Întîlnire de tineret la Biserica Emanuel: „Să văd Fața Ta!”

sursa Dan Botica

sursa Dan Botica

Aș vrea să văd fața Ta!

Tu ai făcut fiecare lucru frumos la vremea lui. Cuvintele „foarte bine” au rezonat doar după ce ne-ai plăsmuit pe noi, după chipul și asemănarea Ta. Dar noi? Noi ne-am ascuns de fața Ta în grădina Eden. Încă fugim departe de fața Ta când ne vindem robi necurățiilor și fărădelegilor noastre. Te-am făcut să-ți întorci fața de la noi pentru că noi ne-am întors spre alți dumnezei. Am ascuns fața Ta când am clădit cu păcatele noastre un zid de despărțire între noi și Tine!

De atunci, când îți ascunzi Tu fața, viețuitoarele își pierd suflarea și mor. Se întorc în țărână. Copiii Tăi cad în mâinile vrăjmașului. Se topește duhul omului și fiii lui se coboară în groapă. Când îți ascunzi Tu fața!

Iar eu, să îmi întorc urechea către cel rău, când zice: „Dumnezeu uită! Își ascunde fața și în veac nu se va vedea”? Sau să te implor să nu mă lepezi din fața Ta și să nu îndepărtezi de la mine Duhul Tău cel Sfânt? Mai ai încă obiceiul să îți întorci fața către cei ce iubesc Numele Tău? Oare Nu te poți ascunde doar pentru o clipă, după care să te înduri de noi cu o dragoste veșnică?

Oare pot îndrăzni și eu să mă consider prietenul cu care Tu vorbești față în față? Pot cere să îmi arăți slava Ta fără să te ispitesc? Și dacă aș vedea-o, și nu aș muri, aș putea spune „îmi este deajuns”? Dacă ar trece toată frumusețea Ta prin fața mea, aș mai crede în Tine? Cel nemuritor, pe care nici nu om nu l-a văzut și nu îl poate vedea? Și nici apropia de lumina în care locuiește? Dacă îți ascunzi Tu fața, cine poate să te vadă?

Da, părinții noștri s-au ascuns de fața Ta în grădina Edenului. Dar Fiul Tău? De ce l-ai părăsit și ți-ai ascuns fața de El, în grădina Ghețimani? Pentru mine? Care am fugit departe de fața Ta? Și cum aș putea cere să te văd, Împărate, Domn al oștirilor? Dacă nu îmi simt buzele necurate? Și cum să caut fața Ta, dacă nu mă voi smeri, nu mă voi ruga și nu mă voi abate de la căile mele?

Datorită Fiului Tău, când îți îndrepți fața către mine mă simt binecuvântat cu îndurare. Când faci să rasară lumina feței Tale peste Mine, neamurile cunosc mântuirea și căile Tale pe pământ. Iar eu? Eu primesc mai multă bucurie în inimă decât au ei, când li se-nmulțește rodul grâului și al vinului. Pot să nu te caut, când Tu șoptești inimii mele: „Caută fața Mea”? Când doar înaintea feței Tale sunt bucurii nespuse. Când mă numești „fericit” și îmi promiți că te voi vedea, când voi avea o inimă curată? Să nu mă satur, cum mă voi trezi, de chipul Tău?

Trebuie să cauți fața lui Dumnezeu? O poți vedea? Și dacă trebuie să o vezi, de ce? Ne vom frământa cu întrebări despre „Fața lui Dumnezeu” și despre oglinda prin care acum vezi în chip întunecos. Vineri seara, ora 18, la Tineret Emanuel! Ne vom delecta cu ceai și fursecuri! Dar mai ales cu bucurii nespuse înaintea feței Sale!

Dan Botica

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Anunturi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.