Noutăți despre misiunea “Scornicești 1001 km cu bicicleta” – partea II

Lucrurile sînt decise în proporție de 90%. VEzi AICI prima parte.

Totul se va întîmpla între 26 iulie și 5 august. Cine dorește suplimentul de Transalpina, trebuie să pornească de prin 22 iulie din Sebeș. În 6 august vom pleca din Oltenia. Cine dorește poate să plece spre localitatea de destinație tot cu bicicleta, dacă îl mai țin picioarele.

Așa cum am anunțat, s-a schimbat traseul. Deja am creionat un alt traseu. Este vorba de o călătorie „în stea” în jurul Scorniceștiului. Vom ajunge și în Siliștea-Gumești (cine știe literatură română știe și ce este acolo). Acolo este o pistă de decolare pentru avioanele militare dezafectată. Se pot face „liniuțe” cu bicicletele, dacă există doritori.

Ce vom face?

Vom pleca și ne vom întoarce în fiecare seară în același loc, la Centrul Creștin Scornicești, unde vom fi cazați. Acest lucru ne scutește de o grămadă de cheltuieli și complicații suplimentare.

Cine dorește să vină cu cortul este binevenit. Există loc în care se poate amplasa cort și scutiți cîțiva leuți din costul de cazare. Nu mult, pentru că oricum veți folosi apa pentru duș (sper) și celelalte facilități de acolo.

În fiecare dimineață ne vom trezi destul de devreme, ca să nu prindem lipărul ăl mare, cum spun oltenii, vom mînca foarte dimineață, ne vom aproviziona cu apă, masa de prînz în formă de sandwich-uri, literatură creștină în coburi și vom porni cîte 20-30-40 chiar 50 de kilometri un dus spre acele localități care compun orașul Scornicești și spre localitățile în care înaintașii noștri au făcut misiune în anii trecuți călare pe biciclete.

La prînz, cînd toți se odihnesc, ne vom retrage într-o poiană pentru reparații sufletești și tehnice. Vom face un studiu biblic întins pe circa 10 zile.

Programul va fi flexibil și adaptabil la nevoile participanților. Este doar un prim experiment, așa că ne vom adapta pe măsură ce căpătăm experiență.

Scopul tehnic este să atingem acele localități în care se misiunea poate fi continuată și localitățile în care se poate ajunge mai greu cu mijloacele de transport în comun, localități izolate de lume.

Pe cînd vom ajunge, în jurul prînzului, vom mînca apoi vom porni la pas să discutăm cu oamenii, să învățăm de la ei, să împărtășim experiența creștină, să împărțim literatură.

Scopul spiritual al acestui grup nu este doar să mărturisim evanghelia. Al doilea scop este ca noi să învățăm unii de la ceilalți și de la oamenii pe care îi vom întîlni, să practicăm ucenicia peripatetică.

Ne vom întoarce apoi seara, cînd vom servi masa. Se pare că singura masă caldă a zilei.

Ce aveți nevoie?

1. Dorință și voință. Caracter și dorința de a lucra în echipă.

2. O condiție fizică mulțumitoare. Medie. Nu așteptăm atleți de performanță.

3. Adeverință medicală de la medicul de familie că puteți susține un efort susținut pentru 10 zile. Nu vă speriați. Eu, la 42 de ani și cardiac pe deasupra, am făcut 80 de km într-o zi fără probleme și fără febră musculară. Și ieri am făcut pe căldură 30 de kilometri și nu am nimic.

4. O bicicletă cu portbagaj. Dacă nu aveți, mai avem vreo două de rezervă. De dorit este să veniți cu propria bicicletă, dar într-o stare tehnică bună. CFR-ul asigură, din cîte am înțeles, la unele vagoane, și spațiu pentru depozitare biciclete contra unei sume foarte mici. Nu recomand MTB-urile.

5. Lucrurile personale. Un sac de dormit neapărat.

6. Bani de transport dus-întors. Bani de masă și cazare, 37 de RON pe zi. Aceștia vor trebui trimiși în avans pe cît posibil, odată cu înscrierea. Dacă doriți să dormiți în cort, mai scutim 50 Ron la cazare. Am primit deja cîteva sponsorizari pentru acest proiect. Nu mult, dar atît cît să scădem prețul de la 100 de EURO pe persoană, la aproximativ 100 USD pe persoană. Aceasta este suma minimă de cheltuit pe teren, în afară de cheltuielile personale. Cheltuielile conexe, defecțiunile mecanice, reparațiile, penele cad în seama fiecăruia.

7. Biblia, un caiet de studiu, un mic jurnal. Vă rog să lăsați acasă cărțile de joc, zarurile, tablele, laptopurile, muzichiile de băgat în ureche și alte lucruri inutile pentru un asemenea exercițiu.

ESte posibil, dacă va fi cazul, să ne împărțim în două grupe: avansați și începători.

Vom avea, din cîte se pare pînă acum, medic, mecanic și vreo doi rutieri semiprofesioniști cu noi.

Limita de vîrstă: între 12 ani (dacă există un părinte supraveghetor) și 62 de ani (dacă există soție însoțitoare pentru cicăleala necesară ca soțul să nu moară pe drum).

Cu avansații, dacă toate lucrurile merg bine, vom veni pe Transalpina pînă acolo cu pornire de la Sebeș la începutul misiunii și apoi, pe parcurs, vom aborda trasee mai solicitante. Începătorii vor face trasee mai line și vor amîna Transalpina pe anul viitor :).

Există persoane care ar dori să participe, dar nu își permit financiar. V-aș dori să îmi spuneți pe privat și să discutăm să vedem cum putem ajuta. Mulțumim celor care au donat pînă acum. Avem deja o sumă de 300 de euro, care ne ajută la scăderea costurilor pe participant. 

În următoarea perioadă voi scoate la licitație altă (alte biciclete) bicicletă și vom face mai multe acțiuni de strîngere de fonduri tocmai pentru a scădea presiunea financiară pe fiecare participant.

Va urma!

Dacă aveți întrebări, vă răspund cu bucurie.

VEzi mai multe AICI

ÎNSCRIEREA SE FACE AICI

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Biciclete, Fabrica de barbati, Pt. studenţii mei, Zidul rugăciunii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Noutăți despre misiunea “Scornicești 1001 km cu bicicleta” – partea II

  1. stp zice:

    Am facut ieri putin antrenament, 57km/3h, problema e ca acum am nevoie de o pauza de o zi, ar fi greu sa repet acelas traseu. Bine ca mai e o luna timp pentru pregatire fizica. Si apropo de conditii, ma asteptam sa fie obligatorie casca de protectie.

  2. eduard zice:

    Aveti grija cu ambitiile incepatorilor. Luati-i usor. Am facut, pe vremea cand foloseam si eu bicicleta si nu masina, (adica pe vremea cand mersul cu masina era un vis, nu ca acum – cel cu bicicleta…:D ), 80Km in 4h. Un frate de credinta si prieten drag, a vrut sa doboare acest „record” insa a facut 80Km in 5h (fiind mai corpolent si mai neantrenat), traseu urmat imediat de o operatie de hernie de disc… 😦

  3. Pingback: Scornicești 2013 – pe urmele (de roți de Tohan și Ukraina ale) înaintașilor noștri | Marius Cruceru

  4. Pingback: Misiunea Countryside, acum, la aniversarea a 20 de ani, se desfășoară mai devreme! 5-15 iulie | Marius Cruceru

  5. Pingback: Mai sînt cîteva zile pînă la începutul misiunii Countryside, ediție aniversară – 20 ani (a doua ediție și pe Bicicletă) | Marius Cruceru

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.