Serată muzicală in memoriam Mihai Babii – Vineri, 9 noiembrie, 2018

2012-11-26-08-59-42

În data de 9 noiembrie domnul profesor Mihai Babii ar fi împlinit 80 de ani. Tot în data de 9 noiembrie 2003, după convertirea sa, a primit botezul ca adult într-o biserică baptistă din Chicago, mărturisind în apa botezului că în 9 noiembrie s-a născut din carne, dar mai tîrziu, tot în aceeași dată a celebrat și nașterea sa din apă și din Duh.

Ne-am fi bucurat să fi fost cu noi. Dumnezeu l-a chemat la Dînsul mai devreme. Avea visuri mari pentru Școala de muzică Logos, pe care a înființat-o în Chicago, avea visuri mari și pentru Școala de chitară clasică de la Oradea, care acum îi poartă numele, Școala de chitară clasică Mihai Babii.

Vineri, 9 noiembrie, începînd cu orele 18.00, la sala Studio, în Corpul C (fosta clădire Casa, imediat după intrare în partea dreaptă) al Universității Emanuel din Oradea, va avea loc o reuniune a elevilor din Școala de muzică Mihai Babii din Oradea.

Vor cînta:

1. Ezra Simuț –
Filippo Gragnani – Rondo
2. Darian Faur –
Giuseppe Antonio Brescianello – Partita in La Major
3. Marcus Buzle –
Augustin Barrio Mangore – Studiu de concert in Si minor,
Marcus Buzle – Kindness
4. David Achim –
Francisco Tarrega – Lagrima,
Leo Brouwer – Una Dia De Noviembre
5. Miriam Mihalache –
Mateo Carcassi  – Studiul 3 în A Major
Mateo Carcassi – Studiul 7 în A Minor op 60

De asemenea, vor fi transmise mesaje din partea foștilor elevi și studenți ai domnului profesor Babii. Ne vom aminti cu drag și de un alt drag plecat dintre noi, ucenicul domnului Babii, domnul Onisim Bogoșel.

Vom discuta chestiuni care țin de tehnica chitarei și vor fi prezentate cîteva instrumente.

Intrarea este liberă. Îi așteptăm pe toți cei care sînt pasionați de chitară, pe aceia care, într-un fel sau altul, au fost influențați de prezența atît de scurtă a domnului Babii în orașul Oradea.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Chitara, lacrima din colțul ochiului, Scoala de muzica. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.