Cred în extratereştri! (după un an)

Disclaimer: Nu pot să mă abțin să nu reiau acest text după un an … atît de greu, atît de greu…

Am ajuns să cred în extratereştri! De 27 de ani, dar am ţinut ascuns pînă acum! Cred că unora dintre noi li s-a dăruit să trăiască printre îngeri.

De cînd o cunosc pe ea … am ajuns să cred că fiinţe de pe altă lume chiar există şi în lumea noastră … îmbrăcaţi în carne, oase, vene …

Se nasc şi mor printre noi, dar ascund cumva că sînt „căzuţi din nori”. Extratereştrii sînt extrem de frumoşi şi extrem de buni. Parcă genele care ne apasă pe noi toţi ori le lipsesc cu desăvîrşire, ori s-au pierdut pe undeva. Nu-şi dau vîrsta …. dar se îmbolnăvesc … (Asistentele se minunau zilele trecute… 43 de ani??? Nu se poate! Ce-aţi făcut, doamnă! …. şi nu vă vopsiţi? chiar?)

Trăiesc de 22 de ani cu o fiinţă din altă lume. Cu siguranţă este aşa!

Nu există nimeni în lumea asta care să o cunoască mai bine şi în adîncă intimitate. Se spune că acolo sînt dezamăgirile cele mai mari,  în apropierea de celălalt. Proximitatea ne dezvăluie toate defectele şi adînciturile din caracter.

Nu! Admiraţia mea nu conteneşte să crească zi de zi pentru cea care mă surprinde zilnic. Precum zice apostolul: în sine creşte „omul dinlăutru”, omul din afară doar oglindind o parte din înfrumuseţarea celui din lăuntru.

Eu chiar am văzut cum este ascultată rugăciunea Apostolului Pavel:

Efeseni 3:14-19  …Iată de ce, zic, îmi plec genunchii înaintea Tatălui Domnului nostru Isus Hristos,  (15)  din care îşi trage numele orice familie, în ceruri şi pe pămînt,  (16)  şi-l rog ca, potrivit cu bogăţia slavei Sale, să vă facă să vă întăriţi în putere, prin Duhul Lui, în omul din lăuntru,  (17)  aşa încît Hristos să locuiască în inimile voastre prin credinţă; pentruca, avînd rădăcina şi temelia pusă în dragoste,  (18)  să puteţi pricepe împreună cu toţi sfinţii, care este lărgimea, lungimea, adîncimea şi înălţimea;  (19)  şi să cunoaşteţi dragostea lui Hristos, care întrece orice cunoştinţă, ca să ajungeţi plini de toată plinătatea lui Dumnezeu.

Extraterestra pe care o cunosc trăieşte cu totul creativ, adăugînd noutate, un comportament de neaşteptat, suprinzător în orice situaţie în care ceilalţi s-ar comporta previzibil.

Extratereştrii parcă nu au convertiri… ori nu reuşesc să îşi dea seama cum şi cînd…. Se simt dintodeauna bine în prezenţa lui Dumnezeu, timpul liturgic le este comod, plutind precum vieţuitoarele de apă în mări.

Prietenii ştiu de ce… îi dedic din nou o bucată pe care n-am apucat niciodată să o termin de studiat cum trebuie. De emoţie.

Astăzi probabil voi fi mai puţin printre pixeli. Am fost atenţionat. Extraterestra mea s-a întors acasă după ce a lansat un mesager către faţa lui Dumnezeu ieri … pe cealaltă lume ...

Completat în 11 iulie 2017

Astăzi este ziua botezului ei. N-am întîlnit în viața mea creștin mai dedicat și mai chitit să împlinească poruncile Mîntuitorului. Sînt omul care o cunoaște cel mai bine. Cu cît am cunoscut-o mai bine, cu atît am admirat mai mult modul în care își trăiește în modul cel mai discret și serios viața cu Dumnezeul ei. N-a făcut paradă niciodată! Nu s-a împlicat în nicio lucrare publică (n-a cîntat solo-uri, n-a spus poezii, n-a fost învățătoare la copii, deși toată lumea se aștepta la asta de la ”coana preoteasă”). Nu am fost eu chemat la slujba pastorală atît cît a fost ea cheamată să fie soție de pastor. S-a desăvîrșit sub ochii mei atît de mult încît mă tem acum că este atît de pregătită pentru cer încît Dumnezeu să își ia bijuteria și să Și-o așeze pe raft, gata fiind și desăvîrșită în toate!

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Amintiri, Eyesavers, Gînduri, lacrima din colțul ochiului, Oameni, Perplexităţi, Pătrăţoşenii, zîmbetu din colţu gurii, Zidul rugăciunii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

21 de răspunsuri la Cred în extratereştri! (după un an)

  1. marinelblaj zice:

    Nu, frate Marius! Noi suntem de multe ori extratereştri… Fiindcă ele sunt mult mai cu picioarele pe pământ decât noi, în vreme ce noi suntem mai cu capul în nori! De aceea le şi datorăm atât de mult! Ele ştiu de ce sunt aici, noi ne tot batem capul să aflăm! 😉
    Oricum, frumoase rânduri şi gânduri! Le merită deplin!

  2. Multumesc pentru postare!

    Cam in acelasi registru de prezentare … va consider un extraterestru al blogosferei!

    Pace si binecuvantare mai departe!

  3. Beni zice:

    Şi totuşi, un sfâşietor „de ce” ne macină în astfel de momente. Ce facem cu el?
    Eu nu cred că trebuie să-i punem pumnul în gură, ci să batem la Uşă până primim răspunsul mângâietor prin suficienta sa. Toate întrebările au un răspuns; cele ce ni se cuvin, le primim.

  4. Gabi zice:

    Din nu-stiu-ce motiv, de abia acum, citind postarea asta, am realizat ce-ati scris de fapt in „castigare de sarcina”. Am sa scriu mai mult pe privat.

  5. Alex zice:

    Să fiţi sănătoşi şi Dumnezeu să vă binecuvinteze cu mulţi ani împreună şi de-acum încolo!

    Numai bine, dragilor!

  6. tudor zice:

    Imi place aici , totul este frumos si armonios ….o atmosfera extraterestra.

  7. Daniela zice:

    La multi ani Nataliei alaturi de voi:)! Ca sa raman in ton, multi ani binecuvantati pe pamant extraterestrei tale:)!

  8. Pingback: Deja mi-am petrecut mai mult de jumătate din viață … cu ea | Marius Cruceru

  9. Andreea Stanciu zice:

    Mi-ar placea tare mult sa o cunosc intr-o zi pe sotia dumneavoastra…:) Poate ne ajuta Dumnezeu si ajungem intr-o duminica in biserica in care slujiti. Cu asa o fiinta in casa cred ca e mereu Soare :).

  10. Andreea Stanciu zice:

    Poza pe care ati ales-o vorbeste despre inocenta si bunatatea ei intr-un mod foarte clar ..sufletului meu. Si da! e frumoasa…. Si se vede ca frumusetea ei are un izvor de dincolo de ea…

    • Marius David zice:

      da, cu adevărat soția mea este inocentă, mai ales că nu folosește deloc internetul 🙂
      Frumoasă, da! Așa mi se pare și mie și o știu de 27 de ani. Neschimbată. Asta îmi dă de bănuit că nu-i de pe planeta asta, că nu îmbătrînește ca noi toți ceilalți. Este o altă specie, o altă rasă. Încă îi mai caut aripile prin șifonier cînd este plecată de acasă. SEcret! șșșș, rămîne între noi. Ea oricum nu citește asta. 🙂

  11. Pingback: Ukraina 1986 și despre dragoste la prima vedere sau cum se fac 7 km în 10 minute (Flota) | Marius Cruceru

  12. Ana O. zice:

    Marius, ferice de tine si de ea!
    Bravo si felicitari.
    Extraterestra sau nu, e a ta; asta conteaza! 🙂

  13. Pingback: Ce aș schimba după 22 de ani de căsnicie, dacă mi s-ar oferi posibilitatea să o iau de la capăt? | Marius Cruceru

  14. Pingback: Ce aș schimba după 22 de ani de căsnicie, dacă mi s-ar oferi posibilitatea să o iau de la capăt? | Lapte si miere

  15. lol zice:

    o intrebare am credeti in dumnezeu sau extraterestrii? sau nu stiti ce vb ?

  16. Pingback: 25 de ani de … căsnicie??? Nu, noi n-am avut o căsnicie, nici căsătorie! | Marius Cruceru

  17. Pingback: Cum vă spuneam? Oare eu cît mai #REZIST? Aleșd – Șimleu – Aleșd (100 de km) | Marius Cruceru

  18. Pingback: Cîți oameni pot intra într-un IMS? | Marius Cruceru

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.