Gata cu blogul?

Da, probabil că Andrei a luat decizia cea mai bună. Există o vîrstă a intrării în politică, o vîrstă a ieşirii din politică, şi există vîrstă a intrării în Agora, în piaţa publică.

Nu cred că sînt de acord cu tot ce spune Paul Washer. Al Mohler, John Piper ar avea un pic altă părere despre ce înseamnă lucrurile importante pe care trebuie să le scoatem şi să le discutăm în piaţa publică.

Oricum, videoul este interesant şi dă de gîndit. Da, evanghelizarea personală, ieşitul în stradă sînt importante, rugăciunea, formarea, timpul investit în citit, toate acestea sînt foarte importante pentru orice credincios creştin, ce să mai spun.. pentru un student la teologie?

Unele trebuie făcute mai mult ca altele la o vîrstă, altele trebuie împlinite toată viaţa, însă nu trebuie să uităm că avem misiuni diferite, daruri diferite şi … cine este chemat la blogoslovire, să se ţină de blogoslovire, cine este chemat în altă slujire, să o facă cu bucurie.

Din partea mea… aşa cum ştiţi, 12 ani am umblat cîte 50.000 de km pe an şi nu am evitat trenurile, avioanele, strada, vestirea Evangheliei de la om la om sau de la amvon. Există o vreme pentru fiecare lucru. Există o vreme şi pentru vorbit şi pentru tăcere. Cine blogosloveşte mult este imposibil să nu greşească.

Acesta este şi motivul pentru care las să se coacă comentariile din cînd în cînd şi comentez cu reţinere, scurt, „la obect” şi fără a mai face risipă de vorbă şi timp, dar păstrînd comunicarea şi cuminecarea, în măsura în care se poate.

Gata cu blogul? Da, dacă ai 23 de ani… poate că ar fi bine să te opreşti din blogging, dacă asta îţi afectează formarea, şcoala, lecturile şi disciplinele spirituale. Dacă eşti student la litere, ia-l ca pe o sală de antrenament…

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Blogroll, Fabrica de barbati. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

60 de răspunsuri la Gata cu blogul?

 1. Katy zice:

  Fr Cruceru,
  Am citit despre un ceai, pe care ati recomandat pentru distrugerea pietrelor la rinichi. Imi spune-ti va rog, modul de peparare, cate cani se ia zilnic si pentru ce perioada?
  Multumesc

 2. ACIDUZZU zice:

  „Orice lucru isi are vremea lui…”, dar sa nu te paraseasca GANDUL VESNICIEI ! (Eclesiastul 3:1-11)

 3. ACIDUZZU zice:

  „Gata cu blogul? Da, dacă ai 23 de ani… poate că ar fi bine să te opreşti din blogging, dacă asta îţi afectează formarea, şcoala, lecturile şi disciplinele spirituale. Dacă eşti student la litere, ia-l ca pe o sală de antrenament…”

  Apoi orice sablon nu se potriveste decat individului care l-a inventat, aplicat doar siesi…
  Domnul Dumnezeu l-a creat pe om dupa chipul si asemanarea Sa da cu particalaritati distincte, cu trasaturi de caracter distincte, cu capacitati intelectuale distincte, cu temperamente distincte, cu INFRANARI DISTINCTE ! Orice evreu de buna credinta se ruga: „Doamne, Tu-mi cercetezi rarunchii si inima” ( adica centrul de control al infranarii)….(Psalmul 25:2):…”si de departe imi patrunzi gandul!”(Psalmul 139:1-3)

 4. Monergism zice:

  Mă bucur că Andrei a luat decizia să-și păstreze blogul public. Multe dintre materialele scrise de el sau traduse sunt foarte utile.

  • Marius David zice:

   corect, şi poate reveni, dacă doreşte.
   Patratosu este mort de vreoi doi ani acuşica şi uite la el, still screaming and kicking prin topuri, astea înseamnă că anumite articole sînt încă citite, căutate, unele chiar comentate. Adicătealea este de uz.

   • Monergism zice:

    Orice blog este un jurnal online și chiar dacă, din diverse motive, nu mai vrei/poți să scrii în el, peste ani îți vei aminti cu plăcere de textele publicate.

    • Marius David zice:

     daţi-mi voie, ca blogăr bătrîn ce sînt, să vă spun că aşa este!
     Cînd mă uit acum pe Patratosu la unele texte „mă mir pe mine” cum spun bihorenii…
     Nu se poate!
     Asta am scris eu…. domle, bun text! 🙂
     aproape că m-aş publica şi pe hard copy, dacă aş ceda presiunilor lui Voicu 🙂

 5. daniel zice:

  arata bine nenea Washer in videoul acesta. cred ca asta a vrut sa spuna.
  dar a uitat sai inputerniceasca pe tineri si sai incurajeze. nu stiu de ce se foloseste numai „Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură.
  si restul care face foarte parte din context nu se vorbeste.
  cred ca cuvinte=le lui Isus in continuare sunt asa de incurajatoare .

  Apoi le-a zis: „Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură.
  Marcu 16:16 Cine va crede şi se va boteza va fi mântuit; dar cine nu va crede va fi osândit.
  Marcu 16:17 Iată semnele care vor însoţi pe cei ce vor crede: în Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi în limbi noi;
  Marcu 16:18 vor lua în mână şerpi; dacă vor bea ceva de moarte, nu-i va vătăma; îşi vor pune mâinile peste bolnavi, şi bolnavii se vor însănătoşi.”

 6. dani g zice:

  Nu cred ca trebuie renuntat la blog.
  Dar Doamne ce multa nevoie este sa fim oameni reali, (nu virtuali, nu teoretici) care vorbesc despre Dumnezeu pentru ca umbla cu Dumnezeu. Nici o afirmatie, ori cat de corecta teologic, nu are valoare (mai ales nu pentru cel care o rosteste) daca acest adevar nu a prins nici un contur in viata lui, nu a prins radacini. Firea poate opera cu notiuni care mai de care mai periculoase (Viata, Lumina, Mantuirea, Cristos) atata timp cat il poate convinge pe proprietarul ei ca nu e nevoie sa se intalneasca cu realitatea acestor notiuni.

  • daniel zice:

   If you are a born again Christian.. yet you evaluate yourself through the law.. and you come up with the conclusion that you are a sinner.. you are saying that Jesus is a minster of sin, instead of righteousness, we are no longer sinner’s but righteous in Christ, His obedience made us that way and we are dead to the law that minster’s condemnation and guilt, where there is no law there is no transgression. Our heavenly Father loves us just as he loved Jesus while he walked the earth. We can walk with the same assurance we are perfectly loved and accepted as Jesus did while he walked the earth; and now, by remaining in the reality of our Father’s love for us, the working of his grace allows the fruit of the Spirit to flourish in our lives. We abide in his love. Woohoo!

 7. Gabriel Băloi zice:

  Mai răul acesta ne-ar trebui , să închidem blogul , adică să nu mai fim în contact unii cu alţii la această scară universală , să nu ne mai auzim şi să nu ne mai vedem (spiritualiceşte ) , să nu ne mai întărim şi să nu mai ştim nimic unii de alţii , că următorul pas ar fi împrăştierea în stil de marş universal !
  Blogul este un mijloc actual al bisericii universale „de a ştii de ea însăşi” ! Să o deblogghezi acum este ca şi cum ai descentra-o şi ai deconecta-o de la circuitele universale specifice ale acestor vremi şi soroace blogoslovelnice !

  Şi mă întreb , dar pe fratele nostru EDITAT . , prin ce mijloc neblogovit îl auzim şi-l vedem învăţîndu-ne – adică făcînd , prin mesajele lui , atîta bine trupului universal , uneori murdărit şi încetinit la curăţare – dacă nu tocmai prin intermediul blogului ?!

  Sînt , însă , de acord să ne curăţăm cît mai mult atît fiinţele cît şi blogurile.

  Da’ , oare , pînă acum , a fost vreun blog sfinţit cu cădelniţa ?! ( îh , ce instrument impropriu curăţirii ! )

  „Sfinţească-se” şi blogul ! 🙂

  • Marius David zice:

   am editat partea în care jonglai cu numele domnului Washer. Am hotărît că asta nu se face, deşi este ispititor.

   • Cosmin zice:

    No offence, dar cred ca daca Gabriel, l-ar cunoaste cat de cat pe Paul Washer, ar trebui sa se „spele” pe gura, inainte de a-l ironiza. Oameni ca fratele Paul sunt extrem de rari.
    Si asta o spune unul care il cunoaste personal, si destul de bine.
    Pentru cei interesati sa afle mai multe despre felul sau de a vedea viata crestina, va propun un site, dupa parerea mea printre cele mai bune, unde el are o multime de mesaje: http://www.illbehonest.com. Are si o sectiune in lb romana.

    • Marius David zice:

     Cosmin, şi eu îi ascult cu plăcere unele mesaje. Nu cred că GAbriel l-a ironizat.
     Omul este sincer, dar în acestă chestiune îi respect părerea, dar îmi permit să spun că trebuie nuanţată puţin poziţia dînsului.
     cam asta cred că a vrut să spună şi GAbriel

     • Gabriel Băloi zice:

      @ Cosmin
      Faptul de a fi afirmat că , prin predicile sale , P.Washer face atîta bine trupului universal al bisericii , indicînd şi spre o anumită semnificaţie specială a numelui său , ţi se pare ironie ? !
      Nici nu mi-a trecut prin minte un aşa gînd.
      Îl ştiu de foarte mult timp pe acest om , faţă de care am o aleasă preţuire.
      Nu confunda spiritualul cu ironia !

      • Cosmin zice:

       Imi cer scuze, am citit in graba postarea ta, si mi-a ramas in cap doar faza cu cu „spalator”. Il cunosc si eu de ceva vreme, si in plus cunosc cateva lucruri mai intime despre lucrarea sa, si efectele ei. Din aceasta cauza ma deranjeaza, ca se gaseste cate unul (si aici nu ma refer la tine) care sa ironizeze un om al lui Dumnezeu cum sunt convins ca ei nu au cunoscut. Si crede-ma, nu spun cuvinte mari, ci vorbesc cunoscand anumite lucruri mai „ascunse” de ochii multimii.
       Am recitit postarea ta, si iti dau dreptate, nu ai fost ironic, dar mi se pare nepotrivita folosirea termenului dintre””. Binecuvantari!

 8. Nu trebuie să renunți la blog ca să poți face și altceva pentru Domnul, clar. Asta doar dacă îți ia jumătate din zi blogul, dar dacă îți ia pînă în jumătate de oră, nu e cine știe ce. Unii dorm în plus jumătate de oră dimineața, alții scriu un articol în răstimpul acesta.

  În plus, dacă nu se face performanță din blog, atunci se poate scrie cînd este timp. Cînd nu este timp și nici nu sunt idei, nu se scrie. Simplu. Paul Washer și-a zis părerea și el, dar nu sunt deloc de acord cu el. Cel puțin nu în felul în care zice lucrurile în acest video.

  Nu cred că un tînăr înțelept se poate „risipi” pe bloguri în certuri teologice fără noimă, cum spune P. Washer. Se poate „risipi” doar dacă asta își dorește. Acuma ce-ar fi să închidem toți blogurile și să mergem pe cîmpul de misiune al evanghelizărilor? Unde ar mai fi prezența evanghelicilor pe net? Și așa netul e plin de murdărie, dacă mai plecăm și noi, atunci unde e lumina?

  Încă n-am ajuns vremea cînd TOȚI au blog și stau pe net. Într-adevăr, sunt unii care au blog și majoritatea accesează internetul, dar asta nu înseamnă că lucrarea Domnului rămîne nefăcută sau alte alea… Paul Washer are și el dreptate, dar nu de tot. Cel puțin asta cred eu.

  • Marius David zice:

   Sînt cu totul de acord cu tine, Andrei, de data asta 🙂 Nu eu te-am sîcîit de vreo două ori să nu te laşi de blogging, mai ales că eşti student la litere.
   Bloggingul ar trebui să fie materie de examen la litere.

   Şi mai este ceva… Paul Washer este un om foarte cumsecade, dar nu se pricepe chiar la toate lucrurile. Voi reveni cu un articol al altuia care arată de ce ar trebui să blogoslovim.

   Certurile teologice sterile apar atunci cînd oamneii sînt neinformaţi, calvinişti care n-au citit un rînd din Calvin care se bat cu arminieni care citesc doar meditaţiile zilnice ale lui Spurgeon. dar şi aşa se poate învăţa.
   eu am învăţat foarte multe lucruri din dialogul cu voi, deşi mai tineri decît mine. Aceşti patru ani de blogging m-au îmbogăţit enorm.

   Eu pot să îmi permit să îi răspund şi lui Andrei şi lui Paul Washer: done that (mers pe cîmpul de misiune), been there.. (vestit evanghelia în praful Olteniei, în vîntul Dobrogei etc.).

   Apoi… m-am apucat de blogginG DUPĂ ce mi-am făcut toată şcoala, după ce mi-am luat doctoratul, după ce mi-am crescut copiii oarecumva spre adolescenţă, după ce mi-am scris în mare cursurile pe care le predam la vremea aceea de cel puţin 10 ani etc şi în general, după ce trecusem de vîrsta răstignirilor (33 de ani)

  • eLioR. zice:

   astea-s povesti cu jumate de ora de blog. cine crezi ca te crede?

   • Marius David zice:

    se paate verifica simplu. De obicei la comentarii rămîn orele, acum la mine este 0.45.
    Încept să plivesc la blog pe la 23.09.
    in total 28 de comentarii, acesta ese al 27-lea.
    socoteşte!
    Între timp ascultat două miniconferiţe pe universalism, răspuns la emailuri printre comentairii, cît s-au copt în minte ideile.
    Lunea o sacrific de obicei pentru scris la blog, mai ales a doua parte a zilei,
    Socoteşte şi faptul că scriu foarte repede, aproape în ritmul vorbirii, cu toate cele 10 degete,
    am făcut liceul de filologie, steno-dactilografie ne-a fost practica şi am avut ore speciale pentru asta în timp ce alţii dădeau la şaibă şi la strung.
    iar de idei…. nu ducem lipsă, slavă Domnului 🙂

    Ca să fii atît de împrăştiat, trebuie să fii neapărat disciplinat 🙂

   • @Marius Cruceru, eLioR cred că se referea la mine, că am amintit de jumătate de oră petrecută zilnic pe blog, nu la dv.

    Pe mine nu mă crede, pe dv. cred că vă crede 🙂

    @eLioR, într-adevăr, nu stau jumătate de oră pe blog. Sunt zile în care petrec 5-10 minute. Aici e drept, m-ați prins. Sunt zile cînd scriu și 3-4 articole. Le scriu la pachet, nu scriu zilnic, apoi le programez. Dar probabil doar un blogger poate înțelege pe îndelete un alt blogger 🙂

    • Marius David zice:

     azi cred că bat recordul. Am răspuns la comentariile de pe cîteva zile în cîteva zeci de minute. 🙂
     Este adevărat… scurt şi la obiect.
     Găsesc provocarea de a mă exprima scurt şi concis ca una dintre cele mai seminale pentru creativitate.
     Lunea scriu şi eu celelalte articole şi le programez. Nu te-am învăţat eu asta? 🙂
     da, eu te înţeleg mai bine decît îţi închipui ca bunic al blogărilor evanghelici din România 🙂

 9. Dacă începe şi filmuleţul ăsta să circule viral, ca ăla cu „mesaj şocant adresat tinerilor”, renunţ şi eu la bloguri. La citit bloguri. 🙂
  +1 la Andrei Jităreanu.

 10. Sincer sa fiu, ideea pastorului Washer m-a lovit acum vreo 2 ani. Cred ca are dreptate. In cea mai mare parte macar trebuie sa fiu de acord cu dansul. Blogareala inseamna timp. Destul. Creieri storsi. Idei. Comentarii la care nu te-astepti. Dispute nedorite. Laude. Injosiri. Unii scriu constructiv, altii comenteaza. Constructiv sau demolator. Mai ales de cei ce se ascund sub ID-uri false. Acolo dintii sunt mai ascutiti.
  Exemplele pro/contra blogarit ar putea continua.
  Sunt de aceeasi parere: tinerii sa stea ceva mai departe de blog. (Evident, si cei mai „batrani”). Un exemplu: La biserica unde merg, tinerii isi posteau fotografii, impresii, citate etc. Cu bun simt. Unii, poate zilnic. Tot zilnic altii faceau comentarii, iar tinerii mei erau nevoiti sa raspunda! Asa au zis ei. Pierdeau timpul postand, pierdeau timpul comentand. Nu mai aveau timp suficient sa invete, sa citeasca… Dupa un studiu biblic, o parte m-au inteles. Si-au sters blogurile, definitiv.
  Atat mie cat si altor patimasi ai condeielor virtuale, sunt sigur, uneori blogaritul ne musca din timp. Din timpul cititului, al studiului, al rugaciunii, al discutiei cu familia, cu vecinii, cu parintii nostri care stau departe… Ar trebui sa reflectam mai bine asupra postarii puse in circuit de P. Washer -via fratele Cruceru.
  Gata cu blogul? Depinde de noi. Stiu ca e greu, ne-am obisnuit cu postarile. Si, sa fiu corect, destul de multe sunt foarte bune. Si necesare…

  • Marius David zice:

   draga Nicolae Geantă, blogul se face cu colţul ochiului, adică, vorba americanilor, ca second thought …
   Da, blogul înseamnă timp… dacă ai, creieri storşi, pentru cine are … idei, dacă vin. Comentarii, dacă sînt vizitatori, dispute, dacă le porneşti, şi unele sînt de pornit, …
   Merită?
   Merită pentru cine este chemat la asta şi pentru cine are darurile respective.

 11. naomi zice:

  „Încolo, fraţii mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă, aceea să vă însufleţească.”

 12. sam zice:

  Deci să nu se schimbe nimic decât în punctele esențiale.

  Păcat…

  Și eu care tocmai mi-am depus cererea să devin membru la Biserica A-POST-oleacă-modernistă B-LOGos!

  (Un specialist în blogucideri)

  • Marius David zice:

   E tare asta… cu beseareca ta 🙂
   Nu, Sam, eu nu renunţ la blog şi am motivat de ce cu alte ocazii.
   Am spus că Andrei a făcut bine, dar nu orice de-lăsare de blog este neapărat bună.
   Cine spunea că generalizarea este unul dintre semnele prostiei?

 13. Marius David zice:

  încercaţi să nu mai datţi tot textul, încarcă foarte mult comentariul, daţi referinţele

 14. Marius David zice:

  draga Georgicule,
  dacă aş fi dorit să fiu în top pe locul 1, aş fi răspuns în aceste zile în fiecare zi la zecile de comentarii. Şi asta se punctează.
  Pe vremea pătrăţosului, prin ianuarie 2008, cred, am ţinut locul 1 cîteva săptămîni în acest fel. Comentarii, răspuns aproape instant. Asta face parte din esenţa bloggingului, dialogul aproape de messanger.
  Între timp am mai învăţat ceva despre mine şi despre oameni, aşa că nu mă mai grăbesc.

  Cei care mă cunosc de ceva vreme ştiu foarte bine că nu mă interesează nici locul 1 în topul românesc wordpress, nici zelistul, nici blogrank-ul şi nici locul 4 pe Transilvania.
  Nu ştiu de unde îţi faci recolta de primăvară de topuri, dar pe mine mă interesează ştevia, leurda, urzicile şi alte cîteva verdeţuri, dacă este vorba de primăvară.

  În rest… să avem sănătate!

 15. Dies Irae zice:

  Washer nu cred ca se refera la blog, cat se refera la atitudinile incurajate de sistemul asta. Comentariile interminabile „fighting on theological nuances”. Blogurile sunt magnifice, dar doar in ceea ce priveste caracterul lor informativ si cam atat.

  Eu sunt de acord cu ce zice Washer.
  Oamenii care situ deja Evanghelia si o ignora, sau se contrazic cu ea…cred ca „are not worth fighting with” – ei un vor fi convinsi prin dezbateri teologice. Astfel de oameni trebuie sa ajunga sa se convenga singuri uitandu-se la noi, traind incercarile/minunile lui Dumnezeu, nu contrazicandu-se cu noi.
  Ceea ce avem de facut este sa mergem sa spunem Evanghelia celor care nici un au auzit de ea, pentru ca sunt atatia altii.

  Poate suna dur, dar nu trebuie sa incercam sa convingem nebunii care o stiu deja si o neaga, ci sa ajutam saracii in duh, care un au auzit-o niciodata.

  • @Dies Irae, vă înșelați amarnic atunci cînd spuneți că „Blogurile sunt magnifice, dar doar in ceea ce priveste caracterul lor informativ si cam atat.”.

   Cred că ați confundat noțiunea de blog cu noțiunea de ziar (online). Și pot da doar un singur exemplu: pe un blog poate fi găzduită o dezbare, ceva conversațional, și nu doar informații și punct.

   Și ba da, Paul Washer se referă la bloguri. Le amintește acolo, deci se referă la ele. Eu dacă vă amintesc numele dv., nu înseamnă că m-am referit la Băsescu. Că v-ați supăra dacă cineva ar interpreta așa lucrurile. Părerea mea.

  • Marius David zice:

   eh, să nu exagerăm punînd în aceeaşi frază „magnific” şi „blog”. Blogurile sînt nişte simple jurnale de bord, nişte schiţe, însemnări, semne de carte, chestii mărunte ale gîndului. Un blog nu va fi niciodată capodopera cuiva…. cel puţin aşa sper eu.

 16. elisa zice:

  Katy,
  pentru eliminarea calculilor renali :
  se pune la fiert o cana (cam 300ml capacitate) plina cu ovaz cu 5 litri apa;
  se lasa sa fiarba la foc moale pina se reduce apa la jumatate.
  Se bea doar intr-o singura zi, pe toata durata zilei.
  Efect miraculos.
  Doamna care a eliminat o piatra foarte colturoasa ,incit medicii nu garantau reusita cu lasser a eliminat-o, pastrind-o ca pe o minune.

 17. Pingback: “To blog or not to blog”? De ce ar trebui pastorii să blogoslovească? | Marius Cruceru

 18. Dyo zice:

  Mesajul lui Washer ar fi valabil pentru cei ce nu fac altceva decât să butoneze toată ziua pe internet. Probabil că sunt destui pe la noi, darămite în America. Pe de altă parte, el este promovat tocmai prin lucrul pe care îl adresează cu atâta năduf: internetul si blogurile.
  Daca cineva poate sa lucreze intr-o lucrare crestina cel putin patruzeci de ore pe saptamana, sa nu-si neglijeze familia, sa studieze Cuvantul, sa se roage, sa mearga la biserica (la 55 km distanţă) să mai citeasca câte ceva si sa scrie pe blog … care-i problema? Chestiunea vine: câţi pot face asta? Recunosc, nu e usor.
  Să ai un blog precum Andrei în care să postezi în majoritate producţii proprii: e o îndeletnicire lacomă de resurse, mai ales în ceea ce priveşte timpul … o simt şi eu adesea …

  • Marius David zice:

   cu totul de acord cu tine, Dyo,
   aş pune aşa
   să bloguiască dacă
   1. se îngrijeşte de familia lui…. că altfel de mai rău ca un păgîn şi în cele spirituale şi în cele materiale. Dacă eu bloguiesc şi copiii îmi duc dorul (a propos, acum am descoperit un nou mod de a vorbi funny cu fiul meu, ne ducem în camere diferite şi chat-uim 🙂 ),
   2. dacă îşi îndeplineşte îndatoririle profesionale.
   3. dacă celelalte chemări şi daruri spirituale, eclesiale etc. nu sînt compromise…
   atunci blogoslovească în pace!

   Dacă voi simţiţi, iertaţi-mi tonul de blogăr bătrîn şi „complexul de superioritate” observat de atîţia :), dacă voi simţiţi lăcomia blogului… ia imaginaţi-vă cum este la o medie de 50 de comentarii pe zi? 🙂

 19. cosmin zice:

  Tipul din videoclip are 100% dreptate. No offence, dar deja prea multi pastori sunt mai mult preocupati sa „isi faca imagine” decat sa evanghelizeze.
  Iar studentii sunt naivi, ei cred ca cineva se poate pocai cu adevarat citind o postare pe Internet – asta nu se va intampla cu adevarat niciodata.; e ca si cum ai spune ca muncesti din greu cand tu esti angajat vanzator de popcorn in parcul copiilor 😉

  Dar daca aducem vorba de studentii la teologie, discutia privind pregatirea lor pentru Lucrare e muuuult mai ampla si chiar ar merita lansata aici o discutie, pentru ca se leaga foarte bine de o criza teologica ( sau cum o numea autorul blogului) care exista in bisericile baptiste.

  • sam zice:

   Eu am încercat să vând popcorn la grîdiniță da era foaaaarte greu așa că m-am făcut miner ș-am ajuns la plantat flori în Piață.

   TeoBlogu

  • Marius David zice:

   Dai şi nume? 🙂
   Oricum eu nu mă simţesc cu musca pe căciulă. Aseară făcui tocmai evanghelizare. La fel şi în ultima săptămînă. Trei zile pe săptămînă, în fiecare seară, ceea ce m-a redus la tăcere dela comentarii, după cum se poate vedea.
   Eh, nu-i prescrie tu Duhuluii cum să lucreze. S-ar putea să glumeacă cu vreounu şi să îl cerceteze printr-o videclipă… nu cîntăm noi cîntarea… Lăsaţi Duhul Sfînt să lucreze… Lasă-L să lucreze şi pe internet.

   • cosmin zice:

    Nu la dvs. ma refeream, ci la pastorii care incep sa cedeze la presiunile venite din partea „credinciosilor” ce isi doresc o biserica „moderna” si sunt tot mai multi care fac asta. Astfel, au aparut de exemplu celebrele „trupe de lauda si inchinare” care in fapt nu sunt decat niste grupuri de tineri care tin si ei sa se manifeste in public. Si exemplele pot merge inainte.
    Nu ma pretind un expert in domeniu, insa „strajerii” sau alte asemenea miscari apar pe fondul unor probleme din bisericile noastre, nu credeti?

   • cosmin zice:

    ce legatura are asta cu ce am postat eu ?!?

 20. Gabi Bogdan zice:

  Din partea mea… aşa cum ştiţi, 12 ani am umblat cîte 50.000 de km pe an şi nu am evitat trenurile, avioanele, strada, vestirea Evangheliei de la om la om sau de la amvon. Exista …… ” Paul Tripp spunea intr-un articol:. . . . . . . . Why do we line up all the good things we’ve done as a counter-balance for the wrong that is being highlighted? And why do we do all these things again 🙂 :)and again?

 21. Pingback: Turul Iadului, gata cu blogul?, passagaglia la lăută « La patratosu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.