea aparatelor vechi (incubatoare de peste 30 de ani) ar putea salva multe vieţi.

Am un deosebit respect pentru toţi cei care au dăruit – din belşugul sau din puţinul lor, preţul unui desert, al unei cărţi sau al unui obiect demult râvnit şi jertfit pe altarul unei fapte bune -, s-a adunat 95% din suma necesară. Pentru cei care încă nu aţi participat, vă amintesc că orice…

Vezi articolul original 655 de cuvinte mai mult

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Articole. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.