4 – cașcaval pane, cartofi prăjiți, magiun, miere și plăcintele lui Adi Hădean

Nu, nu am mîncat aceste lucruri. Sînt în a doua zi de post cu apă pămîntoasă.

Dar azi s-a gătit în casă cașcaval pane, cartofi prăjiți, mămăligă cu brînză și smîntînă, omletă, era pe masă brînză, prin frigider sînt încă măsline și icre. Toate m-au ispitit mai ales în cursul dimineții, dar cel mai tare m-a lovit plăcinta lui Adi Hădean.

Nimic nu mi se pare mai ispititor din punct de vedere culinar ca o serie de plachii făcute pe cuptor, cu miere și cu o cană cu lapte de capră proaspăt. Nimic! Asta îmi aduce în memorie toate zielele copilăriei fericite petrecute pe la Valea Merilor, la unchiul Florea.

A trecut și asta. Tot cu apă cu argilă, cu puțină lămîie stoarsă de această dată.

După ora 14 am simțit cum întreg corpul intră într-un fel de anestezie. Se golește tot mai des și intră într-un fel de anestezie, mai ales stomacul, dar și poftele se retrag speriate într-un colț. Masa de seară nu mi-a șoptit nimic.

Cum mă simt? Normal! Îmi pare rău că nu este vreme bună afară. Aș fi încercat o tură cu bicicleta. Nu pe Paleu, prin oraș. Dacă mi se întîmplă ceva, să am cum să apelez la ajutor. Dar sînt încă plin de energie și corpul s-a învățat să își consume tocmai din resursele pe care vreau să le distrug.

A căzut seara. Spre marea mea uimire se poate adormi destul de ușor și cu burta goală. Asta a fost spaima mea cea mai mare pînă am descoperit postul irlandez. Acum n-am nicio problemă să adorm cu stomacul gol. Ba chiar se doarme mult mai bine.

Noapte bună!

PS.

Să vedem cum va fi mîine. Adunare generală (prima la care voi asista ca membru simplu după 18 ani) apoi predică la Gurbediu.

 

 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Fabrica de barbati, Sanatate. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.