500 de kilometri în 24 de ore (450 cu ghidonul rupt) și o escaladă de 4634 metri pentru Alex (www.dăruiește.ro)

Stagnăm, dar boala lui Alex nu stă pe loc. Corneliu Jităreanu a reușit să facă o tură de 500 de km în 24 de ore, după ce i s-a rupt ghidonul la Marghita, în primii 50 de km. A continuat așa. Astfel că avem acum mai mulți kilometri pedalați decît kilometri cumpărați.

sursa Corneliu Jitareanusursa Corneliu Jitareanu

Sursa Corneliu Jitareanusursa Corneliu Jitareanu

Aventura lui Corneliu este demnă de povestit nepoților și este una dintre acele povești despre dedicare și sacrificiu de la străin spre străin. Nu vă imaginați ce înseamnă să pedalezi în disperare după ce trec cei 200 de km la care rezistă orice ciclist antrenat. dincolo de acestă limită. Dar să ai și ghidonul fracturat pe coborîri, să stai cu spaima că vei rămîne fără direcție la 50 de km la oră? Știți cum se simt cei 50 de km la oră pe două roți? Precum 120 în mașină.

Admirabil efortul lui Corneliu și l-aș provoca să ne povestească aventura pe cîteva pagini, mai ales acum cît este proaspătă.

Acum va avea loc o nouă expediție extraordinară, tot în folosul lui Alex. Primii metri au fost deja ”cumpărați”. Mai sînt puține zile. Alpiniștii au nevoie de încurajarea voastră. Vor pune sus un banner referitor la povestea lui Alex.

Ne apropiem de 5000 de euro strînși în primul rînd din pedalat, apoi din alergat și acum din escaladă montană.

sursa Tarsin

sursa Tarsin

Ca să înțeleg mai bine ce înseamnă o asemenea aventură, pentru că acum tot nu dorm, așteptînd să fac laptele de la ora 2 noaptea pentru Noah, am căutat cîte ceva despre acest tip de escalade dincolo de 3000 de metri.

În Colorado am stat cîteva zile și am escaladat muntele Republican, dincolo de 3000 de metri. Este absolut înfiorător. Bei apă și nu te saturi. Corpul este în deficit de oxigen. Fiecare pas este un chin. Doar cei care au trecut limita de 3000 știu ce înseamnă ultima mie, pînă la 4000. Veți spune: un kilometru? Da, dar este în sus, este frig și este sufocant.

Vă recomand filmul Northface, film făcut după întîmplările relatate în acest documentar.

Campania de escaladă susținută de Tarsin Bucovina, efectuată de Corneliu Lucescu și Dorin Haji va avea loc zilele acestea.

Să le ținem pumnii și să ne rugăm pentru sănătatea și siguranța lor. Sînt oameni credincioși și fac acest lucru pentru a transmite diferite mesaje cu semnificație aparte, dincolo de îndemnul la mișcare sănătoasă. Spre exemplu au urcat pe Ararat pentru a transmite mesajul răscumpărării Curcubeului din mîna mișcării LGM.

Pe site-ul www.dăruiește.ro încă puteți face donații în contul acestei expediții și pentru cicliști. Visul meu este să ajungem pînă la finalul săptămînii la 5000 de euro. Încercați AICI

 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la 500 de kilometri în 24 de ore (450 cu ghidonul rupt) și o escaladă de 4634 metri pentru Alex (www.dăruiește.ro)

  1. Pingback: Alpiniștii care escaladează pentru Alex sînt la cota 3000 (metri) – încă 187 de euro și atingem ținta de 5000 (de euro) | Marius Cruceru

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.