”Moara Dracului”

Ieri, sîmbătă, am fost într-o excursie montană împreună cu Natalia și Noah. Destinația? Hmmm! O cascadă cu un nume la care avem tresăriri la pronunțare: MOARA DRACULUI!

Este o cascadă nespectaculoasă (de fapt noi trei nici măcar nu am ajuns pînă acolo, am mers pînă la 500 de metri de cascadă, cînd lui Noah i s-a făcut frig și frică, văzînd alunecările noastre repetate pe pietre cu el în brațe).

Am plecat vreo 25 de cupluri, doi cîte doi, într-o călătorie cu idee. Ideea a aparținut lui Valentin Sebastian Dan.

Mîntuitorul ne-a spus despre lucrările celui rău: ”el v-a cerut ca să vă cearnă, dar Eu m-am rugat pentru voi!”

El a cerut să ne cearnă și în viața de familie. A trebuit să discutăm la dus problemele, apucăturile, stricăciunile din relația noastră de cuplu. La întors? Soluțiile! Excelentă idee!

Nu destinația a fost importantă, ci călătoria și procesul.

Ce am văzut pe drum? Poate că asupra acestui aspect voi reveni, dacă am inspirație: dezastrul făcut de urgia din 17 septembrie. Mare este mînia Domnului cînd se dezlănțuie.

De asemenea, am învățat cum păcatul își face loc în viața noastră precum această larvă de viespe. Trăiește pe cheltuiala noastră, se hrănește din noi fără să ne dăm seama. 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Amintiri, Eyesavers, Gînduri, Jurnal de tată imperfect. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la ”Moara Dracului”

  1. Ente' zice:

    Hmm… Tocmai experiența opririi „la 500 de m” și întoarcerii de acolo înapoi, m-a făcut să re-consider gradul de dificultate al traseului (declarat anterior ca „mediu”), experiență repetată de încă trei cupluri (e adevărat, ei s-au alintat reciproc cu titulatura de… „rotoflecșii”!!).
    Pe viitor voi căuta să adaptez mai bine traseul la… posibilitățile drumeților. Ceea ce a experimentat fiecare, însă, rămâne! Pe lângă aerul curat, apa de izvor, și cadrul natural…
    Mulțumim de participare!

    • Marius David zice:

      Iată că am găsit pînă la urmă comentariile. Îmi pare rău de întîrziere. Mă miram unde îmi dispar comentarii. Se pare că wordpress-ul și-a făcut de cap o vreme și mi-a trimis multe comentarii la spam.

      Nu, pentru noi doi nu fost greu traseul. A fost odihnă și tratament. Noah s-a speriat la un moment dat cînd un adult a alunecat și a gemut. Atunci a fost punctul de turnură. L-am fi obligat să meargă mai departe, dar nu am dorit să fie o experieță traumatizantă pentru el, fiind prima de acest fel.
      vrem să mai ieșim pe munte 🙂 Mulțumim pentru organizare!

  2. ana-iulia aron zice:

    Tocmai am ascultat si reascultat zilele acestea acceasi tema /preocupare la Daniel Branzei , …si de la „Bolile in comunicare si tratamentul lor „, am ajuns si la ” Conditiile fericirii in casnicie „. ..Nu zambiti frate Marius, dar a fost calea/metoda prin care am pus Cuvantul in fata si in urechile copiilor mei , …..pe care ii doresc ai Domnului !
    Din cele 25 de cupluri erau si din lume ? …”fiti roditori ” , acestea sunt prilejuri extraordinar de bune .

    Amin

    • Marius David zice:

      Nu, sora Ana, toți erau din Biserică, din aceeași biserică, Iris.

    • Ente' zice:

      Hmm… observația de mai sus m-a pus oarecum pe gânduri… Nici nu știu ce expresie -dintre cele două disponibile – să aleg: „din fericire” sau… „din nefericire”, DAR atunci când Dumnezeu ne-a pus pe inimă pornirea acestor „ieșiri pentru cupluri”, a început totul de la constatarea – tristă, ce-i drept – că este enorm de multă nevoie de restaurare, reparare, iertare și acceptare… AICI, în Biserică, în adunare sau trupul lui Hristos. Așa că demersul nostru s-a adresat inițial comunității din care facem parte… ținând însă permanent ușa deschisă celor… neintegrați în adunare. Edițiile trecute am avut „musafiri”, care s-au pliat foarte bine pe ceea ce am făcut; de data aceasta, într-adevăr, „nevoia” a fost atât de mare (de fapt cererea de participare) din partea celor „de-ai casei” încât am interpretat acest aspect – în cadrul momentelor de rugăciune din timpul pregătirilor – ca un mesaj… clar din partea lui Dumnezeu că este nevoie de această acțiune AICI, printre „oile” din turma noastră (!! orice asemănare cu personaje din viața reală… mă rog, chiar Isus ne aseamănă cu o turmă de oi…!).

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.