”Cei care își educă copiii acasă îi vor destina ratării!” – Cazul Curcubet

Am auzit-o și pe asta. Spunea cineva care n-a crescut nici măcar pui de găină de o zi pînă la stadiul tăierii, n-a păscut nici măcar o capră, n-a îngrijit nici măcar un cîine. Era foarte convins și specialist informal în sisteme educaționale.

Mă mănîncă demult degetele să scriu despre competența la români. Sîntem pricepuți în toate. Vorba americanului: ”maybe he is wrong, but never in doubt!”

Toată lumea își dă cu părerea despre destinul copiilor altora. De cînd discutăm despre homeschooling și cel mai nou născut al nostru, Noah, primim tot felul de sfaturi din partea unora mult mai tineri ca noi (am crescut totuși pînă acum doi copii adulți și din punct de vedere profesional nu sînt ratați niciunul dintre ei, dimpotrivă!), tinerei care ne-ar fi putut fi (cu puțin efort) chiar copii ai noștri. Ne privesc condescendent și cu multă milă, plîngîndu-ne soarta.

Fraților, sînt totuși PROFESOR, am 25 de ani de experiență la catedră. Am dus generații de studenți pînă la capăt fără prea multe plîngeri, am făcut meditații încă din studenție, nu mi-oi putea educa propriul copil acum? Stați liniștiți! Am făcut din cap în cap culegerile Hristev și Gheeba la Fizică, la Chimie știam tabelul lui Mendeleev pe deasupra și îl repetam în tramvai, predau Latina, Greaca veche și știu deosebirea dintre conjugare și declinare. Vom încerca! Dați-ne voie și nouă, specialiștilor, pricepuților, educatorilor! Avem modele și exemple!

Există reușite. Un caz este familia Curcubet. Îi cunosc de cîțiva ani, îi admir și mă rog să le dea Dumnezeu putere să continue lupta pentru asociația de Homeschooling din România.

Să le ținem pumnii. Iată AICI un articol-interviu despre și cu ei.

Le dorim în continuare succes și ne dorim și nouă!

 

 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în dulce Românie, exerciții de admirație, homeschooling, inventarul stricaciunilor spirituale, Jurnal de tată imperfect. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la ”Cei care își educă copiii acasă îi vor destina ratării!” – Cazul Curcubet

  1. Cei care privesc cu condescendenţă s-ar cuveni să ştie ca homeschooling are o tradiţie lungă in România ( Mitzura si Baruţu au fost şcoliţi acasă ) iar studiile au arătat că dă rezultate mult mai bune ca cele obţinute in şcolile de stat sau private.

  2. Cristi Ratza zice:

    Colegul meu a facut homeschooling cu ambi copii si amandoi au intrat la Columbia University in NY cu bursa (c. $65 000 pe an).

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.