La revedere, Aurel, fratele meu de carne și de cruce, la revedere!

La revedere, Aurel! Aș fi vrut să mai vorbim încă o dată la telefon, să îți spun cît de mult s-a bucurat Noah de ultima ta piesă, Răbdarea! Cu ritm jucăuș, vesel, în același timp cu pasaje triste.

Inspirată piesă! Parcă ai știut! Noi, crucerii, avem inimi mari și agitate, a ta s-a desfăcut azi de prea plinul bucuriei de a-L lăuda pe Domnul! Te invidiez. Să mori în biserică, după ce Îl vei fi lăudat pe Domnul? Asta da moarte! Ai murit cum se cuvine!

Fotografie realizata de Beniamin Cruceru la Botezul lui Aurel, 15 iunie 2013.

Fotografie realizata de Beniamin Cruceru la Botezul lui Aurel, 15 iunie 2013.

Și astăzi te-am pomenit în predică. Mi-am amintit cum m-ai învățat una dintre primele cîntări pe care mi le amintesc din copilărie:

Ai grijă, gură mică, ce vorbești,

Ai grijă, ochișor, unde privești,

Ai grijă, mînă mică, ce lucrezi,

Ai grijă, picioruș, unde pășești,

Căci Părintele de sus te iubește mult, nespus …

Poate că ar fi trebuit să o cînt mai des!

Întotdeauna ți-am admirat talentul. Așa cum spunea, fratele nostru comun, verișor amîndurora, dar frate:

 Aurel, și dacă pune mîna pe un dulap de fier, îl face să cînte!

Ți-a dat Dumnezeu un dar pe care S-a ambiționat să Și-l pună în slujbă din nou după ani și ani de umblare ca fiu risipitor.

Mi-aduc aminte cum te-ai convertit:

 – Mariuse, am citit într-o broșură o predică, era povestit cum un tînăr călătorea într-un tren și se făcea că trenul a avut un accident, iar pastorul a întrebat: dacă trenul are accident la ora 11.00, tu unde vei fi la ora 11.05?  Atunci, Mariuse, m-am prăbușit în lacrimi. Am plîns, am plîns, am plîns toate păcatele, toate păcatele din anii ăștia …. tot ce am risipit.

Eram în Arad, la finalul unei slujbe cînd am primit vestea învierii tale spirituale. Astăzi, după slujbele de seară, am aflat despre învierea ta cu totul. Mi-amintesc: ai pierdut aproape 30 de kg plîngîndu-ți lacrimile pocăinței. Acum, la o oră și jumătate de la moartea ta, știu unde ești.

Fericit cu sora noastra, Lidia, in ziua botezului

Fericit cu sora noastra, Lidia, in ziua botezului

Am un singur regret, că săptămîna acesta nu am apucat să mai vorbim încă o dată la telefon despre ultimele tale cîntări, despre efortul de a publica tot ce ai făcut, despre toată zdroaba din ultimul timp. Ți-am spus că te epuizezi? Ai vrut să recuperezi toți anii aceia în cîteva zeci de cîntări și, dragul meu, ai compensat! În ultimii doi ani ai compus cît alții nu s-au învrednicit în mult mai mulți ani. Ai ars ca o lumînare aprinsă la ambele capete.

Dar, stai, asta n-a fost decît un modest început. Acum te bucuri împreună cu sfinții. Salută-i pe toți ai noștri care ne-au părăsit în acești ani de ne-au umplut casele cu porțile de lemn ale sicrielor și acum, na, satură-te de cîntat! Satură-te de cîntat și așteaptă-ne! Venim și noi!

Pregătește două lăute, una cu 10 coarde, alta cu 13. Trei harpe, un caval, pentru bunicul, restul ce vrei tu. Mandoline, ca alea din care făcuși orchestră, ah, și nu uita oboiul. Acum poți sufla fără să te temi!

Nu am cum să îți spun Adio, îți spun La revedere! Se pare, avînd inimi din aceeași carne, că ne vom întîlni mai repede decît își doresc cei care ne iubesc mai mult. La revedere, Aurel, fratele meu drag!

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Amintiri, exerciții de admirație, lacrima din colțul ochiului, Portrete, Zidul rugăciunii și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la La revedere, Aurel, fratele meu de carne și de cruce, la revedere!

 1. Sincere condoleanțe, frate Marius!
  Dorim ca Domnul să vă mângâie și să vă întărească!

 2. nenea cu care Luca incepuse sa invete sa cinte Domnului,a primit un ordin,acela de a incepe sa testeze ingerii in cintare,Tata i-a incredintat o noua orchestra,in Canaanul Ceresc!

 3. Moise zice:

  Aveti o inima puternica frate Marius…Mult prea puternica…
  Iov 42:2 – Sunt alaturi de dvs in rugaciune…
  Sa aveti parte de har!

 4. Tarniceriu Victor zice:

  Si voi locui in Casa Domnului pana la sfarsitul zilelor mele. Ce har, ce binecuvantare.mi-as dori……
  Draga Marius si familie Cruceru, binecuvantat sa fie Domnul pentru ceea ce este El nu pentru ceea ce putem noi. Rabdarea lui e inimaginabila, dragostea Lui e greu s-o descrii in cuvinte. Minunat domn avem.
  Fiti mangaiati si binecuvantati de Domnul
  Fr Victor T

 5. Pingback: Turul Bucovinei – tur de meditație și doliu | Marius Cruceru

 6. Alex zice:

  Dumnezeu să-l odihnească în pacea Sa! Cine nu şi-ar dori o asemenea „plecare” din lume: în casa Domnului, lăudând pe Tatăl ceresc?
  Sincere condoleanţe, dragă Marius!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.