„Spiritualitatea și Photosopizarea”

    „Photoshop is the norm, whether you’re shooting family photos, senior portraits, or billboards. It’s become so normal that we hardly even notice it anymore, and that’s what makes it all the more insidious. Behind the wrinkle-removing, curve-enhancing, waist slimming work is a satanic ideology of youth and beauty. . .

 It’s an appeal to inner narcissism–one that worked with Eve. . . in spite of the nakedly obvious lies that fill magazine covers, they continue to sell. Consumers aren’t rationally convinced that they’ll learn to flatten their bellies in four weeks, preserve their youth, and discover a satisfying sex life. But they are compelled by this hope for the good life

Has the author taken it too far or is there something to it?  I can honestly say that I expect out of life.  How have you been affected by the media?  How can we renew our minds in the midst of all this? 

Mai jos este întreg articolul:

The Satanic Ideology of Photoshop
Via Mircea Ionescu

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Citate. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la „Spiritualitatea și Photosopizarea”

 1. Dyo zice:

  Titlul articolului e prost, de tabloid, menit sa atraga cititori, nedrept fata de un program cu care se pot face lucruri cat se poate de faine. Alminteri, continutul merita citit dar … ce pacat ca a plecat la drum cu un astfel de fault jurnalistic!

  • Marius David zice:

   n-aș spune că e un titlu de tabloid, aș spune, mai degrabă, că este un titlu jurnalistic, menit să prindă cititorul. Citind și restul articolului în limba engleză, titlul își găsește legitimitatea. Articolul nu este prost și strigă asupra unei probleme reale care chinuie creștinismul evanghelic de peste tot de pe aiurea.

 2. Marin Stinca zice:

  Nu doar titlul, ci si ceea ce se vrea a fi articol si nu este. Extremism fundamentalist?! E prea dur?! Cred ca e jignire nu doar la adresa logicii ci si a bunului simt! Stau si ma intreb care-i/s motivul/ele postarii unui asemnea „articol”? De cele mai multe ori pricep, dar in cazul de fata, e prea mare stiinta ca s-o pot pricepe!:)

 3. Ce inteleg din titlu si putinele paragrafe incluse este ca a devenit normă/normal sa transmitem celorlalti imagini diferite fata de realitate. Imagini retusate, de cele mai multe ori, in (mai) bine. Imaginile devin mai vii, mai atractive, fetele mai zambitoare, ochii mai albastri, contrastele mai accentuate decat le percepe chiar si ochiul uman in realitate.

  De fapt ne-am obisnuit cu falsuri, masti si imitatii, de ce ar fi gresita photoshopizarea?

  Recent citeam un afis la avizierul unui camin baptist: Vrei sa fii altfel? Vrei sa te schimbi radical? Ti-ai dorit alta culoare a ochilor, … Noi te ajutam … (se vindeau lentile de contact de diferite culori) Incredibil. Deja nu mai poti fi sigur nici in realitate, intalnind o persoana, daca e cat de cat naturala sau total falsa (fake). Si, daca asta este deja valabil in societate, in curand, si in biserici!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.