#REZIST – viața – ziua 10

A început luna pro-viață. Pînă în 25 martie, de Buna Vestire, voi fi foarte agresiv în privința subiectului și s-ar putea să rămîn așa.

Astăzi #REZIST pentru viață în general.

Astăzi #REZIST pentru adolescentele, care au rămas gravide și care, îngrozite fiind de consecințe, nu discută cu părinții lor și sînt manipulate de prietenii lor să facă avort.

Astăzi #REZIST pentru medicii care au hotărît să nu facă avorturi. Îi pomenesc în rugăciunile mele pe conf. univ. dr. Tiberiu Pop și pe alții ca dînsul, fie în Oradea sau aiurea în țară și în lume, medici ginecologi pro-viață.

Astăzi #REZIST împotriva retoricii pro-alegere, împotriva logicii defecte, care nu ține seama de evidența științifică, de realitatea izbitoare, scăldîndu-se în ipocrizie și cruzime.

Astăzi #REZIST pentru toți activiștii pro-viață din țară și din toată lumea. Ne rugăm pentru curaj, pentru resurse, pentru determinare.

Astăzi #REZIST pentru toți creștinii, indiferent de confesiune, care luptă pentru apărarea celor care nu se pot apăra. Cred că avem destule bătălii în care să facem front comun. Unul dintre acestea este familia naturală, divorțul, avortul. Iată o dovadă:

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în acțiuni umanitare, Între Scriptură și ziar, cugetări de pe bicicletă, dulce Românie, inventarul stricaciunilor spirituale, lacrima din colțul ochiului, Perplexităţi, Zidul rugăciunii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la #REZIST – viața – ziua 10

  1. Bun articol,speram sa rezistam si altii ca noi . Cu respect

  2. Gabriel zice:

    Ma gandesc la cat de multi sunt cei care se declara pro-viata zilele acestea, dar in acelasi timp daca le citezi pasaje din Vechiul Testament unde localitati intregi erau nimicite la porunca divina, inclusiv copii, sugari, nenascuti aflati in pantecele mamei lor, brusc nu mai sunt pro-viata. Sau cum ar putea sa fie cineva pro-viata care participa la sacrificarea unui miel sau porc si sa tina discursuri pro-life infruptandu-se din carnea acestor fiinte care odata au avut si ele viata. O spune unul care consuma carne, dar macar nu se declara pro-life.

    • Marius David zice:

      Stimate Gabriel, eu în general sînt vegetarian. În general.
      În particular sînt cu totul pro viață.
      Sînteți gata pentru o discuție aplicată pe chestiunea de mai sus, cu genocidele veterotestamentare?
      Atunci va trebui să acceptați un curs de Teologia Vechiului Testament. O astfel de discuție nu poate fi expediată în jurul unor întrebări retorice și decotextualizînd.

      • Gabriel zice:

        Cu mare placere as accepta un curs VT, cu conditia sa nu presupuna ca evenimentele mentionate de mine mai sus sa fie puse pe seama poruncii divine care nu trebuie discutata, ci pusa in practica. Cam cu asta am ramas eu din discursul evanghelic, ca atunci cand Dumnezeu spune ceva, trebuie infaptuit. Poate nu am ramas cu ce trebuie. Dar daca sunt pro-life, nu pot face exceptii decat in cazuri cu totul particulare, desi poate nici acolo. De curand am citit depre o mama care a preferat sa moara ea decat sa avorteze. Dar nu multi pot avea un astfel de spirit de sacrificiu, nu-i condamn, nici eu nu stiu cum as proceda pus in fata unei astfel de situatii.

        Daca contextele VT ar fi scuzabile pentru luarea unor vieti nevinovate, de ce nu ar fi si fiecare context in care se ajunge la un avort?

        • Marius David zice:

          Stimate Gabriel,
          în această seară vom avea o întîlnire legată de violență și război. Despre războiul legitim și conflictele nelegitime.
          Da, ascultarea este o valoare importantă în economia spirituală a evanghelicilor, dar nu uitați, majoritatea evanghelicilor este dintre protestanți. Protestantul are și o altă valoare pe care o celebrează: harul, iar pe lîngă aceasta, rațiunea.
          Astăzi am auzit un exemplu, pe care il voi folosi si la intilnirea fabricii de bărbați din seara asta.
          Cu totul interesant.

  3. Pingback: #REZIST – total 40 de zile | Marius Cruceru

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.