Maiestatea Sa și Mahomed – Dan Botică

Maiestatea Sa și Mohamed!

Împăratul Ahab a avut 450 de prooroci ai lui Baal și 400 ai Astarteei pe care i-a pierdut în conflictul cu proorocul Ilie. A trecut vremea și împăratul i-a înlocuit cu alți 400, pe care într-o zi i-a întrebat ce spune Domnul: „Să merg să lupt împotriva Ramotului din Galaad sau să mă las?” „Suie-te,” i-au răspuns ei cu unanimitate de voturi, „și Domnul îi va da în mâinile împăratului!” O singură voce în Israel a proorocit împotriva lui Ahab. Proorocul Mica, care i-a descoperit împăratului planul incomfortabil al lui Dumnezeu. Și anume, că cei 400 erau posedaţi de un duh de minciună care le-a ascuns adevărul că împăratul va fi ucis în război. Pentru că a spus adevărul, proorocul Mica a fost pedepsit.

Elisabeta, Regina Angliei, a avut 32 de capelani, aleşi pentru a oferi călăuzire spirituală Maiestăţii Sale. Spun „a avut,” pentru că unul dintre ei, Gavin Ashenden a fost îndepărtat din grupul celor 32. În urmă cu două săptămâni, clericii Catedralei Episcopale Sfânta Maria din Glasgow au invitat o tânără musulmancă să citească în cadrul slujbei religioase un pasaj din Koran. Tânăra a ales Sura 19, capitol care afirmă că Allah nu a avut nici un Fiu divin și că Isus nu s-a născut în mod miraculos.

 

Fostul capelan al Maiestății Sale, Gavin Ashenden, a condamnat gestul clericilor din Glasgow, întrebând dacă s-a gândit cineva la creștinii pe care musulmanii îi martirizează, îndemnați fiind de același Koran? Dacă câștigă cineva ceva din recitarea într-un lăcaș creștin a unui pasaj care îl blasfemiază pe Fiul lui Dumnezeu? Ashenden a primit răspunsul direct de la Palatul Buckingham, unde consilierii reginei i-au comunicat că nu mai poate sluji în funcția de capelan al Maiestății Sale, deoarece prin atitudinea sa a „compromis neutralitatea politică a monarhului.”

Întrebându-se cum poate un preot să apere credința în numele Reginei, care este Capul Bisericii și implicit Apărătoarea Credinței, Ashenden a spus: „Îmi este foarte clar că datoria pe care o am față de conștiința mea, ordinarea mea, modul în care înțeleg Creștinismul și vocația mea, mă obligă să iau apărarea Cristosului pe care îl slujesc înaintea tuturor.”

Dan Botică

Sursa

 

UPDATE – un alt articol interesant este AICI

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în guest post, inventarul stricaciunilor spirituale. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Maiestatea Sa și Mahomed – Dan Botică

  1. Adrian Buzoianu zice:

    Concluzia: Allah save the queen!
    E interesata maiestatea de calauzie spirituala cam cat sunt eu interesat de pretul firului de undita in Mozambic.
    Poate ca astfel de intamplari mai vindeca de utopii romantice monarhistii.
    Nu ca „presidentii” ar fi mai buni, dar macar putem vota „contra” lor.
    Lumea asta e o mare hazna. Minunea ei ca la marginea ei mai cresc inca flori…

  2. Daniel zice:

    O sa sune puțin cam dur dar ce s-a întâmplat la Glasgow e un act de prostituție spirituala denumit „politică la correctness” sau în limbaj neaoș…. „Ne punem bine cu dracu până trecem puntea” . Doar că apucând drumul curviei, se va ajunge in final aici:
    Apocalipsa 17:16 (VDCC2) Cele zece coarne pe care le-ai văzut și fiara vor urî pe curvă, o vor pustii și o vor lăsa goală. Carnea i-o vor mânca și o vor arde cu foc.

  3. Daniel zice:

    Cam așa era pedepsit Israel in Vechiul Testament când curvra cu idolii altor religii:
    Ezechiel 16:26-27 (VDCC2) ” Ai curvit cu egiptenii, vecinii tăi, cu trupul plin de vlagă și ți-ai înmulțit curviile ca să Mă mânii.
    Dar iată că Mi-am întins mâna împotriva ta, am micșorat partea de întreținere pe care ți-o rânduisem, te-am lăsat în voia vrăjmașelor tale, fiicele filistenilor, care au roșit de purtarea ta nelegiuită.”
    Adica, cât respect poți obține de la un musafir, care când îți intră în casă, incepe sa se comporte că un golan, te înjură de mama, de Tată si îți calomniaza Fratele mai mare?
    E normal că la sfârșit să te ia de fraier și să îți impuna supunere totală…..
    Dumnezeu e minunat…. pur și simplu ii lăsă pe mana golanilor…. Să aibă parte de tratamentul pe care și l-au dorit….
    Dumnezeu să aibă milă de copiii Săi din Anglia și din Romania, pentru că dacă se continua „trend-ul” ne așteaptă vremuri grele.

  4. Daniel zice:

    Apropos de trend… cam asa arata un erou crestin care face sa paleasca, poate, activitatea de o viata a oricarui teolog renumit care nu a avut niciodata o astfel de atitudine „iesita” din randul normal si caldut al „tagmei” teologice… Scuze de expresie, dar eu cred ca orice copil al Lui Dumnezeu ar trebui sa aiba un respect deosebit, fata de asa ceva:

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.