Primele experiențe cu Iphone 4 – Dezamăgitor!

Încîntat de Mac, cu totul dezamăgit de IPhone.

De cîteva zile sînt utilizator Iphone. Am privit cu speranță, știindu-mi aventurile plăcute cu Mac-ul, pe care îl folosesc de patru ani.

Dezamăgitor!

Iată primele observații:

1. Iphone este ca Hammerul, pentru snobi. Arată bine, are o grămadă de chestii absolut inutile, dar nu face ce aștepți cel mai mult să facă. Trebuie să umbli cu dinamul după tine, să produci curent cu un panou solar pus pe pălărie sau cu vreun ventilator pus la bicicletă. BAteria ține scandalos de puțin și te lasă fără zeamă cînd ți-e lumea mai dragă. Prost! 2 puncte aici.

2. Sunetul! Nokia bate de la distanță sunetul la claritate. Stau și mă chinui să descrifrez ce chineză vorbesc conlocutorii mei, aici contribuie și problema următoare.

3. Semnalul! Cu Iphone te simți la munte, pe creste sau cine știe în ce colț ascuns de nord de litoral sau în vreo peșteră din Apuseni. Aceleași sînt senzațiile atunci cînd vrei să vorbești cu cineva. Apartamentul meu este ca un buncăr de bine ecranat, dar Nokia spărgea tot. Nu și Iphone. Iphone este timid ca o domnișoară de pension cînd vine vorba de semnal. TRebuie să dansezi de pe un picior pe altul pe ritmuri africane ca să prinzi vreo dungă de semnal și atunci trebuie să rămîi înțepenit așa pînă termini de vorbit, ca nu cumva să se înțeleagă la celălalt capăt al firului că nu mai vrei să dialoghezi civilizat.

4. O grămadă de setări, dar … trebuie să plec din țară și nu îi pot lua piuitul la internet. TRebuie să îl pun neapărat pe modul avion, altfel se servește singur din internet cît dorește sau poate că aici n-am descoperit eu cum se face. Îmi asum lipsa de informare și de inteligență tehnologică.

5. O grămadă de aplicații, dar vreau și eu să îmi pun melodiile preferate să le ascult. Nu! Nu se poate simplu, trebuie să treci neapărat prin vameșul Itunes și eu nu vreau.

6. Accesare de documente ca excell sau word direct ca pe E63-ul meu? Nu! Trebuie să o iei din nou pe ocolite.

7. Vrei și tu un suport de curea proteguitor și ușor de scos telefonul din el. DAcă este proteguitor, nu poți să scoți telefonul decît după o îndelungă gimnastică, dacă este ușor de scos aparatul din cotloanele de piele, atunci nu-ți protejează nimic la telefon în afară de spate și o laterală.

8. Ceva memorie de suplimentat? Nu! 8 giga ai, cu aceia rămîi sănătos pînă la următorul …. Samsung Galaxy! Trăiască capitalismul, competiția, concurența că e spre folosul marelui și snobitorului public.

9. Ecranul… ușor zgîrietor. Am o folie de protecție, dar, dacă i-o pui, telefonul nu mai simțește nimic.

10. Touch screen… eu cred că sînt destul de artist la atingeri fine, cînt la lăută, vorba ceea, am și unghii scurte pentru chitară, dacă trebuie, dar trebuie să fie o școală prin Japonia pe undeva sau vreun chinez bătrîn care ne poate învăța cum se bate în tastatura aia pe ecran, tot timpul se simțăște și litera alăturată să se bage și ea în seamă… Locul în care este back-space este cel mai frecat și … literele pe un  ecrănel, semnele de punctuație pe ecranul cu cifrele, curat exercițiu de răbdare și nervi.

Mă opresc aici, dar promit să revin, dacă mă împac cu urmașii lui Steve Jobs.

Deocamdată IPhone este o experiență extrem de frustrantă și mă bucur că nu am dat banii nici pe acesta, da să mă gîndesc că aș fi plătit ceva pentru codirișca aia de lopată numită IPhone 5 ….

Ah, da, era să uit… Iphone poate fi folosit pentru orice altceva decît telefon. Pentru asta îmi iau tot Nokia meu … pe Iphone poți găsi aplicații pentru chitară, pentru pian, hărți, busolă, toate foarte bine făcute grafic, inclusiv o aplicație pentru măsurarea bătăilor inimii, cu Iphone poți să te bărbierești, să îl transformi în duș, în cîntar pentru bagaje, în măsurătoare laser, tot ce vrei, numai telefon să nu fie!

Tuturor utilizatorilor de Iphone le recomand cu mare căldură să își ia și un alt telefon de rezervă pentru urgențe. Ar fi păcat să rămîneți în Pasul Tihuța și să jucați bambilici sau angry birds pe Iphone fără să vă puteți suna prietenii să vă scoată din nămeți!

În rest… connecting people? Hmmm

 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Meşteşugăreşti, Pătrăţoşenii, utile și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

68 de răspunsuri la Primele experiențe cu Iphone 4 – Dezamăgitor!

  1. romuluss zice:

    De acord ca nu este chiar o experienta incantatoare. Bateria de foarte scurta durata il face sa nu se situeze in topul preferintelor multora. Dar a fost acceptat atat de usor pentru ca se ofera gratuit cu abonamentul si se ofera upgrade la fiecare nou release daca se cedeaza uzatul.

    Samsung Galaxy S3 pare mai imbietor, dar are probleme de blocare trebuieste resetat manual ca un Windows suparat pe viata. La acest capitol iPhone-ul nu face astfel de probleme. Sa speram ca Samsung va scoate o calitate mai robusta la urmatorul release.

  2. Beni zice:

    Pentru a opri datele in Roaming:

    Settings/ General/ Network/ Slide the Data Roaming slider to Off

    Pentru opri orice fel de transfer de date, chiar si in tara:

    Settings/ General/ Network/ Slide Cellular Data to „Off”

    Pentru baterie mai „lunga”, trebuie oprite notificarile Push, alea omoara bateria. Semnalul la Iphone 4 intr-adevar e foarte prost, mai ales daca nu folositi o husa de silicon. Mana face un fel de „scurt” circuit intre antenele alea din jurul telefonului si ii ia pe loc semnalul imediat cum il luati in mana. Daca folositi o husa, va merge putin mai bine.

  3. Mihai zice:

    Pentru a putea pune melodiile preferate fara batai de cap, folositi Itools, simplu si eficient.

  4. adrian zice:

    Ca si tine, nici eu nu am dat bani pe iPhone, asa ca nu ma plang. 🙂 Calul de dar nu se cauta la dinti… dar, spunea bunicul meu, nici stirb nu-l iei. 🙂
    Ai dreptate, N95 pe care l-am avut pe vremuri era mult mai performant decat iPhone-ul (camera foto exelenta, sunet foarte bun, configurari simple, fiabilitate s.a.m.d).
    Experienta de care vorbesti tu eu am trait-o cu (mult prea) laudatul iPad. O anumita conjunctura profesionala ma obliga sa folosesc genul asta de tableta. Mi-a venit sa dau cu el de pamant cand am realizat ca nu pot „scoate” un amarat de pdf din memoria lui. Stiu, exista email, iCloud si alte scarpinari cu mana dreapta la urechea stanga. Adica pe o tableta Samsung sau Asus pot face orice, ii pot pune un card de 32 G, pot transfera foarte simplu fisiere in orice sens vreau eu, dar pe iPad, nu. Daca vreau sa incarc ceva, trebuie sa trec prin idiotenia numita iTunes!
    Stiu ca arata bine, e mai „burghez” decat „proletarul” Android, dar acolo pot descarca cititoare djvu fara bani, aici nu (ca sa dau un exemplu care-mi trece pin minte acum).
    Toata lauda asta din jurul iPad-ului este vorbarie goala. Eu il folosesc practic pe post de ebook-reader, ocazie cu care am constatat ca Adobe Reader pentru iPad nu face reflow text, iar cel de pe Android face.
    Singura consolare pentru mine este ca nu am dat bani din buzunarul meu pe aceste gadget-uri „la moda”. 🙂

    • Marius David zice:

      da, nici la foto nu m-a impresionat. Pixelat de tot, mai ales dacă nu are lumină destulă.
      Da, Itunes-ul ăla este ca poarta IAdului sau a Cerului, depinde de utilizator, nimic nu iese, numai intră, nici în IAd, dacă se intră nu se mai iese, nici în Rai, dacă te-ai nimerit acolo… gata, nu mai ieși. Numai Ivan Turbincă reușea performanța de a se da între rai și iad ca pe telefericu lui Pinalti de la Chietrișica Neamț
      Îmi voi procura contra analiză și recenzie și MiniIpad-ul asta să vedem ce poate.
      Sper să mă impresioneze.

  5. Calin Valean zice:

    Io credeam ca au rezolvat problema cu tastele care se suprapun si se baga in seama. Am avut pt 2 luni prima generatie si am renuntat la el si mi-am luat nokia e61i, la care am revenit din cauza de htc cha cha, un alt telefon dezastru.

    Trebe sa fie o setare sa scoti wifi cumva din conexiunea default, era la prima varianta deci nu vad de ce nu ar fi.

    Da, bateria. La nokia cind e pe terminate te mai tine 1-2 ore in standby dar la htc dupa 2-3 semnale se inchidea telefonul. Deci trebe sa umbil non stop cu incarcatorul dupa tine, ca altfel te lasa cind ti e lumea mai draga. Si o sa mi adaugi in stres in plus: oare ma tine bateria urmatoarele 2-3 ore? Eu am scapat de el.

    • Marius David zice:

      da, așa voi face, voi scoate tot ce se poate, îl voi pune pe off line, modul avion … și îl voi folosi ca tuner epntru chitară. La asta este bun de tot
      Ah … și are un metronom… extraordinar.

  6. Mihai zice:

    ecranul nu se zgarie asa repede 🙂 eu nu am folie de protectie la el si il tin in buzunar cu chei si monezi si nu are absolut nici o zgarietura.

  7. Pingback: Back to Nokia 6310i | Marius Cruceru

  8. iphonelover zice:

    cred ca ati cumparat ceva chinezaraie dar in nici un caz iphone. Eu folosesc iphone de patru ani si nici una din descrierile de mai sus nu se potriveste. Dimpotriva bateria tine destul de bine uneori chiar si doua zile in conditile in care il folosesc destul de mult pe parcursul unei zile, semnalul este foarte bun, touch screen-ul incomparabil cu oricare alt smartphone pe care l-am vazut, plus o gramada de alte functii absolut necesare si care iti fac viata un pic mai usoara. Nu ma deranjeaza deloc ca nu il pot folosi pe post de flash drive din moment ce laptop-ul pe care il folosesc este tot apple. Icloud este de asemenea incantator. Nu mai vorbesc de aplicatii gen evernote, etc care sunt mult superioare ca si design decat cele de pe sistemul android. Si ios-ul in comparatie cu android mi se pare net superior. Eu daca as fi in locul dumneavoastara nu m-as descuraja atit de usor. Este adevarata ca nu am avut 4 ci 4s si alte modele. Ori ati nimerit un iphone care este cu probleme, ori este ceva replica ieftina…
    Totusi trebuie sa tineti cont de un lucru. Pentru ca nu poti sa schimbi bateria in iphone foarte usor daca doresti sa gusti adevarata valoare a acestui produs recomandarea mea este sa il cumparati nou. Nu cu jailbreak, sau cu baterie uzata si abuzata de altii.

    • Marius David zice:

      înseamnă că este o ediție mai veche, da, este făcut în china, așa se pare. Dar este licență Iphone, luat de la Orange Shop,
      orangeiștii nu-și permit să umble cu falsuri, nu?
      Da, am și Icloud și evernote.
      Eu zic să încercați 4, nu 4 s și să vedeți .
      Tocmai mi-a explicat cumnatulm, inginer la Celestica, anumite cauze pentru care semnalul este așa.
      O prostie de fabricație. Antena este metalul care înconjoară carcasa și de fapt cînd îl ținem în mînă să vorbim îi blocăm antena.
      Voi cere 4 s-ul din pricina asta.

      ESte cumpărat NOU. eU L-AM DESFĂCUT din carcasă., Absolut neatins.

      • iphonelover zice:

        Iphone 4, a avut probleme destul de mari cu semnalul chiar de la lansare. S-a lasat cu concedieri de rasunet la Apple din acest motiv. Daca eram in locul dumneavoastra as fi facut tot posibilul sa imi iau 4s. Diferenta de pret se justifica. Este un model mult mai reusit, mai rapid si mai ales in contextul in care deja a aparut iphone 5, iphone 4 va incepe sa „agate” din ce in ce mai mult. Daca aveti posibilitatea sa il schimbati cu un 4s faceti-o cat mai repede. Sincer ma mir ca cei de la orange inca mai comercializeaza iphone4. M-am gandit ca l-ati luat de pe okazii.ro sau ceva asemanator, fiind vorba de iphone4. :))

  9. MihailCiprianMuresan zice:

    interesant

  10. MihailCiprianMuresan zice:

    va cred, pt ca am mai auzit pe cineva care are un asemenea telefon ca vrea sa isi ia un telefon propiu.

  11. David Iach zice:

    Cateva sugestii care ajuta la capitolul cu bateria. Settings > Sounds > Lock Sounds – Off si Settings > Sounds > Keyboard Clicks – Off

    Apoi exista in settings optiunea Wi-Fi care daca este activata va incerca sa gaseasca tot timpul o conexiune wireless (lucru foarte bun acolo unde exista asa ceva disponibil, dar care mananca bateria mai rapid daca nu este dezactivata in restul timpului).

    De lucrat si la notificatii, daca primiti notificatii pentru toate aplicatiile folosite bateria se va termina mult mai repede.

  12. Sorin Brie zice:

    Fr. Marius, go thru your settings and check-mark only what you deem is absolutely necessary to have. Un-check „Wi-Fi” Ask to Join Networks: OFF, uncheck Bluetooth unless you’re using it, all the „locations” – pictures, yahoo, etc., etc. Go line by line in the settings and you’ll be surprised that battery life will actually extend up to 48hrs – my iPhone 4 is doing quite fine in that department. \

  13. Daniel zice:

    Dupa multi ani,fiind un utilizator Nokia am cumparat Iphone 3g,l-am schimbat o saptamana mai tarziu cu un Nokia E71 „made in finland”. In 2010 mi-am facut curaj din nou si am cumparat un Iphone 4. Excelent telefon,navigatie,email, semnal tot ce vrei. Stiu ca multi se plang de baterie, dar suntem in epoca vitezei si in caz ca nu ati observat tehnologia nu ne face viata mai usoara ci dimpotriva vine cu multa frustrare. Recent am trecut la Iphone 5 si sunt multumit. Inca mai am E71-ul, chiar l-am folosit vara aceasta venind in vizita in Romania. Imi era dor de un telefon care te tine 4-5 zile fara sa-l incarci. Exista o piata pentru fiecare consumator, asa ca alegerile sunt multe.Mult succes!

  14. Eu cred ca trecerea de la „afumatul” Nokia la Iphone 4 este prea mult momentan pentru d-voastra, este ca si cum ai trece de la o Dacie 1410 la un BMW 740, cam asta e diferenta. Sunt un „proprietar” sa zic asa de Iphone de la primul model lansat in Statele Unite si la inceput cam aceeasi reactie am avut-o…”cum? fara manual de utilizare?unde se pune sim-ul? nu se scoate bateria?”:) Dar in timp am observat ca la nici un smartphone nu are cum sa tina bateria mai mult de o zi, deoarece este vorba de display-ul mare si internet(apropo, astfel de telefon daca ti l-ai luat sau l-ai primit cadou, fara internet este egal cu 0). Dar acum, dupa multi ani de utilizare, observ ca pot utiliza cele 3 adrese de email simultan, fara sa stau ca la Nokia sau alt telefon sa ma rog de el sa se miste mai repede, cat despre poze(aparatul foto ma refer) pe mine unul m-a scutit de multi bani (fac poze la apartamente, am un site de specialitate), deoarece il folosesc aproape in fiecare zi si face poze excelente. Cat despre folie, tocuri, etc, astea sunt de diferite calitati si preturi, nu poti sa iti ei o folie la 5 lei si sa te astepti sa nu se zgarie sau sa mearga touch-ul pe ea, cumpara una la 40 de lei si ai sa vezi diferenta, la fel si cu restul de accesorii. Despre sistemul operare se stie de majoritatea cunoscatorilor ca este mult mai simplu decat un android si mai eficient.
    In concluzie, daca nu ai nevoie decat de un telefon la care sa vorbesti te poti multumi cu „afumatul” E63 care e mare ca o caramida, greu si are disply-ul cat un plasture, iar pentru taste ar trebui sa-ti dea si o scobitoare cand il cumperi…iphone sa nu uitam este un smartphone, nu un simplu telefon la care sa vorbesti.

    • Marius David zice:

      intre timp am trecut pe la Nokia e63, care nu-i asa de afumat ca 6310i, deci nu sînt chiar în evul mediu, plus că sînt utilizator de Mac de vreo 4 ani.
      am inteles si cu tocurile si cu folia,
      nu m-am zgircit, am cel mai tare toc din magazin, tare si la propriu.

  15. ch zice:

    Problema cu semnalul se rezolva cu un „bumper”. Bateria poate sa tina 2 zile cu o utilizare medie spre ridicata cu cateva optimizari: wifi si bluetooth off (sau doar la nevoie), mailuri nu push ci verificat din 15-15 minute sau mai rar, luminozitate ecran pe middle sau low. In cel mai extrem caz se dezactiveaza 3G si se utilizeaza 2G-ul (care pt mailuri e ok si creste durata bateriei exponential). Cel mai important ar fi ce versiune IOS aveti? In 6.0.1 deja se pot deschide word/excell direct fara nici o alta aplicatie, mai este optimizata viata bateriei, etc. Am avut si eu un 6310i, dar totusi nu mi-ar mai incapea toata agenda in el. Alte vremuri…

    • Marius David zice:

      da, am văzut deja chestia asta, seamănă deja cu o armă de ucidere cu nervi.
      Am făcut toate operațiile de dezactivare, așa cum am fost sfătuit.
      Da, Iphone-ul a devenit cel mai simpatic acordor de chitare ever.

      Am încercat deja cu excell-ul. greu editabil.
      Da, agenda redusa este o provocare cu 6310i, sintem destul de populari, nu-i așa cu peste 1000 de contacte :), noi… ăștia 🙂

  16. Văd că al meu „Nokia 2700 classic” e foarte cuminte şi ascultător. Are alarmă, bună pentru trezirea de dimineaţă, indică şi ora şi data, mă ţine bateria vreo 5-7 zile şi încă multe alte avantaje(!) cum sînt : semnalul bun, poţi să răspunzi la telefon, poţi vorbi cu cel care te sună, poţi închide convorbirea, poţi chiar să scrii şi mesaje ! 🙂
    Acesta e meseriaşul :

  17. Remus zice:

    Frate Cruceru,

    doriti telefon la care sa puteti vorbi mult ? Cumparati-va Nokia 101 dual sim. Acest telefon pe linga faptul ca are loc pentru 2 sim-uri, are si o autonomie lunga la baterie folosind cele doua retele concomitent. Iar cat despre iPhone, va rog nu-i subestimati valoarea. Problema cu bateria o au 90% din telefoanele inteligente.
    Apropo!!! In Romania nu se gasesc incarcatoare de masina pentru iPhone ? Sau Tank de rezerva cu, care sa-ti incarci iPhone, oriunde te-ai afla ?
    Va recomand eu o baterie inteligenta de calitate superioara , care va alimenteaza iPhone oriunde v-ati afla.

    http://www.google.de/url?sa=t&rct=j&q=iconbit%20ftb%2011000&source=web&cd=2&sqi=2&ved=0CDUQFjAB&url=http%3A%2F%2Fde.iconbit.com%2Fcatalog%2Ficonbit_ftb11000u%2F&ei=JXCpUN2FDMmHtQaml4GgCQ&usg=AFQjCNG1TsRl5Dxt5-BswuC3UV5Rn2QOOg

  18. Paul zice:

    Iar daca vreti sa faca tot ce face Nokia si ceva pe deasupra (posibilitatea schimbarii ringtonurilor a copierii de melodii si poze din telefon in pc/mac si invers, posibilitatea transmiterii de fisiere intre device-uri fara itunes), aveti nevoie de jailbreak (care este perfect legal chiar din punctul de vedere al legilor americane), oricum este un telefon de top, iar Apple, dupa cum ati remarcat deja e marca pentru produse premium in toate domeniile.
    Mai multe despre iphone pe http://www.iclarified.com/tutorials/index.php, sau in romana http://www.idevice.ro. Succes, nu uitati ca in toate, chiar si in a struni echipamentele tehnologice va trebuie rabdare, reticienta fata de nou e semn de batranete.

    • Marius David zice:

      draga Paul, am aflat de curînd de jailbreak, probelma este că eu am ultima versiune de soft pe el și înțeleg că nu este compatibil incă

      ah, eu reticent față de nou? tocmai de asta m-am avuteenturat, cum spusăi.
      am fost primul cu tel mobil intre colegi, primul cu blog, primul cu tehnologii noi etc.
      Problema este că o să mor de tînăr chiar dacă trăiesc pînă la 72 de ani, cît îmi ține garanția

      • Paul zice:

        Putina rabdare, va aparea si jailbreak pentru iOS 6.0.1, e si in interesul Apple sa iasa jailbreak-ul, ii sporeste vanzarile de idevice-uri (denumire generica pt ipod, iphone, ipad. appletv, etc.) iar pe de alta parte inginerii sai vad posibile brese de securitate ale iOS-ului exploatate de hackeri pentru jail. Cu timpul va veti transforma poate in iOS power user, chiar o sa va placa, e o diferenta uriasa intre symbian (de la device-urile vechi Nokia) si iOS.

          • Paul zice:

            Da, despre asta e vorba, dar banuiesc ca avand ultima versiune de iOS aveti si ultimul baseband si nu puteti face jailbreak nici tethered (adica n-ati putea boot-s terminalul decat cu ajutorul acestui programel de pe un PC sau mac). Asteptati o varianta de untethered jailbreak la care hackerii inca lucreaza, e mai comoda si va putea fi folosita nu doar pe terminale mai vechi (3GS, 4, 4S) cu iOS 6.0.1 ci si pe iphene 5.

            • Marius David zice:

              da, e linistitor sa stiu ca hackerii lucreaza 🙂

              • Paul zice:

                Hackerii sunt numiti cu intelesul ca exploateaza brese din sistemul de operare, nu au nimic cu pirateria. Asa cum am spus, conform legilor federale americane, legi ce reglementeaza piata in care opereaza Apple, s-a decretat ca perfect legal jailbreack-ul. In esenta jailbreack-ul se refera la folosirea breselor de securitate ale iOS-ului pentru a-l transforma din sistem inchis in sistem customizabil, deschis. Odata cu jail-ul, soft-ul care-l implementeaza in device, instaleaza un appstore omolog celui oficial al Apple (cydia), de unde se pot cumpara sau gasi gratuit diferite tweak-uri pentru cusomizarea sistemului deschis prin jail. Dar vorba multa saracia omului, asa ca ma opresc aici, restul va las sa descoperiti singur, sa nu va plictisesc, poate nici nu ma pot face inteles.

  19. sotia mea draga si-a cumparat un nokia lumia 710. interesant. utilizarea este diferita. experienta de utilizare este diferita. eu duc dorul tastaturii swype, dar am inteles ca va veni si asta in curand. daca telefoanele nokia cu w8 ar avea ecran de 4.3 sau 4.7 sau…hm…5 tzoli si un stylus ar fi o combinatie perfecta pentru un utilizator ca mine. dar, pana atunci galaxy note II indeplineste aceste conditii. pretul, of.

    • Marius David zice:

      acum am vazut si eu cum arata. Interesant, dar nu ma misca totusi de linga produsele Apple. Le mai dau o sansa

      • dati-le, ca doar dupa ce v-ati folosit de ele ani de zile e greu de schimbat macazul. oricum, pentru ce nevoi am eu, w8 este de departe cel mai convenabil. repet: pentru ce nevoi am eu. mi se pare clar, simplu si curat. compatibilitatea office mi s-a parut cea mai buna chestie.
        a incercat cineva polaris office?

  20. tibisohoreanu zice:

    cred ca nokia lumia 920 sau 820 este cea ce cautati dumneavoastra…

      • tibisohoreanu zice:

        In primul rand pentru ca windows phone 8 are integrat office si se comporta foarte bine, nu mai aveti nevoie de i-tunes sau ceva de genul asta, sistem operativ foarte rapid si simplu de folosit, fotocamera foarte buna(cea de pe 920 este cred cea mai buna de pe un telefon), la 820 se poate adăuga si o memorie externa. In schimb problema bateriei va ramane, ca de altfel la toate smartphonuri-le prezente pe piața. Din experienta va recomand un telefon cu ecran mai mare de 4 inch.

      • tibisohoreanu zice:

        In primul rand pentru ca windows phone 8 are integrat office si se comporta foarte bine, nu mai aveti nevoie de i-tunes sau ceva de genul asta, sistem operativ foarte rapid si simplu de folosit, fotocamera foarte buna(cea de pe 920 este cred cea mai buna de pe un telefon), la 820 se poate adăuga si o memorie externa. In schimb problema bateriei va ramane, ca de altfel la toate smartphonuri-le prezente pe piața. Din experienta va recomand un telefon cu ecran mai mare de 4 inch.

  21. STEFAN T. zice:

    Eu as recomanda ceva pe sistemul android,in special un samsung galaxy.Pentru mine personal samsung galaxy2 cu android bate iPhone os la orice capitol. Odată ce este unrroted este foarte ușor sa instalezi versiuni de android mai bune decât cele oferite.Apple este bun la unele lucruri dar din păcate nu ma câștigat la partea cu telefoanele.Real estateul mic de pe ecran mi se pare insuficient odată ce te obisnuiesti cu min of 4.0in.La capitolul baterie,nu te poți aștepta la prea multe odată ce un tel. are atâtea funcții de smartphone. Dar cu carefull power management bateria se poate menține o zi. Off curse asta înseamnă limited internet acces si altele,care defeats the purpose pt un smartphone.Cateodata simple is better.

  22. paulbh zice:

    A aparut jailbreak pentru iOS 6.0, 6.01, 6.1 daca doriti sa incercati o experienta noua cu iphone-ul dumneavoastra. Mai multe informatii pe http://www.evasi0n.com

  23. Cristi zice:

    Sunt fan Apple, dar am foarte dezamagit de telefonul Iphone 4S care dupa 2 luni avea probleme cu placa de baza :(, acum mai astept sa dispun de bani pentru a-mi lua Iphone 5, in nici un caz 4S 🙂

  24. Stefan zice:

    Nu e adevarat iphone meu are tot mereu 5 liniute touch este foarte bun daca nu ai si suferii ca daca ti ar da cineva unu gratis ai arunca nokia ala al tau Respect iPhone

  25. Pingback: “De la o secundă la alta” – o activitate criminală, comunicarea prin SMS-uri la volan | Marius Cruceru

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.