#REZIST – efort – ziua 5

Astăzi este zi de post. Negru. De cîțiva ani încerc să rezist la efort. Sînt un norocos. Un binecuvîntat! După 4 zile de lichide, încă mă pot mișca.

Astăzi, în mare zi de post, celebrez faptul că pot face efort, că mă pot mișca în general. Și n-am făcut eforturi mici, ca ieri. Am făcut cu alte ocazii 333 de km în 18 ore, 400 de km în 24 de ore, 264 în zi lumină. Astăzi este zi de meditație și relație.

Imaginea de mai jos reprezintă ce văd uneori pentru ore întregi cînd pedalez în singurătate. Poziția ciclistului pentru mine este cea mai bună poziție pentru rugăciune. Este riscantă, și de aceea, fascinantă. Poți muri oricînd din cauza vreunui șofer care scrie sms-uri în timp ce conduce. Dacă voi muri pe șosea, știu că mă va lovi dintr-o dată în spate și mă va arunca în șanț sau zid, cu o forță pe care am mai simțit-o doar o singură dată. Nu o poți confunda cu nimic. Sper doar să fie rapid. Ca un infarct, altă șansă pe care o am eu ca un cardiac cumsecade. Bune morți. Eh, dacă ar fi să ne lase Dumnezeu să ne alegem moartea …

După cum știți, sînt cardiac cu acte în regulă, dar vindecat în mod miraculos.

Acum pot consuma peste 7000 de calorii într-o zi.

Dar nu toți sînt la fel de norocoși ca mine.

Astăzi #REZIST și mă rog pentru cei care sînt în aceeași situație în care am fost eu, dar nu au curajul să se ridice, crezînd că sînt condamnați la pastile și zăcut în pat.

Astăzi #REZIST pentru cei care sînt descurajați de faptul că nu au voința să se ridice și să umble.

Astăzi #REZIST pentru cei care se tot apucă în fiecare luni de cure de slăbire și sfîrșesc jalnic a doua zi în fața friptanelor, disprețuindu-se.

Astăzi #REZIST pentru cei care cred că nu pot face efort și sînt depedenți de dr. Google și de tot felul de surse de informație medicală greșită, nenorocindu-se.

Astăzi #REZIST pentru tinerii și copiii care, din pricina faptului că li s-au scos orele de sport din școală, pentru că sînt prizonierii tabletelor și computerelor, au ajuns la obezitate timpurie. Oasele lor sînt deja deformate. Sînt în creștere și niciun os în creștere nu poate suporta 100-120 de kg. Vor fi marcați definitiv de un defect de postură, dacă părinții, bunicii, educatorii și chiar ei nu se trezesc la timp.

Astăzi #REZIST făcînd efort și voi rezista făcînd efort pînă cînd voi fi prizonier în patul de spital. Mai bine mor cu ghidonul în mînă decît cu mouse-ul sau telecomanda … Sîntem creștini și trebuie să rezistăm ispitelor trupului, să ne purtăm aspru cu trupul, cum ne spune Pavel Apostolul, pentru că trupul este templu al Duhului, cum același afirmă.

Astăzi #REZIST, ieșind în natură, și mă gîndesc la copiii care ar dori și ei să iasă afară, să meargă cu bicicleta, să se joace, să iasă în pădure. A propos, știți care este una dintre cele mai mari dorințe ale muribunzilor? Să iasă pentru ultima oară într-un parc, în natură, să vadă flori, copaci. Cred că mai am vreo 20 de primăveri și veri de trăit, dacă toate merg bine. Nu-i păcat să le risipim în casă. Să ieșim să ne bucurăm de Creație pînă Creatorul ne va chema la El.

Probabil în primăvara aceasta vom porni din nou o campanie pentru copiii diagnosticați cu boli terminale, o campanie sportivă, prin care să adunăm din nou bani pentru centrul Hospice.

De ce? pentru că eu #rezist la efort, alții nu și aceia au nevoie de efortul meu. Simplu!

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în acțiuni umanitare, cugetări de pe bicicletă, disciplinele spirituale, Fabrica de barbati, Perplexităţi, Sanatate, Zidul rugăciunii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la #REZIST – efort – ziua 5

  1. Pingback: #REZIST – total 40 de zile | Marius Cruceru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.