5 – doar cu apă și călărind un Mustang

Zilele 5, 4 și 3 vor fi numai cu apă. Post negru, dar așa cum se face corect și cum am învățat de la Silvian Guranda, cu apă obligatoriu. M-a ambiționat o doamnă din Cluj, pe care la rîndul meu am ambiționat-o eu cu această cură de detoxifiere. Dacă dînsa poate să țină trei zile post cu apă și cu apă, atunci trebuie să pot și eu.

De fapt este cea mai bună încheiere a întregului post de 21 de zile. Zilele 5, 4 și 3 vor fi astfel, doar cu apă lutoasă, pentru ca zilele 2, 1 să fie cu sucuri din nou, apoi ziua 0 va fi reintrarea ușoară în hrănirea normală, vreo trei salate mari.

De ce fac așa? Pentru că în acest fel se potențează cel mai bine detoxifierea. Simt cum ficatul meu celebrează aceste zile. Se dă în hamac și citește reviste de arhitectură, sorbind cu paiul și cu ochelarii de soare pe nas.

De fapt este cu apă și pămînt. Beau apă cu lut. Mai bine zis argilă. Așadar …. fug de mănînc pămîntul.

N-am nimic. Sînt în regulă. Totul merge normal. Sînt proaspăt ca o garoafă gata culeasă, ca o margaretă gata să fie smulsă de degetele vreunei fete care se întreabă cine o iubește, dar încă în viață.

Astăzi, cu toată apa, am făcut mai întîi o tură de 7 km de la școală spre casă, pentru că am rămas fără baterie la mașină și am fost obligat să călăresc un Mustang, o bicicletă rară, o bicicletă produsă în Suedia, dar pe cadre fabricate în Japonia. Iată istoricul acestor biciclete AICI și AICI.

Apoi am făcut un Paleu sănătos, pe iarnă, cu zăpadă, în soare, în vînt, pe gheață, în singurătate. Mi s-au liniștit gîndurile, trupul s-a dat pe brazdă și a învățat să își consume resursele ascunse. L-am prins ca pe un copil care ascundea biscuiți prin buzunar, ca pe un ștrengar care ascundea în buzunarul din spate al pantalonilor mîncarea furată acum 20 de ani. L-am pus să o scoată, l-am verificat și sub unghii și a dat totul jos. Bătaie la fund cu … șaua.

Să vedem ce urmează mîine și poimîine. Provocarea va fi să predic de două ori Duminică și să și conduc pînă la Gurbediu. Vă țin la curent, dacă nu leșin ca o domnișoară de pension la bal pînă atunci.

Și acum serios, cum spunea un prieten acum ceva zile, serios… ce vrei de la toată povestea asta? 

Serios? Probabil vă spun după cele trei zile.

 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Biciclete, cugetări de pe bicicletă, Fabrica de barbati, Sanatate, Zidul rugăciunii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la 5 – doar cu apă și călărind un Mustang

  1. Pingback: Ziua 16 – Urcarea pe munte. Purificare | Cezar Derevlean

  2. Pingback: 4 – cașcaval pane, cartofi prăjiți, magiun, miere și plăcintele lui Adi Hădean | Marius Cruceru

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.