Apără-ne, Doamne, și păzește-ne de PNOR!!!!

Lungă-i lumea, ba e lată, dar nimic nu poate concura cu prostia omenească. Prostia nu are granițe lingvistice, nici confesionale, n-are nevoie de pașaport, este universală precum păcatul. Uneori și păcatul și prostia, acești frați gemeni, capătă forme cu specific național, confesional, forme care merită înțepate și taxonomizate precum gîndacii într-un insectar.

Azi, via Danut M., mi-a ajuns pe ecran o glumă, dar, din păcate, asemenea idei trec prin capul gol al unor conaționali. Iată aici:

Art.1    Partidul Național Ortodox Român (PNOR) este formațiunea politică care reprezintă în cel mai înalt grad interesele majorității covârșitoare a poporului român.

Art.2    PNOR se constituie și respectă legile și Constituția actuală a țării.

Art.3    De îndată ce va ajunge la putere, PNOR va modifica Constituția, eliminând separația dintre stat și religie, declarând România stat național-ortodox al românilor.

Art.4    PNOR va declara Biserica Ortodoxă (BOR) biserică națională și îi va restabili locul preponderent în viața națiunii.

Art.5    BOR va primi subvenții substanțiale de la bugetul de stat pentru desfășurarea activității sale, inclusiv dezvoltarea învățământului religios.

Art.6    Patriarhul BOR va fi membru de drept al guvernului României și al Senatului. Toți episcopii vor fi membri de drept ai Senatului.

Art.7    Religia ortodoxă va deveni materie obligatorie de studiu în toate școlile, pentru toți elevii, indiferent de religia fiecăruia dintre ei.

Citește panarama (gluma) mai departe AICI.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Biserica Baptista, dulce Românie, Perplexităţi, zîmbetu din colţu gurii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

16 răspunsuri la Apără-ne, Doamne, și păzește-ne de PNOR!!!!

  1. naomi zice:

    Daca vreo data vor fi constrangeri ca religia sa fie doar una, doar sub un nume, acel nume nu va fi niciodata ORTODOCS, asa ca PNOR-isor va sta pe tusa.

  2. bloggersnack zice:

    :)))))
    M-a distrat si art. 20. cu privire la politica externa al penibilului potential partid:
    ” În planul politicii externe, PNOR va scoate imediat România din Uniunea Europeană, NATO, Consiliul Europei, FMI, Banca Mondială, etc, va rupe imediat relațiile cu Israelul. România își va reorienta relațiile către țări ortodoxe, precum Republica Moldova (pentru a cărei reunificare imediată va milita), Rusia, Ucraina, Serbia, Grecia și Bulgaria (PNOR va încerca să convingă aceste două din urmă țări să părăsească Uniunea Europeană).”
    Recomand tuturor cartea profesorului Lucian Boia „Istorie si mit in constiinta romaneasca” (http://www.humanitas.ro/humanitas/istorie-si-mit-constiinta-romaneasca-2) ca un antidot pentru astfel de afirmatii lozincarde si nationalism ieftin.

  3. dumnezeueateu zice:

    Radeti voi radeti dar cand BOR primeste an de an mai multi bani de la buget nu va vine sa plangeti? Vedeti recentele articole Adevarul pentru clarificare.

    De ce nu sustineti vizibil si vocal ASUR in campania de secularizare a statului, nu stiu.
    Cum ar fi o luare de pozitie oficiala din partea tuturor cultelor recunoscute (fara BOR) care sa zica „nu mai avem nevoie de banii statului”.

    Si sa ramana BOR cu retorica in poala.

    Stiu ca voi mai rar cu astea, dar chiar si asa, macar de intarire, se pune la numarul de semnaturi

    • adrian zice:

      @DeA
      Am citit si eu articolul din Adevarul, inca unul din Saptamana Financiara (aparut prin primavara, foarte profesionist scris, mult mai edificator decat cel din Adevarul), plus ce mai stiam din alte surse… Realitatea este mai cruda si cifrele sunt mult mai mari… Se pare ca „banul la ban trage”, cum zice romanul.
      Deja incep sa-l simpatizez pe Remus Cernea.
      Sa arunci in halul asta bani unei organizatii care realizeaza un profit frumusel (neimpozabil!) mi se pare revoltator, mai ales in aceste vremuri de criza. In articolul respectiv nu se spune nimic despre CAS-uri neplatite de catre firmele respective. E mult „har” financiar pentru unii! Impozitele, criza s.a. sunt doar pentru fraieri.

      Nu sunt bani pentru profesori, nu sunt bani pentru medici, nu mai sunt bani pentru persoanele cu handicapuri grave, dar sunt bani pentru culte! La toti a scazut, la cultul XYZ a crescut. Asta este jaf legalizat!

      Ai dreptate, DeA: noi cu rasul, ei cu banii (multi!)!
      Aici sunt de acord cu tine: stat laic, cultele sa nu primeasca nici 5 bani de la stat (credinciosii sa-si sustina financiar in mod direct bisericile, fara intermediarul numit „stat”). Iar la scoala sa se faca cel mult „istoria religiilor”, nu prozelitism.
      Se tot vorbeste ca fac unii prozelitism prin universitati si ca se incalca legea.
      Nimeni nu spune nimic despre cum incalca legea „teologul”-actor Rica Venturiano, care face propaganda misticoido-legionara prin aule. Legea se aplica numai pentru unii.

    • Marius David zice:

      ba da, am discutat de mai multe ori chestiunea, relaţia dintre stat şi biserici în general.
      Aici cred că vorbim aceeaşi limbă.

  4. elisa zice:

    Nu vad sa fie gluma; dar oricum e proasta;
    apoi daca ne batem joc de ortodocsi,
    de ce sa nu „ii mingaiem ” pe anglicani…
    da ,mai bine un sarac intelept…….

    • Marius David zice:

      draga Elisa, nu ne batem joc de ortodocşi, Doamne fereşte!
      Fiecare confesiune are dreptul ei la limita legală de prostie!
      uneori această limită este depăşită pe alocuri,
      este la fel ca şi în cazul alcoolemiei. S-a depăşit limita legală!

  5. michael zice:

    nu are sens sa va panicati, totul e o gluma.

    • Nu este o glumă…mişcarea legionară, puţină cum este acum în România, îmbrăţişează o astfel de platformă, e un deziderat…
      Următoarele articole: 3-10, 12-19 posibil şi 20 ar fi puse în practică aproape imediat de nişte minţi deloc luminate.
      Slavă Domnului că un astfel de partid nu va ajunge (cel puţin) curând la putere.
      Toţi cei cari ar avea o altă convigere religioasă alta decât cea ortodoxă ar avea mari probleme.
      Ce e mai trist că BOR susţine tacit o astfel de platformă, interesele fiind foarte diverse şi lesne de dedus.

  6. elisa zice:

    proasta…pacat…

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.