#REZIST – copiatul și plagiatul – ziua 18

Da, știu, am mai atins chestiunea hoției în #rezistările mele. De această dată este despre altceva.

sursa

Ieri am ascultat o emisiune la Digi Radio. Era cu Nicu Alifantis. Din păcate, dincolo de muzica sa, am ascultat și confesiunile sale, care probabil că i se păreau cool  lui și altora. Omul și-a făcut în sfîrșit facultatea pe la 50 de ani și s-a lăudat, hlizindu-se cu reporterii la unison cum a fost prins domnia sa copiind, cum a copiat alături de gașca celor studenți care îi erau colegi și colege, așa cum au mers și la o bericică împreună.

N-am nimic cu gusturile domniei sale la băuturi, mi se pare însă grav ca într-o țară în care ne #rezistăm la ordonanțe 13 să facem caterincă de faptul că am copiat senini la examene. Nu la prosteala celor 18 ani și ceva, ci la 50 de ani, artist consacrat, adică posibil model.

Mi s-a făcut greață. De ce să mai facem panaramă de Ponta și ai lui, de plagiatele politice, că tot o drăcovenie este și asta.

Astăzi #REZIST împotriva stării de fapt, acceptată de toată lumea, profesori, părinți, copii: copiem, deci se face școală.

Astăzi #REZIST împotriva tuturor mentalităților de genul: ”vreau să fiu și eu telectălău, aveți cumva vreun conducător de doctorat care vrea o mașină de 18.000 de euro?… da, condiția este să scrie tot el doctoratu ăla amărît … ”

Astăzi #REZIST împotriva celor ca Victor Ponta și ai lui. Obraznici, tupeiști, cu un întreg arsenal de glumițe de cartier. Domniile lor doresc și un certificat de intelectual.

Astăzi #REZIST împotriva modului în care se dă bacalaureatul în țara asta.

Astăzi #REZIST împotriva celor ca Nicu Alifantis, care cred că celebritatea le dă voie să spună prostii în direct, fără să fie amendați.

Astăzi #REZIST împotriva celor 4% dintr-o teză de doctorat plagiată. 1% și este de ajuns.

Astăzi #REZIST împotriva imposturii din mediul academic românesc. Doctori făcuți pe bandă pe teze de doctorat penibile. Examene de grad, examene de promovare…

Astăzi #REZIST împotriva cîntecelor plagiate. În mediul evanghelic avem o grădină întreagă. De buruieni.

Astăzi #REZIST împotriva universităților de apartament, adevărate fabrici de diplome.

Astăzi #REZIST împotriva nenorocitei idei: lasă, dom-le, că toată lumea face așa, care-i problema?

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în dulce Românie, inventarul stricaciunilor spirituale, Perplexităţi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la #REZIST – copiatul și plagiatul – ziua 18

  1. Adrian Buzoianu zice:

    Probabil ca morala „Ritului scotian antic si acceptat” permite copiatul la examene.

  2. Pingback: #REZIST – total 40 de zile | Marius Cruceru

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.