Casa din hîrtie? Izolația cu celuloză (altă idee)

Fascinația pentru cultura japoneză mi-a dat tîrcoale tot timpul. Chiar astă seară mi-am întîlnit un fost student mărginit de aceeași ispită. Katanele, bonsai, disciplina și etica muncii, cuvîntul dat, kimonourile (cele mai comode haine pe care le-am purtat vreodată … dacă sînt autentice).

Dar casele? Simplitatea, minimalismul! Și … făcute din ramă de lemn și … hîrtie, carton de orez. Ce inteligență! La cutremur sau tsunami, de ce să cadă structuri uriașe peste tine, mai bine o structură ușoară, elastică, ușor reparabilă.

Ei, astăzi am aflat de altă soluție. Izolație din/cu celuloză. Ziare tăiate. Așa de entuziasmat am fost de prietenii M. D. și A. B., încît visam deja la un cofrag de lemn în care să torn ziare tocate.

Prima mea întrebare: foc? șoareci? apă?

Iată cîteva chestiuni introductive AICI.

 

și urmăriți acest video:

Ce părere aveți?

Iată AICI, AICI și AICI alte informații.

și iată aici DESERTUL!

un video care să vă facă Duminica mai bună și Lunea mai cu chef de învățat și muncă!

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în CASA, Fabrica de barbati, utile și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Casa din hîrtie? Izolația cu celuloză (altă idee)

  1. Din calculele noastre de amatori care cercetăm subiectul am ajuns la concluzia personală că cea mai eficientă e pluta. Dar da, și celuloza e în top. Mai cercetăm, mai cercetăm.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.