Un mic luptător

Dragii mei,

Fiind implicati in cazul micutului Matia mi-am adus aminte de acea intimplare cind ucenicii au venit la Domnul Isus si L-au intrebat: „Invatatorule, cine a pacatuit: omul acesta sau parintii lui, de s-a nascut orb? Isus a raspuns: N-a pacatuit nici omul acesta, nici parintii lui, ci s-a nascut asa, ca sa se arate in el lucrarile lui Dumnezeu.” Ioan 9:2-3

La fel si noi putem spune de micutul Matia. Desi este extraodinar de grea si de dificila situatia lui Matia prin el se arata lucrarile extraordinare a lui Dumnezeu si felul deosebit prin care lucreaza EL. Vazind felul deosebit de minunat cum lucreaza Dumnezeu nu putem decit sa-i aducem slava si lauda pentruca a gasit cu cale sa se implice in cele mai mici detali ale vietiilor noastre si sa ne arate ca ii pasa si ca El este in control. Aducem lauda Domnului pentru ajutor si purtare de grija, pentru atentie si mingaiere, pentru dragoste activa si credinta unita cu fapta, pentru faptele bune pregatite de Dumnezeu si descoperite oamenilor Sai gata de actiune.

Cu aproape trei saptamini in urma am primit un e-mail de la fratele pastor Ioan Maior din Romania care ne ruga sa sprijinim cu rugaciune, cu bani si cu informatii in cazul ca stim o clinica pe undeva care s-ar putea implica in cazul micutului Matia Simion. Alaturat era scrisorea mamei cu citeva poze care ne-au miscat inimile. Dinsa scria urmatoarele:

” Sintem o familie cu trei copii, ultimul se numeste Matia si s-a nascut la 20 august 2009. In urma cu trei luni si jumatate ia iesit in gurita ceva ca o basicuta si ne-am dus la medic. Ni s-a spus ca-i erupe un dintisor insa buba in scurt timp a luat proportii enorme. Am ajuns la spitalul Marie-Curie Bucuresti si ni s-au facut investigatii; a rezultat ca e vorba de o tumoare mandibulara. A fost operat la Spitalul Maxilofacial in Bucuresti la data de 3 Decembrie. Am asteptat biopsia. Diagnosticul este tumoare neuroectodermica. A trecut mai bine de o luna si jumatate de la operatie si tumoarea creste in disperare. Am mers la o noua consultatie la medicii care l-au operat (prof. dr. Bucur Alexandru, dr. Dinca) si ei ne-au spus ca nu se mai poate intervenii in tara si avem nevoie urgenta sa mergem in strainatate pentru o interventie. Costul e foarte mare, nu ne permitem iar tumoarea il mutileaza. Avem mare nevoie de ajutor si va multumim pentru sprijin. Atasam la mesaj citeva fotografii…”

Citind acest e-mail si uitindu-ma la acele fotografii inima mea si-a sotiei mele au fost miscate si ne-am intrebat ce putem face, nu la voia intimplarii am primit acest apel pentru ajutor.
Fratele meu Daniel Petrisor este Oral Maxilofacial Surgeon la LSU Medical Center in Shreveport, LA. Stiam ca el ar putea sa-l ajute sau va cunoaste pe cineva care poate sa-l ajute si i-am trimis acel e-mail imediat. L-a scurt timp l-am sunat si l-am intrebat ce poate sa faca. Intre timp imi spune ca mai primise inca doua e-mails despre acelas caz si atunci i-am spus Dumnezeu vrea sa te implici. A zis: „Ok am sa te sun mai tirziu”
El a luat acele poze si le-a aratat sefului lui Dr. G.E. Ghali, profesor si chairman of LSU Medical Center. El s-a uitat la poze si a spus doar citeva cuvinte „Let’s fix the kid!!”. Impreuna au mers la administratia spitalului si au cerut sa acopere toate cheltuielile de spitalizare pentruca ei sint gata sa-i faca operatia gratuit.
Operatie, extrem de dificila si complicata, plus micutul va trebi sa fie in spital cel putin o luna de zile, costul pe care ei si-l asumau era de zeci de mii de dolari. Dumnezeu era la lucru, si intr-adevar lucruri extraordinare au inceput sa se intimple.

Cind fratele meu m-a sunat inapoi sa-mi spuna n-am mai putut de bucurie si i-am multumit lui Dumnezeu pentru interventia Lui dar stiam ca acesta era doar inceputul. Am anuntat familia lui Matia ca au fost acceptati de aceasta clinica. Ei fiind in Romania, aveau nevoie de viza, care nu este un lucru usor sa obti, de rezervatie si bilete de avion si timpul ne era cel mai mare dusman pentruca tumoarea continua sa creasca foarte agresiv si foarte rapid incit incepuse sa blocheze caile respiratori si era tot mai greu sa ii se dea sa manince micutului Matia.

Au fost programati la ambasada in martia urmatoare, miercuri au primit pasapoartele cu visa si joi dimineata Marinela mama impreuna cu micutul Matia isi luau zborul spre America. Sint insa citeva lucruri care trebuiesc mentionate in care am vazut mina lui Dumnezeu din nou la lucru. Parinti au venit la Bucuresti de duminica seara urmind apoi sa mearga luni dimineata la spitalul Marie-Curie unde Dr. Carstoveanu Calin urma sa-i introduca un tub ca Matia sa poata sa fie hranit cu siringa si totodata sa se confirme printr-o scrisoare/declaratie ca Matia poate si este stabit sa calatoreasca cu avionul (confirmare ceruta de airline). Ajunsi la airport joi dimineata pe linga ceva complicatii cu biletul lui Matia ,British Airline le-a spus ca confirmarea doctorului era buna pina la Londra iar de la Londra Matia va trebui din nou vazut si confirmat de alt doctor ca e stabil si ok sa zboare cu American Airlines de la Londra la Dallas. Erau doar numai 45 min. inainte de zbor cind i-am sunat si mi-au spus toate aceste lucruri. Am zis sa nu se dea inapoi sa mearga la Londra si vom vedea acolo ce se poate face. Marilena impreuna cu micutul si-au luat zborul spre Londra iar eu cu sotia am ingenunchiat si ne-am rugat ca Domnul sa-i ia in grija Sa si sa-i ajute sa ajunga cu bine la Dallas pentruca noi nu mai puteam face nimic. Mai tirziu am aflat ca un curier de la American Airlines i-au asteptat cu un cariucior la British Airline gate i-au dus la gate-ul pentru zborul la Dallas. Le-au facut imbarcarea inaintea celorlanti pasageri, i-a mutat la First Class si i-a dat voie sa mearga in avion cu toate siringile si ustensilele de care avea nevoie sa-l hraneasca pe Matia. Deasemenea nu au mai cerut o alta confirmare. Marilena i-mi spunea ca ar fi nemaipomenit daca cineva vorbeste limba spaniola pe avion ca ea nu intelege engleza. Dumnezeu a facut ca una din stuardese sa vorbeasca spaniola si pina la Dallas a ajutat-o cu tot ceea ce a avut nevoie, Asa lucreaza Dumnezeu nostru a pus-o la clasa I si apoi a pus pe cineva sa aibe grija de ei.

Astfel joi 18 februarie seara au ajuns la Dallas unde 17 frati si surori din bisericile locale i-au asteptat la airport. I-au inconjurat cu toata dragostea, au cumparat pentru ei, de la scutece, lapte praf pina la hainute si tot ceea ce au crezut ei ca are nevoie mama si copilasul. Mi-au cerut numarul de telefon din Romania sa sune pe Florin si Marilena inainte de plecare si sa-i asigure de dragostea lor. Fratii deasemenea au aranjat un avion privat care sa-i duca de la Dallas la Shreveport vineri dimineata daca este nevoie urgenta ca micutul sa ajunga la spital mai repede.

Fratii din Dallas au raspuns apelului facut si au dat dovada de multa dragoste. Cele doua biserici baptiste cit si cea pendicostala s-au implicat atit personal cit si financiar. Aveam insa o problema ca nu gasisem nici o familie de romani in Shreveport care sa asiste si sa ajute pe Marinela si micutul Matia. Facusem apeluri si pe internet si prin bisericile din Dallas. Fratii din Dallas au cunoscut o familie care intre timp se mutase de acolo. Au sunat din nou sa vada daca gasesc pe cineva. Dupa un apel in biserica pastorita de Fr. Marin Tomulet o sora a raspuns si a zis ca cumnatul ei chiar a fost transferat cu seviciul in Shreveport si au luat o casa si urmeaza sa se mute in ea chiar in week-endul acela. Am aflat ca sora vorbise cu familia ei, Mihai si Claudia Constantinescu si ei si-au aratat toata dragostea fiind gata sa-si deschide noua lor casa pentru Matia si mama lui. Au zis ei: „vom pregati mai intii o camera pentru musafirii nostri si apoi ne vom aranja si celelante lucruri prin casa”. In plus au zis ei, „avem doi copii mari si cu noi impreuna, ii vom duce oriunde este nevoie si ii vom ajuta cu tot ce este nevoie”. Si inca o surpriza pe care numai Dumnezeul nostru o poate face, fr. Mihai Constantinescu este medic pediatru. Ce mare Dumnezeu avem si cum lucreaza El.!!!! Oamenii acestia in zilele care au urmat au dat dovada de o bunatate si generositata exraordinara si au fost de mare ajutor si incurajare pentru Marilena si micutul Matia. Cum a putut Dumnezeu sa pregatesca oamenii portiviti pentru aceasta lucrare.!!!

Deci vineri dimineata au ajuns la Shreveport si micutul Matia a intrat sub atentia doctorilor de la LSU Medical Center. Matia era racit, si foarte agitat dupa atita drum si oboseala. Dana Orasanu din Dallas a venit cu ei in Shreveport si i-a ajutat in primele zile cu toate hirtiile si formularele de intrare in spital cit si cu acomodarea lor in noul oras.

Pe 22 februarie au inceput testele, cat scans, analize, radiografii etc, si deasemenea constructia placi/protezei care urma sa inlocuiasca mandibula mincata de tumoare. Toate acestea au durat o saptamina iar apoi operatia a fost programata pe 3 martie. Lucrurile acestea s-au intimplat intr-un timp destul de rapid si numai cu ajutorul lui Dumnezeu si interventia Lui divina. Am vazut si vedem mina Sa la lucru.
Multi au fost alaturi in rugaciune si post si fratii Daniel Brinzei si Marius Cruceru au publicat in blogurile lor toate aceste evenimente si cum a lucrat Dumnezeu. Fratii si surori din toata lumea au fost si sint implicati in rugaciune si post pentru acest copilas si Dumnezeu a fost si este credincios promisiunilor Sale.

Operatia a avut loc miercuri. A durat peste sase ore. Au curatat toata tumoarea dar maxilarul era 80% mincat de aceasta tumoare. Doctori de aici au constatat ca la operatia facuta in Decembrie in Romania, nu au eliminat complect tumoarea initiala, defapt cind doctori din Romania au vazut ca tumoarea afectase mandibula si ei nu au nimic sa-i puna in loc l-au inchis inapoi spunind ca ei nu au ce sa-i mai faca. Apoi au mai asteptat inca o luna jumatate de timp pretios sa vada daca tumoarea era maligna(canceroasa) sau nu.
Deasemenea doctori de aici au gasit un ganglion malign localizat undeva la git. Ei au trimis toate aceste biopsi pentru testul patologic si spera sa aiba aceste rezultate pe miercurea viitoare. Bazat pe aceste rezultate urmeaza un tratament de chimoterapie facut undeva la o clinica pediatra. Mai este nevoie si de alte interventii medicale si ne rugam ca Bunul Dumnezeu sa isi reverse Harul Sau peste micutul Matia si familia lui. Mari ne spunea cum Prof. Dr. G.E. Ghali a imbratisat-o vazind durerea si lacrimile ei si i-a spus ca la timpul potrivit cind va fi nevoie de urmatoarea interventie este gata sa vina in Roamnia sa faca aceasta operatie. El o incuraja sa nu desnadajduiasca. E un om deosebit.

Rugati-va pentru Marilena mama lui care este tot timpul alaturi de copilasul ei, inima este coplesita de durere si oboseala, cit de multe emotii si suferinta adunate in fiinta aceasta. Rugati-va pentru Florin tatal lui Matia care a ramas acasa cu ceilanti doi copilasi Filip si Jonatan. Deasemenea rugativa pentru doctori implicati.
Fratele meu Dani Petrisor unul din chirurgi care l-a operat si este implicat direct mi-a spus, „am facut tot ce-am putut omeneste vorbind, de aici ne rugam ca Dumnezeu sa se atinga de micutul Matia si sa-l faca bine.
Drumul in continuare nu va fi usor pentru Matia si familia lui dar Dumnezeul nostru este Mare si poate duce la bun sfirsit tot ceea ce a inceput El.(Fil 1:6) Ii multumim Lui pentru aceasta. El il are pe Matia si familia lui in planul Sau si El este acela care isi desavirseste planul Sau cu privire la ei. Slava Lui pentru toate lucrurile si pentru faptul ca ne facut si noua parte de acest Har de a vedea Maretia Lui si implicarea Lui in vietiile noastre. Fiti binecuvintati !!!
Adrian Petrisor

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Zidul rugăciunii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Un mic luptător

  1. marilena zice:

    pace,va multumesc foarte mult ca sunteti langa noi mai departe.drumul este tare greu si uneori simt ca nu mai pot dar vad ca mana Domnului ne tine.Asteptam biopsia si in functie de rezultat se va hotara felul de tratament.Maine vom iesi de la terapie intensiva.Medicii spun ca pana acum operatia merge bine si tragem nadejde ca asa va fii mai departe. Inca o data va multumim tuturor fratilor si Domnul sa va rasplateasca dragostea .

  2. Brainerd zice:

    Ma voi ruga si ii voi pune pe toti sa se roage pentru Matia.

  3. vio zice:

    Ne vom ruga mai departe pentru Matia.Domnul sa-l pazeasca si sa-l vindece.
    Sora Mari, Domnul sa va intareasca.

  4. Paula+Iustin zice:

    Suntem alaturi de tine, Mari, chiar daca suntem f. departe, in Romania. Ne rugam in continuare pentru voi toti. Suntem bucurosi de grija manifestata de copiii lui Dumnezeu de acolo, si suntem uimiti de felul cum aranjeaza Dumnezeu lucrurile pentru a va veni in ajutor!… Urmarim indeaproape informatiile despre voi, si asteptam sa vedem caile Lui nebanuite de a vindeca aceasta suferinta f. mare pentru tine… Credem ca si ingerii privesc la voi cum suferiti si cum alti crestini se implica in ajutorarea voastra… Te iubim mult!

  5. Mela zice:

    Draga Mari,
    eu, ai mei si prietenii ne rugam mai departe pt voi, Domnul sa va intareasca si sa lucreze spre slava Lui! Urmarim mereu noutatile despre evolutia lui Matia.
    Har la maxim!

  6. Marius David zice:

    Mama lui Matia ne scrie:

    „pace, noi suntem in spital .Matia are 13 zile de la operatie si din punct de vedere chirurgical merge foarte bine .maine urmeaza ca sa i se scoata firele.Am vorbit cu medicii oncologi si mi-au spus ca tratamentul va dura un an de zile.Tratamentul aici inseamna o cheltuiala foarte mare si medicii au nevoie de acordul administratiei spitalului.inca nu s-a luat o hotarare definitiva,se gandesc si la mine ca stiu ca mai am copii ,se gandesc deasemenea cum este mai bine pt Matia.Am vorbit cu Dani Petrisor medicul roman care a fost parte din cei care l-au operat pe Matia si el a spus ca va lua legatura cu medicul de la Bucuresti daca putem face tratamentul acasa.Asteptam hotararea Domnului.Va rog sa va rugati pt asta.Imi este foarte greu sa ma gandesc ca un an de zile voi sta departe de copii.Va rog mult rugati-va si pt ei.Va multumesc mult.Domnul sa va rasplateasca.Salutari fratilor! „

  7. Marius David zice:

    Între timp: rugaţi-vă pentru Adrian şi Daniel Petrişor,
    doi oameni care au făcut atît de mult pentru acest caz.
    Mama lor a trecut spre Domnul sîmbătă!

    „Oare aşa răsplăteşte Tu, Dumnezeule, binele făcut?” l-am întrebat

    „Nu”, mi-a răspuns El..”” „Ps. 116:15 Scumpă este înaintea Domnului moartea celor iubiţi de El.”

  8. Pingback: Dedicaţii de 8 martie: ziua femeii, o sărbătoare stupidă? « La patratosu

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.