Vă puteţi imagina o lumea a bărbaţilor fără cravată? Fără multitudinea de dungi şi culori, picăţele şi pătrăţele, carouri şi imprimeuri. Cravate cu desene, cu steaguri, tematice, presidenţiale cu dungi în diagonale, din mătase, din cîrpă, de înnodat, cu elastic, cu noduri mari şi noduri mici, în trei, în patru, chiar în şapte îndoituri, late şi înguste, lungi şi scurte, ţipătoare şi discrete, cu insemne de club, de armă, militare şi civile…
...............................................
Inutil accesoriu bărbătesc, leneş şerpuitor pe burţile greu de ascuns, “gîtlegău” atîrnător prin mîncare, este singura pată de culoare ca pana la papagal în cenuşiul-negriul-alburiul costumelor noastre, între pantofii cremuiţi şi chelia lăcuită. Folos? Cît globurile pe pomul de Crăciun sau cît rama la fotografie? Cît ghiveciul pentru floare sau cît coperta pentru carte? Dacă orice accesoriu ar avea vreo funcţie, care ar fi funcţia practică a cravatei? Acoperitoare pentru nasturii de la cămăşi? Intermezzo între părţile sacoului? Platformă vişinie pentru acul de cravată din aur? Mijloc de încriptare a unui mesaj către comunitate? Cîte una sau toate la un loc.
De la ososul zurbagiu cochet pînă la patronul hipertensiv şi supraponderal toţi ne încrăvăţim! De ce?
...............................................
Vă puteţi imagina starea “fără cravată”, starea de priveghere-preaveghere la orice amănunt, de suspiciune faţă de orice-i “moft”, privirea ascuţit-acră faţă de tot ce-i inutil şi despre care nu ştii de unde vine? E starea bunicilor noştri “fără cravată”.
...............................................
Ei măcar ştiau, aşa naiv cum îşi explicau ei… ei ştiau de ce NU, noi, generaţie gîtuită şi cu glasul stins în faţa oamenilor cumsecade, nu ştim de ce DA, aşa cum nu ştim de ce facem brad, cozonaci de paşti, ouă roşii, de ce tăiem porc la sărbătoare de prunc, aşa cum ştim de ce tăiem miel la moarte de Dumnezeu.
...............................................
Starea “fără cravată” nu este o stare de relaxare, aşa cum au venit politicenii noştri la primele negocieri, este stare de trezie, stare de strajă, aşa cum repeta Marcu Nichifor (tot fără cravată) “să fim cu maaare bagare de samă!!!”-
...............................................
Starea de "fără cravată" este starea în care lăsăm starea socială la o parte, "doftoricirile", funcţiile, lozincile, formulele, prefixele şi cărţile de vizită.
...............................................
Suspiciunea, fariseismul, legalismul şi circumspecţia inutilă sînt învecinate cu acestă stare. Sigur! Dar nu aşa este tot creştinismul? Nu imediat ne bate pe umăr păcatul din dreapta? Binefacerea care devine diabolic act.
...............................................
Poate că ne-ar trebui o generaţie descrăvăţită, o generaţie care să refuze a purta ornamentul în favoarea unei declaraţii vestimentare, cu “moft” profetic, că este în starea de nelinişte care precede răspunsul la întrebarea DE CE?
...............................................
https://mariuscruceru.ro/2009/01/05/fara-cravata/
Si de ce nu renuntati complet la Iphone, sa ramaneti doar cu Nokia?
1. pentru că sînt curios.
2. pentru că îmi plac experiențele noi.
3. pentru că iubesc mac-ul și lumea aia
4. din snobism 🙂
5. pentru că are cellalte aplicații, inclsuiv tuner pentru chitară, bateriie, secție ritmică, o grămadă de facilități mai ales alea pentru sport, ciclism etc.
Fair enough.
Bine, dar problemele cu bateria au toate smartphonurile.
Daca vreti ca bateria la iPhone sa tina mai mult, pur si simplu dezactivati functionalitatiile de care nu aveti nevoie. Cu siguranta si la iPhone va tine bateria 3 zile daca dezactivati notificarile, reduceti luminozitatea, etc …
Sunt pe net destul de multe articole despre cum sa lungesti viata bateriei la iPhone. Pe mine de exemplu nu ma deranjeaza sa am tot timpul cablul de incarcat la mine, si cand sunt la computer pur si simplu il incarc.
am făcut ieri asta, că am downloadat un battery doctor, ceva de genul asta. Nu s-a văzut îmbunătățire substanțială.
La un momentdat rămăsesem cu el ca un fel de ereader. Tot nimic. E prost și gata.
Eu m-am obisnuit cu asta, si faptul ca pot oricand sa imi citesc mail-ul (modalitatea mea principala de a comunica), sa citesc articole, kindle app, etc, ma face sa nu prea bag in seama problemele cu bateria.
Da. un punct de vedere valid.
Pentru problemele de baterie, intradevar orice smartphone e limitat. Motivul – un ecran mare cu vre-un milion de pixeli, plus un procesor cu frecventa mare mananca mult curent. Cu tehnologia existenta deocamdata nu se pot face baterii cu capacitate mai mare sa incapa intr-un telefon. Pentru mine solutia simpla si ieftina e o baterie de rezerva; majoritatea zilelor nu e nevoie sa o folosesc, dar cand trebuie in 30 de secunde am trecut la full charge. Multe telefoane android au optiunea de a schimba bateria, nu si apple.
Am avut si eu acest model si sunt complet de acord cu ce spuneai ca Titanicul s-a lovit de el cand s-a scufundat 🙂 . Are semnal bun, robust la cazaturi, baterie ok. Singurul dezavantaj este ca nu poti face nimic altceva cu el decat sa dialoghezi.
Va aparea probabil si in Romania moda cu softuri de activat alarma casei, masinii by phone, primesti un telefon si vrei rapid sa iti notezi datele intr-o baza de date si ai nevoie de accesarea rapida a unei aplicatii, analiza unor statistici pe care ti le cere un client in timp ce vorbesti cu el si nu ai in preajma un PC. Smart phone-urile se adreseaza in special unei lumi occidentale in care depinzi de multe anexe pe care trebuie sa le accesezi in timp util nu peste n ore. Clienti care iti trimit emailuri si in 3 minute te si suna sa vada ce parere ai despre propunerea lor, etc. To make a long story short – smart phone-urile sunt un birou mobil pe care il ai la tine.
Posibil ca in 5 -10 ani sa apara moda asta si in Romania, atunci se va justifica un smart phone bun.
da, pentru celelalte sînt computerele, problema cu el este limitarea la adrese, agenda.. Asta-i, in rest nju mă deranjează săî am telefon pentru că este telefon
5 sau 10 ani, deja se întîmplă asta.
Ești prea în urmă, Romuluss 🙂
Asta e o veste buna daca tinem pasul cu tehnologia. 🙂
Mi s-a rupt filmul la episodul la care faceam chat (in)util cu directoarea de la banca (din Cluj) intreband-o de Internet Banking pe mobile (asta ca sa inmoi faptul ca reclamam erorile internet bankingului si ca au un design facut de specialisti in dopuri de pluta).
Evident ca la finalul discutiei am dorit cu multa pasiune sa le urez „cand a face plopu’ pere si rachita micsunele atunci a fi soft si in Romania”. M-am bucurat ca m-a intarit Domnul sa nu le amintesc de celebrii cocotieri, ca as fi fost suspectat de reclama politica 🙂 .
Inca nu va cunoaste iPhone-ul. 🙂 Give it a little time 🙂
eu l-am luat ca el să-mi dea mie timp, nu eu lui
Experienta similara cu Allview, device fain bine construit functii gârlă, ecran exceptional, robust, bine construit dar ca si telefon. (pauza) .. ba nu merge butonul de raspuns la apel (nu vrea cate odata sliderul ala sa culiseze) la semnal e ca iPhone-ul de abia tine o linie doua unde amicul meu vechi un LG avea 6 din 6 asa ca tot la LG voi ramane dual sim pe care am dat 300 ron la liber si la care betaria tinea cam 2 saptamani asta in conditii de vorbăreală mediu-plus, e adevarat era doar telefon dar iși împlinea menirea.
E fain si un smart din asta dar sa aibă și un telefon decent. Chiar devine ciudat… telefoanele devin in loc de mijloc de comunicare un impediment al comunicarii ma uitam in tren dimineata nimeni nu vorbeste la telefon, mai bine de juma de vagon asculta muzica, se joaca sau mai stau pe FB dar f.f.f putin vorbesc. Seamănă a deturnare.,
Nu doar acasa e rupt omul de societate ci și când mere pe strada, nu odata mi s-a întâmplat să fiu lovit de telefoane ale oamenilor care mergeau cu el in fată pe strada incercând să tasteze pe FB sau jucandu-se. O fi vre-o forma de autism?
da, cred că asemenea chestii pot să fiarbă și ouă, pot fi folosite și drept cîntar.
Ah, ce să mai spun de interferențe… ieri mi-a intrat în interferență cu microfoanele wireless de la biserică și acum îmi bîzîie boxele pentru că își ia mailul.
despre asta vorbiți cînd spuneți jailbreak?
http://www.iphone4jailbreak.org/how-to-jailbreak-iphone-4-ios-6-0-1.html
Traiasca si 8210 !!
și cei născuți în Decembre
Tin mult la dvs. de acea va atentionez ca e f. important sa fie valoarea SAR mica (unii au probleme serioase azi). – 6310i SAR VALUE, 0.820 W/Kg iar iPone 1,11w/kg TOTAL 1,920w/kg……….. Recomand DUALSIM Lenovo (IBM) A789 0,4w/kg in loc de cele 2 (are mult mai mult decat au cele 2 impreuna exceptand cei 5 mpx) .
această valoare reprezentînd ce?
SAR este o unitate de masura ce masoara cantitatea de radiatii electromagnetice care este absorbita de corpul uman in timpul folosirii telefonului mobil.
Pentru sanatatea voastra e bine sa cautati telefoane cu valori SAR reduse. Tel. transmite radiatii electromagnetice daca este la mai putin de 50 cm de corpul omenesc.Organele cele mai vizate de iradierea (locala) cu microunde de la telefoanele celulare sunt: creierul, ochii si urechile.
Şansa ca oamenii care sunt expuşi radiaţiilor electromagnetice de a se îmbolnăvi de cancerul măduvei osoase şi a limfocitei, este 7 x mai mare, iar posibilitatea de a se îmbolnăvi de tumoarea glandei tiroide, creşte de 4 x. Riscul de a se îmbolnăvi de cancer, la persoanele tinere cu vârsta cuprinsă între 20 – 30 de ani, este de 55%.
În jur de 10 – 15 % de copii care se îmbolnăvesc de tumoare, au fost expuşi radiatiilor electromagnetice. Copii care trăiesc în apropierea transmiţătorilor, sunt expuşi bolilor cu 5 % mai mult, în comparaţie cu copii care nu se află în aceste zone.
exact Nokia are şi fratele EDITAT DE MODERATOR…ştie dânsul de ce 😀
Da, de la mine il are 🙂
Am editat pentru că nu este politicos să spunem ce are unul si altul, daca nu ne privește și dacă nu ne-au dat permisiunea
De 1 luna mi-am luat si eu un smartphone avand sistem de operare Android. Are aproape aceleasi configuratii ca si o tableta numai ca (asa cum este si normal) reduse la dimensiunea unui telefon. Avand probleme cu descarcarea bateriei, am instalat si eu un Battery Doctor, iar rezultatele sunt peste asteptari. Daca telefonul este incarcat 100%, bateria ma tine cam 23-24 de ore. Aplicatia Baterry Doctor imi ofera posibilitatea sa inchid aplicatii pe care nu le folosesc, sa inchid reteaua de internet, etc. crescandu-i autonomia bateriei pana la 3 zile. Ceea ce folosesc cel mai des este o setare a aplicatiei prin care pot alege ce mod doresc sa utilizez. Noaptea in general, daca bateria este la 100% iar eu setez Modul Just Alarm, nu sunt deranjat de telefone, mesaje, notificari etc., luminozitatea este scazuta la 5% iar bateria dimineata este la 99%. Pare rezonabil ca in 8-10 ore din 24 bateria sa consume 1%. In rest are timp sa consume cat vrea ca nu coboara mai mult de 30%.
un echivalent strong pentru nokia, cu dual sim este allwiev phone. am avut cea mai ieftina varianta. iarna trecuta a scapat de -15 grade, dar in primavara i-a murit sonorul dupa o noapte in ploaie, dual sim te scapa de greutatile din buzunar. se vinde necodat.
Eu m-am impăcat si mă împac f bine cu asta http://www.filu.ro/390/interesant/o-bijuterie/ nu stiu daca se mai gasesc acum dar e un telefon grozav. A aparut si unul de 100 de lei la liber tot de la LG pe care il am si care e super si la baterie si la semnal.
Sotia mea are un Samsung S6102 – dual sim. Recunosc ca il folosesc din cand in cand sa-mi verific e-mailul. 🙂
Eu am un Philips Xenium 9@9d – de care sunt foarte multumit.
Am renuntat sa mai folosesc telefoane prea scumpe si sofisticate, dupa ce in urma cu cateva luni, am avut un smartphone pe care am dat o groaza de bani si dupa nici 3 luni, s-a stricat si nu am mai avut ce sa-i fac. Asa ca m-am hotorat sa-mi cumpar un telefon nokia 6310i, rezistent , clasic care nu creeaza probleme, durata de viata a bateriei este lunga fara sa existe posibilitatea sa ramai fara baterie cand ti-e lumea mai draga.
așa este. Nici cu Iphonul nu ești în culmea fericirii cu bateria, dar deh, obișnuințele