This is it, Michael!

This is it şi-a numit Michael Jackson ultimul turneu şi a avut dreptate sau Dumnezeu l-a luat pe cuvînt. Dumnezeu este Cel care stabileşte limitele, începuturile şi sfîrşiturile tuturor oamenilor, în mîna Lui stau cuminţi viaţa şi moartea regilor născuţi, numiţi de alţii sau de ei înşişi.

Poate că îngerul morţii chiar aşa i-a şoptit lui Michael Jackson: This is it, Michael, let’s go!
Michael Jackson a murit! La 50 de ani!

Asta-i! This is it!
Ironic, nu-i aşa?

Michael a fost dolofan şi a vrut să fie slab, a fost negru şi a vrut să fie alb, a fost băiat şi a vrut să arate ca surorile lui, a fost viu şi a fugit cît a putut de bătrîneţe şi de moarte.
Purta mănuşi ca să se protejeze de microbi, dormea în spaţii sterilizate, ca moartea să nu se strecoare pe sub uşă, pe clanţe sau pe ferestre, prin molime şi microbi, dar moartea a venit dinlăuntru. Inima l-a trădat şi i-a şoptit: Michael, atîtea bătăi mi-a dat Dumnezeu, This is it!

Michael a fost un fel de rege în ale lui. A purtat nume de arhanghel, dar a venit vremea cînd Regele regilor l-a chemat la socoteli. This is it!

Sîntem praf pe cumpăna fîntînii, o răsuflare de abur, care se arată puţin şi apoi trece. This is it!

Şi acum cînd o gramadă de fani se vor isteriza ca la moartea lui Elvis, cel mai bun lucru este să citim Eclesiastul înţeleptului Solomon cu gîndul la slava lumii, meditînd la faptul că totul este goană după vînt.

Deşertăciune, deşertăciune, totul este deşertăciune şi goană după vînt…

Poate că şi prin acest eveniment Dumnezeu vrea să Îşi rostească suveranitatea şi judecata asupra omului şi asupra unui mod de a înţelege viaţa. Să luăm aminte, judecîndu-ne pe noi înşine înainte de a fi chemaţi la Judecată!

It’s too „Dangerous” to live this way!

But „This is it”….

now it’s „History”…

A „Bad” one.

Psalm 89:48 Este vreun om care să poată trăi şi să nu vadă moartea, care să poată să-şi scape sufletul din locuinţa morţilor?

M-am întrebat azi dimineaţă ce atitudine ar trebui să am asupra acestui lucru? Oare cum este inima Lui acum, inima lui Dumnezeu?

Ezechiel 18:23 Doresc Eu moartea păcătosului? zice Domnul, Dumnezeu. Nu doresc Eu mai degrabă ca el să se întoarcă de pe căile lui şi să trăiască?
Ezechiel 33:11 Spune-le: „Pe viaţa Mea, zice Domnul Dumnezeu, că nu doresc moartea păcătosului, ci să se întoarcă de la calea lui şi să trăiască. Întoarceţi-vă, întoarceţi-vă de la calea voastră cea rea! Pentru ce vreţi să muriţi voi, casa lui Israel?” –

Dumnezeu nu doreşte moartea păcătosului, dar mă veţi întreba: oare cum ai ajuns la concluzia că este „păcătos”, oare nu putem spune din nou şi în cazul acesta: „despre morţi numai de bine”? Ei, tocmai asta este, la aceste lucruri mă gîndesc acum pentru predica de duminică: cînd şi cum judecăm? Trebuie să ne suspendăm judecata? Nu putem face deosebire între vii şi morţi, între vii şi vii, între morţi şi morţi, între moduri de a muri? 

Toate agenţiile de ştiri fac incursiuni în viaţa lui Michael, videoclipuri cu imagini din ultimele concerte sau din concertele din România sînt la îndemînă. Am sentimente ciudate şi contradictorii. Nu pot să mă umplu de lacrimi de părere de rău ca la moartea lui Niculiţă Moldoveanu. 

Judec și fac comparații. Sigur, de ce nu? În urmă cu ceva vreme scriam ASTA, gîndindu-mă tocmai la hiperprotecția de care se bucură M.J. și de teama lui de contaminare, de moarte. Dumnezeu cîteodată, nu-i regulă, dar judecă și prin scurtimea și lungimea vieții. 

Este vremea nu să îl bocim pe Michael Jackson, ci, așa cum spunea cineva, cultura care l-a creat și pe care a creat-o .

Scriptura ne îndeamnă la judecată şi să ne uităm la sfîrşitul de vieţuire al unora şi altora. Adică să facem desebiri în cugetul nostru. Cu frică şi cu temere, dar deosebiri. Să cumpănim drept şi în lumină, tocmai pentru a ne schimba modul de a păşi în viaţă.

Să medităm la felul în care ne petrecem viaţa… Poate că aceasta este cea mai mare lecţie din viaţa lui Michael…

Sîntem noi mai buni decît el? Nu!

Putem sfîrşi în acelaşi fel? Da!

A trăit Michael Jackson bine? Nu!

Putem trăi mai bine înaintea Domnului? Da, aşa cred!

Nu sînt mai bun decît Michael, dar cred că pot încerca să trăiesc mai bine decît el?

Cum? Numai prin El!

Galateni 2:20 Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit şi S-a dat pe Sine însuşi pentru mine.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Gînduri, Meditaţii, Oameni. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

76 de răspunsuri la This is it, Michael!

  1. Paul zice:

    Slavit sa fie Regele Regilor, Cel care va domni vesnic!

  2. GoodGospel zice:

    Michael a fost un idol muzical, nu?
    Cine si-ar dori o viata plina de frustrari ca a lui?

  3. John zice:

    trist, se pare ca Michael acum doar A FOST!
    UNUL singur A FOST, ESTE si VA FI!

  4. emsal zice:

    Nu am fost niciodată un admirator al lui Michael, însă nu pot nega talentul inegalabil cu care Dumnezeu l-a înzestrat. Ca atâtea alte megastaruri, nici Michael nu a știut să gestioneze „beneficiile” pe care i le-a adus celebritatea.
    Sunt de acord cu dvs. că nu a trăit bine. Nu e un model de urmat pentru nimeni. Poate doar actele de caritate (deloc neglijabile) sunt un exemplu de generozitate, tot mai puțin întâlnită printre creștini.
    Mă întreb însă dacă poți trăi frumos și, totuși, viața ta să nu-i influențeze cu nimic pe cei care te cunosc.

  5. DanH zice:

    Actele de caritate compenseaza celelalte mizerii?
    Un pedofil nenorocit ramane doar un pedofil nenorocit.
    Redau mai jos un comentariu de pe yahoo.Mi se pare mai realist,in ciuda lipsei de masura:

    „Rest in Hell you pedophile. Your time has finally come and you are where you belong. I hope you burn in H3LL for all time for the horrible things that you did to those poor children.. The only sad thing about your death is that it wasn’t due to a proper punishment for the crimes you committed”

    • emsal zice:

      Cu tot respectul pentru domnul DanH, dar cred că mesajul meu a fost greșit înțeles. Nu îi iau apărarea în niciun fel lui MJ, iar milioanele de dolari donate nu acoperă viața păcătoasă pe care a trăit-o!
      Am încercat doar o poziție de echilibru, pe care dumneavoastră ați pierdut-o, trimițându-l în iad cu toată răutatea! Oare chiar din dragoste pentru Dumnezeu ați făcut asta?

    • Alexandra zice:

      Daca Michael Jackson a fost sau nu un pedofil nenorocit este un subiect destul de controversat. Mai mult decat atat, nu cred ca tu esti in masura sa ii judeci pe altii pentru ceea ce au facut sau nu. Esti cumva perfect si nu stim noi? Si chiar daca ai fi, tot nu ai avea dreptul asta.

      Mai mult decat atat, mi se pare cu totul deplasat sa postezi pe un astfel de blog un comentariu de pe yahoo (care poate iti apartine sau poate nu), comentariu in care ii trimiti pe altii in iad. Fie acesti „altii” si Michael Jackson. Ca ce chestie? Ti-a facut rau tie in mod direct, copiilor tai, familiei tale etc.? Si inca o data, nici in acest caz, nu esti tu in masura sa „dictezi” cine ajunge in iad si cine in rai.

      In plus fata de asta, Michael Jackson a facut si bune, dar si rele. Cu toate astea, muzica lui a fost iubita de intreaga lume si asta e ceea ce va ramane si nu faptul ca si-a facut „n” operatii estetice sau ca a fost suspectat de pedofilie.

      Asa ca pana una alta cred ca ar trebui ca fiecare sa isi vada de lungul nasului si de treburile lui… . Si sa nu ii mai trimitem pe altii in iad, cu atat mai mult cu cat abia au decedat si cu atat mai mult cu cat nu ne aflam in pozitia de a-i judeca pe altii. Mesajul tau denota URA. Ma intreb ce urari ai avea pt. un parlamentar din tara in care locuiesti care nu si-a facut treaba cum trebuie. De fapt, daca ma gandesc mai bine, nici nu vreau sa stiu.

      Eu zic sa iti revizuiesti atitudinea de viata in general si sa revii cu picioarele pe pamant. Cu ura nu ajungi nicaieri, decat la pierzanie. Si nu uita a doua porunca: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi”. Succes in viata iti doresc!

  6. Alexandru zice:

    E mai mare emotia si lupta atunci cand vrei sa mentii o „glorie” decat atunci cand vrei sa o dobandesti. La fel a fost si cazul „Michael Jackson”, avand succes practic a intrat in Malaxorul gloriilor.
    pacat…
    Ce pacat sa nu il cunosti personal pe Regele Universului, Regele Regilor, Regele inimilor noastre Domnul nostru Isus Christos!

  7. DanH zice:

    Eu nu trimit pe nimeni in iad.
    Din cate stiu eu,Dumnezeu este cel care o face?
    Sau ai o teologie diferita in privinta asta?

    • emsal zice:

      Când spui cuiva „odihnește-te în iad”, nu faci decât să te pui în locul lui Dumnezeu! Să nu uităm că judecata și măsura pedepsei îi aparțin lui Dumnezeu: „A Mea este răzbunarea, Eu voi răsplati!” (Evrei 10:30).
      Da, MJ a trăit o viață vrednică de pierzarea veșnică (și fiecare dintre noi la fel, diferența o face harul primit prin jertfa Domnului Isus), dar oare este pentru noi o satisfacție când un om se stinge fără Hristos? Mai degrabă ar trebui să ne întristăm că încă un om a murit nemântuit.
      Înainte de a fi judecători, să ne cercetăm pe noi înșine dacă dragostea lui Hristos mai este în noi, dacă mai suntem sensibili la nevoia de Salvare a celor păcătoși.

  8. Alexandru zice:

    Nu noi suntem cei in stare sa facem evaluarea corecta a vitii lui M.J.
    Dumnezeu in cer are deja verdictul pentru sufletul lui.
    El ii stie inima,lucrarea,viata si sufletul.
    Noi de pe pamant doar facem unele constatari,judecati..insa Michael Jackson trebuie sa treaca de ultimul Cuvant al lui Dumnezeu care il va trimite fie in iad, fie in rai.
    Asta depinde de El, nu de noi.

  9. DanH zice:

    Ai dreptate,noi nu suntem in stare sa facem evaluarea a nimic.
    Nu avem dreptul sa judecam, sa spunem ce gandim si in final,nu avem dreptul sa gandim.
    Iar eu nu sunt decat un legalist batut in cap care sustine ca un pedofil care nu se pocaieste de pacatele lui, va merge in iad.Evident,Biblia nu spune asa ceva…

  10. Andra zice:

    Dezbaterea pe marginea acestui subiect a luat-o intr-o directie care nu atinge miezul lucrurilor. Haideti sa vedem ce se afla de fapt in spatele „scenii”.

    Putine persoane stiu ce se ascunde cu adevarat in spatele vietii si mortii lui Michael Jackson. Va amintiti cine a fost Elvis ? Un rege al rockului ca si Michael Jackson. Va amintiti cum a murit Elvis ? La fel ca si Michael Jackson. Ciudat nu-i asa ?! Oare ce au in comun acesti oameni ? Nu e ciudat, este doar trist ca acesti oameni (si multi altii) si-au vandut sufletul diavolului, iar mai devreme sau mai tarziu diavolul isi va cere prada. (In paranteza fie spus: judec eu oare pe cineva, sau condamn pe cineva la iad spunand asta ? Nu, doar constat faptele, adica evaluez conform singurului etalon care nu se schimba -Cuvantul lui Dumnezeu).

    Ceea ce este cu adevarat ciudat este ca unii lideri si cantareti crestini se lasa atrasi intr-o directie pe care nu o inteleg (asa-zisul rock crestin si alte curente muzicale folosite de cel rau pt a subjuga mintea oamenilor). Mi-e teama ca asistam mai degraba la luarea cu asalt a bisericii de catre fortele oculte. Ma gandesc cu groaza la asta: societatea a fost deja luata cu asalt si subjugata, acum este asaltata biserica. Ce sanse are biserica sa scape ? Au sanse doar cei care se tin strans lipiti de invatatura Domnului Isus si nu se lasa ademeniti de atractiile lumii vandute in poleiala spirituala.

    Daca vi se pare prea dur tonul meu, am sa ma explic: Dumnezeu m-a scos din nazism si spiritism, adica stiu prea bine care sunt „armele” cu care lupta lumea intunericului. Pentru novici adaug o precizare: nazismul si satanismul au aceeasi filosofie, doar ca unii nazisti (printre care si eu pe vremea aceea) nu cred in existenta lui Satan, desi ii urmeaza invatatura. Sunt un fel de satanisti „atei” 🙂

    Iata o serie de 4 articole despre fenomenul Michael Jackson: „MICHAEL JACKSON – SIX-STEPPING AMERICA INTO ANOTHER STAGE IN OUR NATIONAL MORAL COLLAPSE „, care
    pot fi citite aici: http://www.cuttingedge.org/news/n1876.cfm

    Un alt articol revelator despre ce se ascunde in spatele industriei muzicale este acesta: „Mind Control in the Field of Art” si poate fi citit aici http://www.illuminati-news.com/art-and-mc/field-of-art.htm.

    Iata cateva extrase:

    „In the book by Fritz Springmeier and Cisco Wheeler, The Illuminati Formula Used to Create an Undetectable Total Mind Controlled Slave, they mention that the music industry is loaded with artists who work as mind control programmers, and many of the musicians are mind control slaves with split personalities or MPD (Multiple Personalities Disorder). The rock industry programming started with Elvis Presley, who very likely was an MPD slave programmed by the Illuminati. Many of the movies and shows use Monarch slaves as actors & performers: such as Rosanne Barr, Bette Mittler [sic], Marilyn Monroe, Loretta Lynn, Crystal Gayle … ”

    „Michael Jackson has also reluctantly admitted to being deeply involved in the occult. He has his own special room with all the walls full of mirrors, where he lives out his occult practices and calls up demons from the spiritual world. He also has said he wakes up in the morning with a whole song in his head – lyrics and music – and he himself is in awe about it. -I didn’t write this! Someone else did! I am simply the courier who brings the message to this world! Maybe it was the demons that possess you, who wrote those songs, Michael? ”

    „It is possible that those musicians became dangerous to the Illuminati and therefore were killed, as they started remembering their past. If they don’t serve the purpose, they are useless to the Elite, and potentially dangerous, as they may reveal the secrets when they start remembering.”

    Pe site-ul amintit mai sus puteti gasi multe articole despre ce se afla in spatele muzicii rock (www.illuminati-news.com/art-and-mc/occult-rock-music.htm) :
    – Aleister Crowley – The “Greatest” Magician of the 20th Century
    – Beatles, Rock’n’Roll & Mind Control
    – Mind Control in the Field of Art
    – They Sold Their Souls to Rock-n-Roll
    – The Rock Industry Exposed
    – Occultism in Music
    – Investigating the ‘Death Metal’ Murders.

  11. eMi zice:

    „Asa ca dupa roadele lor ii veti cunoaste.” (Mt.7:20)
    Pentru asta, ochii deschisi si privirea dupa roade!
    Mi se pare o neincredere 100% in implinirea Cuvantului daca chiar si in cazul lui MJ zicem ca ‘de Domnul depinde’… realitatea-i transanta: oile la dreapta, caprele la stanga. (Mt. 25:32)
    Dezgustator e faptul ca fanii lui trec cu vederea peste viata sa personala si il idolatrizeaza pentru vocea sa.
    Oricum, daca ultimul cuvant al lui Dumnezeu il trimite in vreun rai, sigur eu n-o sa fiu acolo! Voi fi in alt loc, cantand.

  12. vio zice:

    Altfel de cantece si alt gen de muzica.(nu stiu sa pun emoticonul)

  13. vio zice:

    Andra, consider ca e mai dura realitatea decat tonul tau, ai dreptate, stransi, lipiti de Domnul.

    • Andra zice:

      Intr-adevar, realitatea depaseste cu mult imaginatia. Mai ales a unor crestini care nu vor sa deschida ochii la strategia lumii intunericului, pt care muzica face parte dintr-un plan global. Biserica crede cumva ca nu este vizata de aceasta strategie? Dimpotriva, cel rau o vizeaza tocmai pe ea (lumea este deja la picioarele lui).

      Rock Music From a Christian Viewpoint
      http://www.fatheralexander.org/booklets/english/rock_music_e.htm#n6

      „It is known that from its very beginning, rock music was rebellious in content, defing parental and societal authorities. Today some of the newer rock groups are openly calling for the rejection of traditional Christian principles. In one of the earlier interviews conducted by the Rolling Stones magazine with David Crosby, from the group „Crosby Stills and Nash,” he commented, „I figured the only thing to do was to swipe their kids… By saying that, I’m not talking about kidnapping. I’m just talking about changing their value system, which removes them from their parents’ world very effectively” (Rolling Stone, vol. 1 p. 410). In the journal „Jesserson Starship,” Paul Kanter confesses: „Our music is intended to broaden the generation gap, to alienate children from their parents.”

      „Rock music almost unanimously rejects Christian standards and beliefs. For example, reading through a text like Rock and Roll Babylon is as depressing as reading Hollywood Babylon; the anti-Christian nature of these subcultures are laid bare in graphic terms. From The Doors’ Jim Morrison’s mocking, screaming hatred of Christian prayer to Skid Row’s „Quicksand Jesus” to the more explicit blasphemies, rock culture has often identified its aversion to Christian faith. Ozzy Osbourne acknowledges „I’m not a born again Christian but a born again Hitler”.

      „Cyril Scott was an eminent composer during his lifetime. He was a student of the occult religion known as Theosophy and also interested in the potential of using music for the occult. He received inspiration from the spirit world by one of the Theosophic spirit guides. In the latter book, Scott tells us that, from his talks with this spirit, it: „takes a special interest in the evolution of Western music …. Indeed, he considers it advisable that students of occultism of all schools should more fully appreciate the great importance of music as a force in spiritual [occult] evolution, and to this end he has revealed much that has hither to not been revealed, and that cannot fail to prove of paramount interest to all music-lovers. Scott himself is convinced that „the great Initiates [in the spirit world] have vast and imposing plans for the musical future”. What is this plan? It is to use music as an occult medium through which to develop altered states of consciousness, psychic abilities, and contact with the spirit world. Scott explains: „Music in the future is to be used to bring people into yet closer touch with the spirits; they will be enabled to partake of the beneficial influence of these beings while attending concerts at which by the appropriate type of sound they have been invoked.”

  14. viorica zice:

    Nici o lacrima pentru asemenea oamenii.Un vagabond si desfrinat pe care o lume oarba il deplinge .

  15. sam zice:

    Michael a murit!
    O halca proaspata de carne pentru toti „crestinii” flamanzi dupa urmatoarea victima.
    Multumescu-ti Doamne ca nu sunt ca pacatosul acesta! (urmeaza o cruce mare cu mana stanga sau dreapta, nu stiu care, sau un dat din cap aprobator, dupa caz).
    Next please!

    • Alexandra zice:

      Uite unde zacea puiul de crestin. Te simti ca un adevarat crestin, nu-i asa? Sincer mi se par total deplasate ironiile legate de moartea cuiva, oricine ar fi „acel” cineva.

    • Andra zice:

      Arata oare comentariile de aici ca sunt crestinii flamanzi dupa urmatoarea victima ? Nu cred. Destul de multe comentarii arata regret fata de modul in care MJ a ales sa-si traiasca viata si astfel, si-a ales si destinul vesnic. Comentariile mele mai arata ceva: de fapt diavolul este cel flamand dupa urmatoarea victima, pt ca el nu stie decat sa piarda si sa distruga. Ti-o spun din experienta pt ca am fost in mainile lui, dar m-a scos Dumnezeu de acolo.

      Ce sentiment poti sa ai fata de niste oameni care se afla pe o corabie in curs de scufundare, pe care vrei sa-i salvezi de la innec si le oferi o sansa de scapare, dar care refuza mana intinsa si vor sa mearga in abis ?? Nu poti decat sa ai o mare, imensa tristete.

      Eu pot sa spun „sunt ca pacatosul acela ….”, dar Dumnezeu s-a indurat de mine, mi-a intins mana salvatoare prin Evanghelia Domnului Isus Cristos si m-a salvat de la iad.

      Sam, nu cumva esti si tu in corabia aceea care se scufunda ? Citind pe acest forum, ai ocazia sa „auzi” glasul Domnului Isus care te cheama la a iesi din pacatele tale si a-L urma (adica la pocainta). Nu refuza aceasta chemare, si pe tine te iubeste Domnul, asa cum si pe mine ma iubea desi eu eram razvratita si il uram. Insa dragostea Lui a invins in inima mea si de aceea iti pot spune astazi: nu refuza chemarea Lui !

      • agnusstick zice:

        Asta cu mâna întinsă trebuie analizată în funcţie de punctul de sprijin al corpului care întinde mâna. Cine i-a oferit lui MJ o astfel de mână, poate ştiţi? Dumneavoastră se pare că însuşi Dumnezeu v-a întins-o.
        Sam nu e pocăit, e clar (face scandal), dar tare mult ar vrea să se pocăiască mai ales pocăiţii… ca să aibe cine-i întinde şi lui o mână dacă Dumnezeu e ocupat cu dânşii.

        • Andra zice:

          In primul rand: Dumnezeu intinde tuturor mana. Eu sunt o dovada indiscutabila: desi fugeam de El si il uram, El a asteptat si mi-a intins din nou mana. Dumnezeu vorbeste cand intr-un fel, cand in altul. Nimeni nu se va putea scuza ca pe el Dumnezeu l-a ocolit. Problema este ca noi nu avem urechile deschise, iar asta pt ca iubim mai mult pacatul decat neprihanirea:

          „Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat a dat pe singurul Sau Fiu pt ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. Caci Dumnezeu nu a trimis pe Fiul Sau in lume ca sa judece lumea, ci ca lumea sa fie mantuita prin El. Cine crede in El nu este judecat, dar cine nu crede a fost deja judecat, pt ca nu a crezut in numele singurului Fiu al lui Dumnezeu. Si judecata aceasta consta in faptul ca desi Lumina a venit in lume, oamenii au iubit mai mult intunericul decat lumina, pt ca faptele lor erau rele. Caci oricine face raul, uraste lumina si nu vine la lumina, ca sa nu i se vada faptele” (Evanghelia lui Ioan 3:16-20).

          In al doilea rand: Dumnezeu vorbeste in mod obisnuit prin oameni (de aceea ne cheama sa le ducem si altora vestea buna). El vorbeste uneori si prin viziuni / vise (mai ales musulmanilor), dar asta nu este regula, ci exceptia. Mie Dumnezeu mi-a vorbit printr-o colega care mi-a vazut disperarea si m-a indemnat sa citesc Noul Testament. Am gasit acolo raspunsurile la intrebarile majore ale vietii. Asa cum spun in alta parte (www.sinucigasi.ro/viewtopic.php?f=14&t=70), punerea in practica a invataturii lui Isus m-a ajutat sa ma schimb. Deci: nu doar citirea Cuvantului, ci trairea dupa invatatura lui Isus. De fapt, asta ne si deosebeste de draci, care si ei cred si se infioara, dar nu vor fi mantuiti. Aste este deja o alta discutie …

          • agnusstick zice:

            Scuzaţi-mă, nu ştiu dacă are rost discuţia aceasta, mai ales că nu ştim exact cum şi când Dumnezeu i-a întins mâna lui MJ. Totuşi, este ilogic să spuneţi că dumneavoastră puteţi fi dovada că mâna Lui se întinde tuturor. Oare MJ a fost vreodată disperat ca dumneavoastră? Posibil, nu ştiu. Ştiu doar că au fost mulţi disperaţi care până la urmă, de exemplu, s-au sinucis. Vreţi să le aplicaţi şi lor pasajul din Ioan? Citiţi pasajul acesta unor atei şi vă vor întreba ce fel de zeu este acela care a judecat deja pe unii care n-au auzit în viaţa lor decât numele Isus, fără să ştie de fapt ce mesaj a avut, şi legătura lui cu VT. Sau care a judecat deja pe surzii orbi cărora nu le-a dat nimeni o Biblie scrisă în Braille. Unor astfel de oameni care nu au avut viziuni sau vise ce verset le aplicaţi?

    • agnusstick zice:

      Sam, e ciudat, chestia cu crucea mare înseamnă că te referi la ortodocşi şi catolici? Man, gred că ai greşit un pic blogul, eşti sigur că textul de aici nu era pentru Saccsiv sau Bătăiosu, şi invers?

      • sam zice:

        Nu-i cunosc pe domnii de mai sus dar au nume interesante, Agnusstick.
        A, io-s pocait da di stanga :). Mersi pentru aparare oricum

        • agnusstick zice:

          Ce să fac, mai sar şi eu dacă văd că ăia micii, nepocăiţii – dar cu mare potenţial dacă se cuminţesc – sunt prinşi într-un colţ la înghesuială. Dacă vezi că o păţesc şi eu, nu mă uita! Adică nu mă lăsa singur, să ne pocăim împreună după bătaia încasată.

    • eMi zice:

      S-a dus la stapanul lui, care il intampina: „ai vrut sa te faci alb… credeai ca scapi!”:D
      „Poate un Etiopian sa-si schimbe pielea, sau un pardos sa-si schimbe petele? Tot asa, ati putea voi sa faceti binele, voi, cari santeti deprinsi sa faceti raul?” (Ier.13:23) :))
      Deja cum pornesi TV-ul, peste tot vezi „O lume-ntreaga deplange moartea lui MJ”. Apoi, vanzarile la albumele lui au crescut in timp record la aflarea vestii… Lumeeeeeeeee……. larga-i calea.
      Chiar multumesc si laud pe Domnul ca nu sunt ca pacatosul acela! Si nu-i meritul meu, ci al Mielului; iar atitudinea fata de MJ e de mila si compatimire, nu desconsiderare ca in situatia la care faci referire.

  16. Marius Zărnescu zice:

    Michael, plecase de mult…

    Michael, plecase de mult…

  17. NuConteaza zice:

    Fara doar si poate sunt o novice in ale „meseriei”.
    Insa in urma citirii acestui articol am ajuns la concluzia ca pierdeti multe aspecte din viata unui om foarte mediatizat. presa de scandal nu va publica niciodata un lucru bun despre ORICINE. Nu stie nimeni ce facea el duminica dimineata, cum era viata lui in afara show-urilor, in afara imaginilor pictate de tabloidele vremii…
    Doua lucruri am de zis: Romani 2.1 + Nu trebuie sa ma compar cu un om (oricare ar fi acela) si nici nu trebuie sa indrum un om sa se compare cu un alt om (fie el bun ori rau, evlavios sau neevlavios, pocait sau nepocait). oricine a cunoscut dragostea Domnului se va compara cu insusi Isus. Nu aici trebuie sa ajungem? Nu asta e telul nostru?

  18. sam zice:

    Thanks Andra.
    I appreciate your concern.
    The world would be poorer without people like you.

    la subiect: Michael Jackson e fratele meu vitreg dupa Adam si nu mi-a placut cum se arunca toti ceilalti frati ai lui sa-l picteze in negru (sorry for the pun Michael). Daca ar fi luat boii de la caruta Dvs aveati dreptul sa va judecati cu el cat traia. Acum e prea tarziu.

  19. viorica zice:

    Sam fratele tau vitreg daca ar putea sa-ti spuna cit de rau ii pare ca a slujit celui rau, dar e prea tarziu .Tu in loc sa scrii ce nu trebuie te-ai intoarce la Binefacatorul tau care ti-a dat viata nu sa o pangaresti cum vrei .Pentru noi crestinii este un semnal de alarma .Am regret ca nu am avut posibilitatea sa-i vorbesc despre Dumnezeu .nu ca el m-ar fi ascultat dar as fi fost o martora la judecata lui asa cum noi vom fi martori la judecata Suprema .

    • agnusstick zice:

      Om bun, vă daţi seama ce aţi scris în ultima frază? V-ar plăcea să vedeţi cât mai multe astfel de judecăţi, precum fi-va cea a lui Michael Jackson? Nu cred aşa ceva despre dumneavoastră! Poate vă mai gândiţi, sau mă faceţi şi pe mine să mă răzgândesc.

    • agnusstick zice:

      Spunea un adventist zilele trecute, vorbind despre pilda bogatului şi a lui Lazăr, că este greu de crezut că între Rai şi iad ar fi o astfel de distanţă încât să se poată vedea dintr-un loc într-altul. Vă daţi seama ce ar însemna pentru cei din Rai să-şi vadă părinţii, copiii, soţii sau prietenii căznindu-se în flăcări? Chinul ar fi atunci mult mai mare pentru cei din Rai, decât pentru cei din iad.
      Sigur, e numai o idee simplistă – se poate argumenta că în Rai vederea feţei lui Dumnezeu va ajunge, şi orice altceva nu mai contează. Dar la judecată, ca martori, bănuiesc că se vede destul de bine, şi se aude şi sentinţa…

  20. uae zice:

    imi pare rau ca trebuie sa spun asta despre blogul unui om atat de stimat, dar de multa vreme n-am mai dat peste asa multe aberatii intr-un singur loc, indeosebi in sectiunea comentariilor. am ajuns aici din curiozitate, crezand ca voi avea parte de o apreciere cumsecade a unei persoane – cel putin – foarte talentate. e drept, n-am mai urmarit evolutia lui mj de la mijlocul anilor 90, dar cred ca asta nu e neaparat un dezavantaj. cu siguranta ca in mintea mea va ramane un om energic, original si plasmuitor de muzica placuta, deseori armonioasa. si cu siguranta ca atunci cand, din intamplare sau nu, voi da peste o muzica de-a lui, imi voi aminti de copilarie, de casetele copiate de pe la vecini si de felul in care ii amuzam pe ceilalti incercand sa imit miscarile sale haioase. nu imi voi aminti de scandalurile in care fost balacit, de viata lui personala, pentru care nu am nici cel mai mic interes. nici de pacatele lui nu imi voi aminti, caci printre preocuparile mele zilnice sunt treburi mai pretioase si mai aducatoare de liniste. bine, poate o astfel de perspectiva trimite catre un om „din lume”, dar gasesc ca e mult mai sanatoasa si cumpatata decat zecile de inflacarari si infierari ale dreptilor din comunitatea evanghelica.

  21. elisa zice:

    Trista amintire,un om de trista amintire,
    pe videoclipurile lui,apareau capete de draci si crucea intoarsa,era stapanit de cel rau,
    era pentru mamele a caror copii au cazut in mana lui,un monstru.Daca v-ar fi violat M>J>un copil?

    Hai sa nu mai fim farisei,
    NU_L CONDAMNA NIMENI,
    s-a condamnat singur.
    A distrus vieti de copii,daca numai atat si este destul….
    A avut grija Dumnezeu sa-i intinda mana,nu aveti nici o teama.
    Andra si D.H.au dreptate,judeca dupa Scriptura,
    de asta ne-a dat Domnul judecata,nu sa facem pe fariseii milosi .Mie nu-mi pare rau,pentru ca singur
    a ales sa faca sex cu copiii.Chiar nu va dati seama?

    Da,muzica este f.importanta in viata,in viata religioasa la fel.
    Ma duc la evanghelizare,dar sincer mi-e teama ,de ce muzica o sa aud,desi ma duc din aceasta cauza doar la predica,dar uneori inca se canta cand ajung.

    Har si pace sa avem de la Domnul,lasati mortii sa-si ingroape mortii ,a zis Domnul Isus.

  22. agnusstick zice:

    Parcă tocmai a căzut turnul din Siloam… Nici Ceaşescu, nici Hitler şi nici Michael Jackson n-ar fi ajuns ce au ajuns fără noi toţi, sau fără ajutorul părinţilor şi bunicilor noştri. Ia să fi fost mai puternici baptiştii, să vedeţi cum murea MJ sărac din lipsă de tineri care să-i cumpere discurile şi să-i vadă spectacolele.
    Hai să punem virgula din Luca 13:5 după „toţi”, nu înainte.
    Ce zice NA27, domnule pastor?

  23. viorica zice:

    Dragul meu vrind nevrind ,ca iti place sau nu ,asa se va intimpla .
    Avem noi o cantare ;
    Dar ziua cea mare groaznica va fi
    Cand toate poporele vor sta la judecata
    Sot de sotie se-or desparti
    Parinti de copii se-or desparti
    Pe veci vecilor
    Dumnezeu este bun,dar este si drept .
    Nu m-am referit ca vom fi martori la chinurile lor ,nu .Eu voi fi o martora celor care sau pocait prin mine si nu ca persoana .

    • agnusstick zice:

      „Am regret ca nu am avut posibilitatea sa-i vorbesc despre Dumnezeu .nu ca el m-ar fi ascultat dar as fi fost o martora la judecata lui asa cum noi vom fi martori la judecata Suprema” asta însemna? Atunci îmi cer scuze. Deşi asta cu „iti place sau nu” nu pare să fie de demnitatea dumneavoastră. Ce contează dacă nu-mi place? Înseamnă ceva cu privire la ce-ar fi trebuit să facă MJ sau ce ar trebui să fac eu? Nu-mi place să văd pe nimeni în pericol de a ajunge în iad, asta e tot.
      Dar, oricât de tâlhar ar fi fost MJ, nu am fost şi noi pe crucea lui, şi nu ştim dacă şi cum a strigat către Dumnezeu cu 5 minute înainte să-i stea inima, şi nu ştim nici ce va face Isus cu el la Judecată, pentru că El nu se uită la ce ne uităm noi, indiferent cât de diabolic ni se pare nouă un om. Să nu uităm de pilda lucrătorilor în vie – aţi lucrat mai mult decât el, sunt sigur.

      Nu sunt fan MJ, chiar îl consider minor. Michael a avut însă o „melodie”, Man in the Mirror. Iată versurile.

      I’m gonna make a change, for once in my life
      It’s gonna feel real good, gonna make a difference
      Gonna make it right…

      As I, turn up the collar on my favorite winter coat
      This wind is blowin’ my mind
      I see the kids in the street, with not enough to eat
      Who am I, to be blind?
      Pretending not to see thier needs
      A summer’s disregard, a broken bottle top
      And a one man’s soul
      They follow each other on the wind ya’ know
      ‘Cause they got no where to go
      That’s why I want you to know

      I’m starting with the man in the mirror
      I’m asking him to change his ways
      And no message could have been any clearer
      If you wanna make the world a better place
      (If you wanna make the world a better place)
      Take a look at yourself, and then make a change
      (Take a look at yourself, and then make a change)

      (Na na na, na na na, na na, na nah)

      I’ve been a victim of a selfish kind of love
      It’s time that I realize
      That there are some with no home, not a nickle to loan
      Could it really be me, pretending that they’re not alone?

      A willow deeply scarred, somebody’s broken heart
      And a washed-out dream
      (Washed out dream)
      They follow the pattern of the wind, ya’ see
      ‘Cause they got no place to be
      That’s why I’m starting with me

      Make that change.

  24. CNI zice:

    Dumnezeu sa-l ierte!
    Ierte-l Dumnezeu!

  25. GoodGospel zice:

    Stiti ce nu realizam noi? „Ca nu suntem nici unul macar bun”
    Nu este nicio diferenta intre ofiterii din lagarele naziste si noi. Absolut niciuna.
    Stiti totusi ce ne diferentiaza? Nasterea din nou, care din fericire nu ne apartine!

  26. Pomisor zice:

    Of… Adevarul este ca nu putem sti cu adevarat viata gandurilor lui si deci degeaba ne dam noi cu parerea… Desi pentru faptele lui nu prea poate fi laudat si prin faptul ca a fost mesagerul unei culturi rele am putea sa il condamnam TOTUSI recomand prudenta in a codamna pe cineva oricare ar fi el… pt ca nu cunoastem toate detaliile si deci vom da sentinte nu tocmai corecte.

    Daca judecam sa o facem dupa standardele lui Dumnezeu nu dupa ale noastre si din punctul Lui de vedere nu dupa placerile noastre, pt ca nu noi stabilim ce este bine si ce nu ci Dumnezeu.

    Daca judecam o PUTEM face (avem acest drept) dar sa fim ferm convinsi ca vom fi si noi judecati dupa propria balanta si masurati cu propriile greutati, deci prudenta.

    Personal nu sunt de parere sa trecem cu vederea raul dar atunci cand ne ocupam cu raul sa avem grija sa nu ne contaminam si noi…

  27. viorica zice:

    Eu nu cred ca nu ne apartine „nasterea din nou „din moment ce vedem cu ochii spirituali .Stii tu ce inseamna „nastere din nou”? Nu suntem nazisti ,dar lucrurile trebuesc judecate asa cum sunt .Traiesc
    in America si ma mir ce vad la tv,mii si mii de fani a lui M.J din toate orasele mari ale Americii pling si tipa ,mai are vre-un rost toate astea? .Oare se cade sa dam slava unui om trecator si care a trait in pacat ?
    Sf .Irineu al Lionului scrie;”Omul este chemat sa fie sclipirea slavei lui Dumnezeu”

  28. GoodGospel zice:

    Acesta este rostul lui, sa-i dea slava lui Dumnezeu, dar din pacate fara nastere din nou, nu se poate.
    Un om nu se poate naste din propria decizie. Dumnezeu ne naste pe fiecare in parte prin Sfanta Voia Sa.
    Sunt de acord cu ceea ce spui, ca nu trebuie sa-i aducem slava omului ci Domnului. In al II-lea comentariu, chiar am afirmat ca a fost un idol ce a luat locul lui Dumnezeu, dar asta nu ne face pe noi mai buni sau mai rai. Ca fiinte netransformate suntem toti la fel, iara cand suntem Nascuti de Sus, suntem asa prin decizia si puterea lui Dumnezeu.

    • emsal zice:

      2. „Credeţi voi”, le-a răspuns Isus, „că aceşti Galileeni au fost mai păcătoşi decât toţi ceilalţi Galileeni, pentru că au păţit astfel?
      3. Eu vă spun: nu; ci, dacă nu vă pocăiţi, toţi veţi pieri la fel.
      4. Sau acei optsprezece inşi, peste care a căzut turnul din Siloam, şi i-a omorât, credeţi că au fost mai păcătoşi decât toţi ceilalţi oameni, care locuiau în Ierusalim?
      5. Eu vă spun: nu; ci, dacă nu vă pocăiţi, toţi veţi pieri la fel.” (Luca 13)

  29. GoodGospel zice:

    Aceasta chemare rasuna peste veacuri! Pocaiti-va! Dumnezeu se adreseaza tuturor neamurilor cu acest indemn. El cheama la sfintenie, la ascultarea poruncilor sale si la intoarcerea de pe caile gresite! Dumnezeu vrea sa ne pocaim!

  30. agnusstick zice:

    Ce frumos am cantat toti, fiecare pe vocea lui, dupa partitura domnului pastor! Curata manipulare…

  31. GoodGospel zice:

    Nu a fost manipulare! A fost instigare la discutii, pe un subiect asortat de monden, stirea zilei si pacat universal.

    • agnusstick zice:

      Atunci curată instigare, oricum curată. Am urmat îndeaproape planul şi ideile din articol, de parcă doream să-l ilustrăm cât mai bine.

  32. gamaliel zice:

    Citind acest post si comentariile la el, trei lucruri care mi-au dat de gandit.
    1. S-a vorbit despre actele de caritate pe care MJ le-a facut. Nu cred ca noi putem evalua impactul implicarii lui in acest domeniu si cu siguranta nu vom sti niciodata cat din conturile si bunurile lui au ajuns sa fie folosite pentru acte caritabile. Nici nu cred ca este important si nici relevant pentru noi.Poate ca important ar fi sa invatam ceva din acest exemplu. Sa ne aducem aminte ca Dumnezeu astepata de la noi in primul rand ascultare nu jertfe.
    2. Am constatat ca unii dintre noi prea usor trimitem oamenii in iad. Sigur daca ne uitam la faptele lor ( şi Biblia spune ca dupa acestea îi vom cunoaste)putem spune despre cineva ca a trait sau traieste dupa capul lui si in dezacord cu voia lui Dumnezeu. Sunt surpins ca adesea unii se pun in locul lui Dumnezeu. În Biblia mea scrie ca Dumnezeu va judeca lumea după dreptate. El este Singurul care are dreptul sa spuna ..tu in rai..tu in iad.
    3.Privind la trairea si impactul lui MJ in viata multor oameni si uitandu-ne cu atentie la muzica cu care a cuprins multe inimi, ma gandesc ce putere a stat in spatele lui. Cum a reusit sa atraga in mrejele nuzicii lui milioane de oameni. Uitandu-ma la acest exemplu ma intreb …oare unul care-l urmeaza pe Cristos de ce nu are puterea de-a influenta milioane de oameni? Suntem noi cumva lipsiti de putere? Cristos a promis ucenicilor inainte de inaltare ” ca vor primi o putere” de-a fi martori … de-al prezenta lumii, de-a influenta lumea. Nu cumva Duhul Sfant nu se poate manifesta prin noi pentru ca ne-am pierdut calitatea de ucenici? Un MJ influenteaza milioane de oameni ..noi pe cati îi influentam…pe cati îi indreptam cu fata spre Dumnezeu?

  33. elisa zice:

    Am vazut destule exemple prin care Domnul ne indeamna sa ne numaram bine zilele.Nu ne pare bine cand un om alege sa se duca in iad,devastand si vietile altora,printre care minori.Dar nici nu le putem gasi locul alaturi de fratii nostrii in credinta,care au dus lupta cea buna.

    Vad insa ca D.H. si Andra,care au vorbit corect au tacut,pentru ca ati sarit in gatul lor . 🙂

    Indemnurile celor care asculta Cuvantul si-l implinesc,ne spun sa traim cu grija ca-n timpul zilei,urand pana si camasa manjita de sange.

    Vremea s-a scurtat,satana mai are putine zile,sa avem grija (si sa ne rugam )de tinerii nostrii,care
    au „nimerit” sa traiasca intr-o vreme cand nu se mai deosebeste raul de bine.Este o lupta pe Viata si pe moarte.

  34. martzian zice:

    Va incurajez sa vedeti omul din spatele vedetei… Nu stiu cati dintre oamenii de pe planeta ar fi trait si ar fi sfarsit altfel in locul lui. Mai mult, lasati ca judecata sa fie facuta de cine trebuie, de Judecator!

    Cred ca multe dintre mizeriile ce s-au vehiculat despre el au fost inventate, la fel de bine cum stiu ca intregul adevar il are numai Dumnezeu…

    Marius, inteleg din ce se spune ca nu doar obsesiile lui au fost de vina, ci chiar a fost suferind de o boala rara! Numai ca a fost mai convenabil sa se creada ca s-a distrus din proprie initiativa…

    Eu nu sunt fan, nici nu as putea, dar ma impresioneaza drama „saracului bogat” si totodata „starului singur” care a fost MJ… El este dovada vie (sau moarta…) ca banii si celebritatea nu garanteaza fericirea. Singur Dumnezeu ne poate oferi alternativa salvatoare si din pacate putini realizeaza asta.

  35. iota zice:

    Ajutor! Am o mare dilema!

    CNS Romans 12:15 Bucurati-vã cu cei ce se bucurã; plîngeti cu ceice plîng.

    Cum pot implini si eu Scripturile acum? Ce sa fac? Sa ma bucur cu cei ce au scapat de-un sol al Satanei? (hiperbolizez nitel) Sau sa plang cu cei ce au ramas fara de mangaiere, nadejde sau ajutor la batranete? (tot de MJ e vb)

    Sa ma bucur? Sa plang? Sa raman indiferent? Ce e mai crestineste in acest ceas? Sau nu mai are aplicabilitate versetul?

  36. agnusstick zice:

    Nu doar cei ca Michael Jackson trebuie să se uite în oglindă, ci şi cei care au dus şi duc lupta cea bună. Şi el se pare că s-a uitat, nu i-a plăcut ce a văzut, dar nu a ştiut să facă altceva decât să-şi „repare” fizionomia. Atât de mulţi oameni au făcut posibil ca un negru să dorească să devină alb…

  37. sam zice:

    Am ramas placut surprins sa intalnesc aici atat de multe minti lucide(cum ar fi iota, agnusstick,Marian Zarnescu, Alexandru,emsal,uae. Scuze daca am scapat pe cineva).
    Cat despre restul, I just hope that God wouldn’t ever let me be judged by them. ….CENZURAT DE MODERATOR!

  38. Daya zice:

    This is it! Imi place mult ideea pe care a mers articolul. Paradoxal. La fel de paradoxal e modul in care am inteles ca articolul acesta se refera la Michael Jackson si nu la noi.
    Cu riscul de a fi etichetat ca unul care scoate versetele din context celor in angajati in disputa vreau sa le zic sa-i lase pe morti sa se ocupe de morti, si pe langa asta are cine sa-l judece pe superstarul decedat.

    Las’ ca ne vine randul la toti.

  39. Gaby zice:

    Drept sa spun, nu ma asteptam la acest post despre MJ pe acest blog. Deja comentariile sunt multe, indiferent daca sunt pro sau nu MJ. Cred ca asistam din nou la o stare de isterie in toata lumea (cum au mai fost si altele, nu neaparat despre vreo vedeta), care ma irita.
    Toti idolii cad intr-o zi, nu stau in picioare prea mult.

  40. guitarschizofrenic zice:

    las si eu un comment aici! in primul rand nu sunt si nu am fost niciodata „fan” Michael, am apreciat muzica daca a fost facuta bine (mai ales solo ul acela de chitara a lui van halen!). legat de moartea lui ce se poate spune… s a dus cum ne ducem cu totii. legat de schimbarile lui de fizionomie si celelalte, se pare ca a suferit de vitiligo si mult mai grav de lupus cea din urma fiind o boala „nemernica” rau. a recunoscut odata lucrurile astea. legat de acuzatile de pedofilie, hmmm nu iese fum fara foc. in alta ordine de idei si Oscar Wilde a fost pedofil si chiar se mandrea cu lucrul asta. cert e ca acum s a dus si au ramas trei copii mici care o sa aiba o copilarie nefericita, asa cum zicea el ca a avut – adevarul nu se stie insa.

  41. 1morning zice:

    Am scanat cateva dintre comentarii si am ajuns – a cata oara- la concluzia ca lumea/online-ul e plin/a de nebuni. N-o sa dau exemple ptr ca nu vreau sa-mi pun lumea in cap. Nu pot sa ma lamuresc insa ce legatura are MUZICA de buna calitate a lui MJ cu biserica, religia, Dumnezeu.

    „Mi-e teama ca asistam mai degraba la luarea cu asalt a bisericii de catre fortele oculte” spune Andra mai sus. CE legatura are asta cu MJ? Merci anticipat Andra ptr raspuns.

  42. 1morning zice:

    Daca se poate, fara victimizari gen „suntem nebuni intru Hristos” sau alte fraze de genul asta , va rog. Eu pornesc de la premisa ca orice om care vede vreo legatura intre muzica lui MJ si biserica are probleme grave. Va rog sa-mi dovediti contrariul cu argumente.

  43. 1morning zice:

    In plus, mi se pare ca articolul este prea mult un atac la persoana – de fapt nu o persoana- ci imaginea unei persoane asa cum a fost ea creeata de media. Nu cred ca sunteti suficient documentat si scrieti din auzite. De exemplu, nu stiti ca aura de „mister” care l-a inconjurat dintotdeauna (inclusiv „cosciugul” alimentat cu oxigen in care dormea, etc) este rezultatul unei campanii de PR a managerului sau. Plus ca si-a facut operatiile estetice nu pentru ca voia sa aiba pielea alba (cum am crezut si eu pana azi dimineata), ci ptr ca avea o boala de piele. Michael este o victima a semenilor lui mai mult decat a propriului stil de viata si cred ca exagerati dvs. aratand cu degetul spre „un pacatos”. Fara resentimente, mi-am spus parerea, sper ca nu am jignit pe nimeni(nici chiar pe cei despre care vorbeam mai sus)

  44. regele a murit,traiasca Regele!

  45. dumnezeueateu zice:

    Ce – ma scuzati – CENZURAT DE MODERATOR.. . O sa va recunoasteti imediat.
    MJ a fost primul artist care a ajuns la recunoastere internationala unanima. Inca are cel mai vandut album din toate timpurile (si probabil ca va ramane acolo multa vreme de acum inainte).
    Muzica, coregrafia, modul de a dansa si de a se exprima (exceptandu-i miscarile mai licentioase) au schimbat modul in care oamenii priveau entertaimentul.
    Clipul Thriller a fost primul care spunea o poveste legata, integrata cu coregrafie complicata.
    Pana atunci majoritatea clipurilor erau simple playback-uri filmate.

    Stupiditati precum „arzi in iad” sau „va arde in iad” spuse aplaudand de bucurie sunt scarboase.
    Aberatii precum controlul mintii prin muzica de catre iluminatii (??) denota ca cel care crede in existenta iluminatilor nu are habar in ce lume traieste.

    In ce hal oare trebuie sa fi se afle „sufletul” daca murdaria care se revarsa acum e doar un pic din tot ce are. Pentru ca e evident ca multi dintre voi aveti vreo frustrare legata de viata unui om care a reusit mai multe si a schimbat mai multe vieti decat veti reusi voi vreodata.
    Prin simplul fapt de a se duce la microfon si a deschide gura bucura sute de mii, milioane de oameni.
    In 92 a adus speranta la normalitate intr-o tara in care anormalul era ceva de zi cu zi.

    Nu va e rusine cand scrieti ceea ce scrieti?
    Nu va vedeti mizeria morala in care va scaldati?
    Si daca mizeria asta morala e motivata de biblie, atunci am si mai serioase intrebari despre biblie.
    MJ a fost judecat dupa normele legale si a fost gasit nevinovat. Asta e, si eu il credeam vinovat, daca dovezile prezentate nu au fost suficiente va trebui sa acceptam verdictul.
    Puteti fi siguri ca unii l-au jecmanit si probabil altii erau victime adevarate insa impactul unui om nu se masoara doar in faptele rele (care parca se iarta in fiecare saptamana cu o matanie doua) ci in special in faptele lui bune si in modul in care a schimbat ceva in viata.

    Nici macar Bono, probabil cel mai vizibil megastar din aceeasi epoca (si asta e credincios fervent) nu va ajunge vreodata la nivelul lui MJ, oricate acte caritabile va face. And i love the guy.

    Doar I.T. Morar a avut un citat care mi-a placut.
    „Michael ne-a aratat cum e sa ai totul si sa vrei altceva.”

    Daca voi (aia cu comentariile conspirationiste, sataniste si alte aberatii) sunteti adevaratiii crestini, iubitori de dumnezeu si alte asemenea, atunci FEREASCA-MA TOTI SFINTII, ZEII SI DUHURILII sa ajung vreodata crestin.
    Pentru ca nu as rezista sa urasc atat.

    • Pomisor zice:

      Draga Dumnezeueateu diferenta dintre dragoste si ura este doar… de semn… adica in functie de care parte a baricadei te afli…

      Si pe deasupra, eu cel putin, nu il urasc direct pe MJ ci cultura pe care a promovat-o, pe care o consider de origine satanica… Pentru mine MJ este doar un biet om care a facut (MULTE) alegeri gresite in viata…

      Zici ca a avut influenta si ca a adus mult bine omenirii… daca este asa voi care il iubiti asa de mult de ce nu il inviati din morti??? (Exista cazuri de invieri in istorie asa ca puneti mintea la lucru, studiati cum stau lucrurile si ridicati-l din moarte daca chiar va pasa cu adevarat asa mult de el…)
      Vorbesc foarte serios…

  46. dumnezeueateu zice:

    @Marius, iarasi citesc link-ul tau si chiar daca de data asta e mai bine decat in alte dati tot vad o incredibila potretizare a ideii „noi vs ei”.
    Tot ce discuta oamenii aia e daca MJ a fost crestin. De ce conteaza asta?
    Din ce am cautat era martor al lui iehova or smth. Dupa care a devenit musulman precum fratele lui.
    Dar ce relevanta are religia unui om cand vorbim despre moartea lui? E vreun loc special in care se contorizeaza cati crestini, cati hindusi si cati musulmani mor in fiecare zi si castiga ala cu cele mai multe bilute?
    Ce oribila si trista (pentru specia umana in general) modalitate de a privii lucrurile.
    Nu se poate sa ne pese de fiecare moarte (suntem prea multi), nu se poate sa ne intristeze fiecare deces, insa atunci cand oamenii cu influenta, care au avut un mesaj, au schimbat ceva, au privit lumea din coltul lor si au zis „o sa schimb asta si va fi mai bine” si a fost mai bine… pentru acei oameni avem voie si avem obligatia sa ne intristam.

    Asa cum am fost trist pentru Pitis, pentru ca era vocea basmelor cu animale din fiecare sambata, asa cum as fi trist pentru Cristi minculescu pentru ca stiu ce unitate genereaza un concert de-al lui, asa cum oamenii care mi-au afectat mai mult sau mai putin viata pleaca dintre noi… nu stau sa ma intreb care le era religia.
    Si stii de ce? Pentru ca NU CONTEAZA! Pentru ca nu schimba cu nimic cine erau ca si OM.
    Oh, ne place tuturor sa ne impaunam cu citate istete de la atei/crestini dar de fapt nici o secunda nu va conta asta la moartea lor.

    Eu as plange pierderea omului nu pierderea sufletului.
    Pentru ca nu stim ce e dupa moarte si daca nu e nimic e pacat sa nu fim tristi atunci cand o bucatica din noi (pentru ca in special artistii apartin lumii intregi) nu se va mai ridica pe o scena, nu va mai canta, nu va mai unii zeci de mii de oameni intr-o melodie.
    Pentru asta merita sa fii trist.

    Dar pentru ca iti impartasea sau nu o anumita credinta… nu.

    doi crestini pot fi cei mai diferiti oameni de pe pamant si singurul lor lucru comun sa fie ce cred despre barbosi din ceruri.
    Ar trebui sa sarbatorim diversitatea, unicitatea si ceea ce ne face pe fiecare dintre noi altfel, nu conformitatea, intratul in linie, mediocritatea si lipsa de imaginatie.

    Traisca visatorii si cei care vor sa schimbe lumea.
    Mai avem nevoie de atat de multi!

  47. dumnezeueateu zice:

    apropo de cum am incheiat.
    Faceti bine si intelegeti mesajul!

  48. GoodGospel zice:

    Totul e desartaciune si goana dupa vant! Chiar si comentariile pro umanism! Daca nu stim ca faptele bune vin de la Dumnezeu vom tinde intotdeauna sa ridicam un om in slavi, fie crestin sau necrestin, pagan, hindus, budist, musulman etc. Sa nu ne inselam, orice fapta buna, orice talent, orice dar, vine de la Dumnezeu. Doar lui i se cuvine slava si gloria!

  49. Cristi B zice:

    „Fiindca ce se poate cunoaste despre Dumnezeu,le este descoperit in ei,caci le-a fost aratat de Dumnezeu.
    In adevar insusirile nevazute ale Lui,puterea Lui vesnica si dumnezeirea Lui,se vad lamurit,de la facerea lumii,cind te uiti cu bagare de seama la ele in lucrurile facute de El.Asa ca nu se pot desvinovati”Romani 1:19-20.
    Principiu universal valabil!Individul a fost crescut intr-o familie de Martori ai lui Iehova,mama sa fiind mai devotata acestei religii.Asa ca Dumnezeu sa-l ierte,dar nu cred!

  50. V.J. zice:

    Trist, foarte trist…
    Nu pot sa nu remarc doza de omenie vie a agnosticilor, a ateilor si a catorva putini care se remarca vizibil.

    Toata aceasta dezlantuire de ura, de condamnare „in numele religiei”, in numele lui Dumnezeu… spune ceva mai degraba despre agresivitatea si frustrarile interioare, nevindecate.

    Pe aceasta linie trasata si sugerata de articol crestinismul „acesta” nu e departe de Inchizitie, dupa cum se vede bine din comentariile pe linie.

    Ceea ce este mai uimitor este

  51. V.J. zice:

    Ceea ce este uimitor este ca cei care infiereaza pe cei care NU CRED CA EI nu-si dau seama.

  52. Pomisor zice:

    Draga V.J. este foarte logic… fiecare iubeste ce ii apartine: ateii ii iubesc pe atei si pe alti oameni rai, crestinii ii iubesc pe cei corecti si drepti…

    Dupa tine Dumnezu este un „mos” ce sade sus in ceruri si nu i-a nici-o atitudine… Ei bine gresesti… Dumnezeu face si MULTE lucruri care nu sunt placute… El URASTE raul si pe cei ce il fac. Dumnezeu este bun cu cei buni dar rau cu cei rai…
    Eu condamn faptele nu credintele si aceasta in lumina Legii Absolute pe care a dat-o Dumnezeu si dupa care va judeca El intreaga lume…

  53. Debora zice:

    Cred ca am primit multe lectii aici, si mai cred ca noi (ma refer la cei care ne spunem credinciosi evanghelici) aveam nevoie de ele. Macar de am invata ceva! Oare cand o sa pricepem, biete minti pacatoase, ca daca suntem iertati prin har ar trebui sa multumim zi si noapte pentru asta si sa ne rugam neincetat pentru cei care pier? Revarsarea asta de anateme m-a umplut de rusine. CNI ne-a dat o lectie de decenta crestina, iar ateii – o lectie de bun-simt. Dar cine sa le priceapa? Poate de aceea sunt atat de multi purtatori de masca in adunarile noastre: s-or fi temand , bietii pacatosi, ca daca se arata asa cum sunt vor fi sfasiati de sfinti… Pacat! Daca nu suntem capabili de smerenie crestina, macar putina decenta nu ne-ar strica!

  54. Marius David zice:

    Dragii mei, am creat o postare specială cu răspunsuri la comentariile unora dintre voi.
    AICI
    Am închis comentariile și am motivat de ce.
    Debora, cred că ceea ce spui poate fi un început de concluzie, dar lucruile sînt mult mult mult mai complexe.
    Deocamdată să ne liniștim sufletele în apropierea Zilei Domnului!!!

    cu drag
    m.c.
    fără cravată…

Comentariile sunt închise.