Una dintre cele mai frumoase zile din viața mea: fratele risipitor s-a întors acasă

De Paște, ca în fiecare an, mi-am sunat frații. Cu fratele meu, Aurel Cruceru, am avut o discuție mai lungă ca de obicei. Mi-a spus că a doua zi va merge la biserică. Ceva era schimbat în vocea sa.

foto Alina Cruceru

foto Alina Cruceru

S-a dus, pardon, a venit! A venit și de Florii. Dimineața și după-amiaza. Mai călcase, după 34 de ani, în biserică pe cînd făcusem deshumarea și reînhumarea tatălui nostru.

De Paște am apucat să îi spun lui Aurel că nenea Florea, tătăl lui adoptiv și unchiul nostru, se apropie de pragul luminii. Are 92 de ani și s-a rugat în toți acești ani pentru „toți cei din neamul nostru”, dar în mod special pentru fiul său adoptat, Aurel. Ne-am sfătuit puțin cu privire la viitor și eventualitatea unei dureri comune.

Ceva s-a întîmplat din acel moment, ceva fascinant. Duhul lui Dumnezeu s-a ținut de el și a descoperit niște literatură veche, dăruită de unchiul pe vremea în care făcea colportaj cu literatură interzisă și Aurel a început să citească, să citească, să citească… Mai mult decît un singur tîmplar, Biblia are totuși dreptate … 

Zilele trecute am primit un mesaj că plînsul pocăinței îi sufocă glasul.

Astăzi am primit un alt mesaj din partea cuiva care asistase la slujba din Biserica Creștină Baptistă din Ploiești, biserică în care Aurel a crescut o vreme și în care tatăl nostru a fost pastor… Aurel se pare că pur și simplu s-a ridicat în picioare, și-a mărturisit pocăința cu lacrim, și-a cerut iertare pentru anii de umblare în risipă și a cerut botezul.

Ce se întîmpla în acest timp în Slatina? Fratele nostru (așa prefer să îi spun verișorului nostru preferat, Viorel, oricum lumea crede că sîntem frați), Viorel Cruceru, tocmai inițiase un moment de rugăciune special pentru Aurel.

Iată puterea Duhului lui Dumnezeu, iată vindecarea cea adevărată, iată întoarcerea adevărată, iată lucrarea Bisericii! Slavă Lui!

Am simțit sarea lacrimilor pe față de mai multe ori astăzi. Acum Aurel îmi este frate de două ori, în carne și în Duh. Mă rog și rugați-vă, dragii mei prieteni, să țină sămînța și Duhul să-i înflăcăreze tot mai mult ființa.

După 40 de ani de rugăciune (la 2 ani am învățat să mă rog pentru frații mei, Lidia, Valentin și Aurel), Dumnezeu se îndură.

Iertați-mă că v-am spus această istorie pe nerăsuflate. Sînt multe de spus, dar bucuria mea este mult prea mare, paharul meu este plin de dă peste el, și sufletul mi s-a umplut de nădejde pentru alți fii risipitori.

Cînd nenea Florea a aflat a izbucnit în lacrimi și a strigat: rugăciunile noastre au ajuns în sfîrșit la tronul de slavă al lui Dumnezeu. Presimt că acum duhul său va fi slobozit în pace. Și-a împlinit una dintre ultimele misiuni… Ah, nu, în drumul acela al dumiririi eu i-am mai dat o sarcină de dus la capăt …

Iată reacția fratelui și vărului nostru, Viorel.

Acesta este verisorul meu, in fapt fratele meu ,adoptat de parintii mei inainte de a ma naste eu. Dupa 55 de ani de umblare prin pustiu azi a venit acasa! S-a predat in bratele Mantuitorului nostru drag in biserica baptista din Ploiesti. Dupa mai bine de 45 de ani de rugaciuni tata a avut bucuria sa vada raspunsul la rugaciuni.Veniti sa ne bucuram si sa ne veseleim caci cel pierdut a fost gasit si cel mort a fost adus la viata!

sursa

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Amintiri, Gînduri, lacrima din colțul ochiului, Oameni, Zidul rugăciunii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la Una dintre cele mai frumoase zile din viața mea: fratele risipitor s-a întors acasă

 1. Slavit sa fie Domnul ,El si astazi mai sta cu bratele deschise si asteapta pe fii risipitori sa se intoarca acasa.. Ma bucur pentru el,ma bucur pentru rugaciunile ascultate,ma rog printre lacrami pentru o caluzire frumoasa si o traire dupa voia Domnului.Sunt bucuros o spun dintrun suflet plin de sinceritate.bine ai venit in marea familie a Domnului GBU

 2. narkia zice:

  Aleluia, glorie Domnului, ca mari lucrari face!

  • ilie bodea zice:

   Slavit sa fie Domnul! aceasta este o motivatie la rugaciune pt toti care avem fii risipitori in familiile noastre.post si rugaciune!!!

 3. Danyella zice:

  DUMNEZEUL UNIVERSULUI, plange cu noi ,cei ce plangem pentru cei care sunt dragi sufletului nostru,si stau departe de Domnul,Domnul nostru ,ne sterge lacrimile,ne asculta rugaciunile,ne cunoaste poverile, durerile,si tot El,ne mangaie, ne da Bucuria Autentica,care vine doar de la El,ne da Biruinta,dupa incercarile prin care ingaduie sa trecem,si ne da si PACEA,care intrece orice pricepere,PACEA,care nu ne-o poate da lumea.Ce MARET DUMNEZEU,,avem,Ce DESAVARSITA DRAGOSTE ne-a aratat,si continua sa ne copleseasca,zide zi ,ceas de ceas cu IUBIREA DESAVARSITA,SUPREMA care o manifesta peste noi ,ce ce suntem ai LUI.Ma bucur stimate frate,Marius Cruceru,pentru Bucuria,care a turnat-o BUNUL DUMNEZEU,in inima D-stra.Ma bucur din toata inima,pentru fratele Domniei voastre, Aurel Cruceru,ca DOMNUL DUMNEZEU,in Nemarginita-I BUNATATE,,v-a ascultat Rugaciunile fierbinti, inaltate la Tronul de Har si INDURARE. GLORIE,CELUI, ce este REGELE REGILOR,IMPARATUL IMPARATILOR, INCEPUTUL si SFARSITUL,,SUVERAN peste CER si PAMANT.

 4. Camix zice:

  Să-l țină Domnul tare și aproape! mă bucur și eu pentru voi!

 5. Timotei zice:

  Slava Domnului! Mare bucurie!

 6. A.Dama zice:

  Doamne, așa cum ai pregătit cu grijă zeci de ani momentul întoarcerii lui Aurel Cruceru cu fața și inima spre Tine, Te rog să pregătești cu grijă creșterea lui, pentru a merge din putere în putere spre cele plăcute Ție și desăvârșite!

 7. Catalina Toma zice:

  Slava lui Dumnezeu! Oricand o astfel de veste este un motiv de bucurie.

 8. Pingback: Cortina din pene de păun | lumea adam(a)ică

 9. Pingback: De astăzi, 30 iunie 2013, am redevenit “membru simplu” (comunicat referitor la autosuspendarea mea din slujirea pastorală) | Marius Cruceru

 10. Pingback: Astăzi Dumnezeu m-a lăsat și mai sărac (nenea Florea) | Marius Cruceru

 11. Pingback: La revedere, Aurel, fratele meu de carne și de cruce, la revedere! | Marius Cruceru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.