Credo – Despre Duhul Sfînt – serile cu Irisul deschis

Duminică seară, începînd cu orele 18.00, la Biserica Baptistă Iris din Cluj, voi continua seria CREDO – Ce cred? Ce credem despre Duhul Sfînt? Lucrările sau lucrarea Duhului Sfînt? Darurile și/sau roada/roadele Duhului Sfînt?

Cum și cu ce putem confunda roada Duhului Sfînt?

sursa pinterest

Andrei Rublev – Cei Trei Îngeri la Stejarul lui Mamre

Există posibilitatea de a crede cu adevărat în Cristos, avînd-L pe Cristos și fiind avut de Cristos, fără a avea Duhul Sfînt?

Pentru cei care vor dori să audă argumente cesaționiste sau continuaționiste sau să vadă care mai este stadiul dezbaterilor între cesaționiști și continuaționiști va fi curată plictiseală, pentru că nu mă voi referi la aceste lucruri.

Mai degrabă în aceste sesiuni aș dori să vedem care sînt acele convingeri pentru care sîntem gata să murim și unii și alții, care sînt convingerile fundamentale despre Duhul Sfînt?

După ce am trecut peste triadologie, cristologie, dorim să vedem de ce și cît este de important să avem o pneumatologie coerentă cu triadologia și cristologia mărturisită, de ce este important să avem o pneumatologie cristologizată și o cristologie pneumatologizată.

Vă așteptăm cu drag!

 

 

 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Conferinte, CREDO IRIS, Patristica, Predici, serile Iris, theologia in nuce. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Credo – Despre Duhul Sfînt – serile cu Irisul deschis

  1. Ionut Petcu zice:

    Daca nu suntem din zona putem gasi aceasta sesiune online?

  2. Am ascultat predica dvs recenta legata de ereziile hristologice cu care s-a confruntat Biserica, in care ati citat din definitia dogmatica a Sinodului al IV-lea Ecumenic de la Calcedon, in traducere proprie. As avea o intrebare: care e pozitia dumneavoastra fata de Sinodul al VII-lea Ecumenic de la Niceea (impotriva iconoclastilor) ? Ii acceptati sau ii negati definitia dogmatica ? Va multumesc !

  3. Am ascultat predica dvs recenta legata de ereziile hristologice cu care s-a confruntat Biserica, in care ati citat din definitia dogmatica a Sinodului al IV-lea Ecumenic de la Calcedon, in traducere proprie. As avea o intrebare: care e pozitia dumneavoastra fata de Sinodul al VII-lea Ecumenic de la Niceea (impotriva iconoclastilor) ? Ii acceptati sau ii negati definitia dogmatica ? Va multumesc !

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.