#REZIST – sistemul penitenciar – ziua 11

Ordonanța 13 parcă avea legătură cu sistemul penitenciar din România, nu-i așa? Are totuși cineva idee ce se întîmplă acolo?

Știu retorica de genul: ”42 de lei alocația pentru copii pe lună, 1000 de lei pe lună pentru un deținut”  et c.

Este cumva o soluție reală doar eliberarea închisorilor prin grațieri succesive?

Am doi nepoți de verișoară care au lucrat gardieni în sistemul penitenciar. Este greu de descris în cuvintele pe care le folosim de obicei ce se întîmplă acolo.

sursa efdreams.com

sursa efdreams.com

Ce este de făcut?

Astăzi #REZIST pentru cei care și-au investit viața în programele de educare a deținuților. Există astfel de programe inițiate de ONG-uri, de biserici locale, de organizații internaționale pentru îmbunătățirea vieții deținuților prin educație. Probabil este una dintre soluțiile cele mai bune.

Astăzi #REZIST pentru cei care se implică în viața spirituală a deținuților, colegii capelani din organizațiile profesionale ale capelanilor militari, sanitari și de detenție. Este o slujbă extrem de dificilă. Acești oameni ascultă istorii cutremurătoare, care le pot zdruncina sufletele.

Astăzi #REZIST pentru cei care sînt închiși pe nedrept. Greșeli ale justiției. Vă mai amintiți de sărmanul Marcel Țundrea? Sînt destui oameni ca el. Bătrîni închiși pentru un furt minor, comis din pricina înfometării.

Astăzi #REZIST pentru cei care judecă cererile de eliberare condiționată. Dumnezeu să le dea lumină, dreaptă cumpănă și înțelepciune.

Astăzi #REZIST pentru toți închișii din pricini de conștiință, China, țările musulmane.

Astăzi #REZIST pentru toți cei bătuți, abuzați, violați, pentru toți cei slabi din celulele comune, cei care nu se pot apăra pe ei înșiși și sînt victimizați de ceilalți deținuți.

 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în acțiuni umanitare, cugetări de pe bicicletă, dulce Românie, inventarul stricaciunilor spirituale, Zidul rugăciunii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la #REZIST – sistemul penitenciar – ziua 11

  1. Adrian Burghelea zice:

    Frate Marius rezistati si ptr cei care odata mantuiti de Domnul in penitenciare sa gaseasca in Biserici tot ce au nevoie ca apoi echipati ,imputerniciti si impreuna cu alti misionare sa poate fi la randul lor castigatori de suflete . Va amintiti de indracitul din Gadara …
    Rezistati si ptr unii care tot mantuiti de Domnul in penitenciare , au iesit , s-au alipit Bisericii, au fost echipati , au mers in slujire , dar din diferite cauze , au slabit , ba chiar au dat innapoi si numai merg in lucrare. Isi doresc totusi sa reinceapa , dar simt ca nu vor reusi….desi harul Domnului nu s-a sfarsit.
    ….aici sunt eu …Adrian

    • Marius David zice:

      Așa, așa! Mulțumesc! Astăzi a fost greu, pentru că am condus toată ziua. Dar ne rugăm, rezistăm, de ce nu? Vă știu bine și istoria și viața. Dumnezeu să vă binecuvînteze în lucrarea la care v-a chemat!

      • Adrian zice:

        Fiti binecuvantat fr Marius . Ma este un fr Burghelea ….Eugen care si el a fost cercetat de Domnul in penitenciar….sa nu ma confundati cu dansul…. Cand mai reveniti la Galati ? Si cand „puneti de -o fabrica de barbati si la Galati ?”.

  2. Pingback: #REZIST – total 40 de zile | Marius Cruceru

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.