Întrebări după Iris

Duminica viitoare, în 28 februarie, de la ora 18.00, vom continua întîlnirile noastre în jurul temei „Şi cei doi vor fi un singur trup.” După sesiunea trecută, vezi şi AICI, din pricina densităţii materialului, am sărit peste cîteva chestiuni pe care cred că trebuie să le reluăm în această duminică.

Din partea organizatorilor a venit o idee interesantă: să începem fiecare nouă sesiune cu răspunsul la întrebări privitoare la sesiunea anterioară, întrebări lansate în mediul electronic.

Iată cîteva astfel de întrebări:

1.  Care e solutia pentru fetele nemaritate? Nu doar in ceea ce priveste implinirea prin maternitate, dar, contextul mai larg al vietii lor sociale – in momentul in care nu au un barbat care sa „faca acele drumuri mai largi spre cetate” cine ar trebui sa le faca? tatal? si in cazul in care „fetele nemaritate” au peste 40 de ani?

2. In contextul in care ati afirmat ca lucrarea e pentru barbati, se aplica totusi si fetelor „cresterea de copii spirituali”?

3. Care e situatia cu domnele casatorite, dar care nu pot avea copii?

4. Care sunt consecintele ultime ale ideii ca femeia trebuie sa se retraga din societate? care sunt argumentele biblice? Femeia din Proverbe pare a fi destul de implicata in societate (societatea de atunci, evident!)

5. In contextul actual al tehnologiei, o „casnica” poate fi o femeie „lenesa”. asta in cazul in care nu se renunta la tehnologie (comunitatile de tip Amish) sau nu preia femeia educatia copiilor (ceea ce in Romania e ilegal si… nu stiu daca toata lumea adera la home schooling ca la cea mai buna idee, oricum).

6. Cum facem translatarea principiilor din VT in ziua de azi? Din unele afirmatii am putea trage concluzii ciudate… Poate ar trebui sa dezvoltaţi mai mult afirmatiile radicale pentru a nu lasa confuzii in urma. (afirmaţii ca „maternitatea este principalul domeniu în care se defineşte identitatea unei femei” şi asemăînarea sistemului educaţional cu „braţele lui Moloh”)

Voi cum aţi răspunde, dragi prieteni?

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Fabrica de barbati, serile Iris. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Întrebări după Iris

  1. Irina zice:

    referitor la intrebarea 5 – faptul ca o femeie casnica are tehnologie la dispozitie si nu face hs nu inseamna ca va fi lenesa, fiindca intr-o casa, mai ales cand sunt multi copii, sunt foarte multe lucruri de facut. Chiar daca nu faci hs cu copiii trebuie sa te ocupi de ei- sa te joci cu ei, sa le citesti, sa ai grija sa respecte un program, sa ii duci si sa ii aduci de la diverse activitati, sau de la scoala pe cei mari, sa faci lectiile cu ei, etc..Ca sa nu mai spun restul treburilor- curatenie, mancare cum trebuie, spalat si calcat rufe, etc.. Daca esti casnica si te organizezi cum trebuie termini toate treburile pana la ora 4-5, cand vine sotul, si astfel ramane un timp placut de petrecut in familie. Pe cand atunci cand amandoi au servici toate cele de mai sus trebuie facute dupa ora 4, deci in loc sa se odihneasca toata lumea, vin la serviciul nr. 2., nici gand sa mai aiba timp pentru a-si cladi si a-si consolida relatiile intre ei.

  2. Pingback: Răspunsuri la Întrebări după Iris despre “crătiţiste”, “independente”, “călugăriţe” fără voie, Zoe şi Bios « Marius Cruceru

  3. Pingback: Retrospectivă Iris “Şi cei doi vor fi un singur trup… ” – Final de serie: “NUNTA” | Marius Cruceru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.