O adevărată lecție de hermeneutică

Vedeți de ce spune Biblia să nu fim mulți învățători? Exact așa se procedează și cu scripturile. Fiecare înțelege ce dorește.

Astăzi la master, la ora de hermeneutică, tocmai despre asta am vorbit:

sursa

Soferul-suveran care a fost descoperit in trafic la volanul unei masini neinmatriculate, si care a refuzat sa se legitimeze, are discernamant! Asadar, poate raspunde penal! Adept al miscarii „fiintelor nascute vii”, care nu vor sa recunoasca actele oficiale ale statului, omul a explicat in detaliu de ce a ales aceasta cale. Ascultati-l, merita!

Electra Ghiza

via Călin Vălean

 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în inventarul stricaciunilor spirituale, Periegeza, Perplexităţi, theologia in nuce. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la O adevărată lecție de hermeneutică

  1. A republicat asta pe Suceava Evanghelica și a comentat:
    Asa ceva! Incredibil! Dacă ai doi de ăștia în biserică…

  2. Adriana zice:

    Viata îl bate pe Kafka… daca nu viata, cel putin unele vietuitoare bipede.

  3. De ieri îmi tot fornăiesc pe nas ideile hazlii ale acestui om (comice doar pentru oamenii obişnuiţi, dar deloc neremarcabile).
    În fond, nu e deloc simplu ce spune insul, fiindcă mentalul acestor oameni se mişcă nelimitat şi imprevizibil într-o anumită zonă a divertismentului raţional, dar un divertisment nespiritual, necomic pentru ei, dispunînd de o raţiune liberă care culisează de la baze secundare la dominante raţionale, înfiinţînd astfel idei pe care le şi cred, pe măsură ce le născocesc, crezînd în aceste idei pe baza unei raţiuni a propriilor simţuri, a bunului-simţ care le şi demonstrează că sînt adevărate. Dar în acelaşi timp sînt conştienţi că nu se pot încrede complet în efectele sociale, economice şi juridice pe care le pot produce ideile lor.
    Omul în speţă nu este nebun, ci un sceptic în raport cu orice sistem creat de alţii.
    Asemenea amplificări intelectuale sînt apanajul lor şi le crează chiar şi discordii în plan raţional, trecînd uneori prin anumite stadii de dezorientare, însă diastaza imaginaţiei lor îi conduce de fiecare dată la descoperirea unei concluzii logice cu forme prelucrate ale bunului-simţ.
    Eu cunosc astfel de specimene; pe unul chiar îl am sub observaţie de vreo doi ani de zile; sînt oameni, într-un fel, idealişti, sînt solitari, dar paralizaţi moral şi închişi în tot felul de colivii sufleteşti şi spirituale; sînt ca nişte bunuri înzestrate cu un anumit soi de raţiune neizbutită, care se învîrteşte în gol. Sînt gînditori aspri şi discursivi pînă în pînzele albe, dar sînt scolastici, în sens extensiv, adică rupţi de realitate, rupţi de viaţa practică şi, se pare, irecuperabili.

    • Stimate domn Gabriel Băloi, e interesanta analiza dumneavoastra, dar incompleta.
      Doresc sa punctez cateva lucruri ce par sa va fi scapat din vedere:
      1. Istoria reala a lumii, care lipseste in mod intentionat cartile noastre de istorie (inclusiv instaurarea guvernelor si ce s-a intamplat de fapt in procesul „tranzitie” de la sclavie la sclavie moderna).
      2. Oamneii, ca oricare alte fiinte, sunt capabili sa traiasca si sa se inteleaga intr-o societate si fara reguli impuse si legi.
      De exemplu in Iran se poate observa asta la aproape orice intersectie

      3. Cum a fost creat si impus permisul de conducere? Stiati ca la inceput oamenii conduceau fara permise, iar apoi, soferii si-au format obiceiuri de a se semnaliza pentru a expirma diferite intentii, iar guvernul a transformat toate acele semnale create de oameni in Legi. Dupa aceea oamenii care vor sa conduca, invata si folosesc acele semnale cu frica, in loc de a le folosi din dorinta de cooperare, cum era inainte.

  4. multi descreierati apar in societattea asta! s-au trezit suverani… dar unde nu e lege, e haos!
    de pilda, nataraul asta cica s-a trezit la viata… inseamna ca pana acum a fost un zombi, iar educatia de pana acum e egala cu zero, desi cladeste, de fapt, pe ea… un nonsens!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.