#REZIST – îndrăgostit – ziua 4

Sînt îndrăgostit de 31 de ani. Și #REZIST! Încă rezist bine, dar nu pentru că aș cunoaște cumva modul în care se păstrează dragostea. Nu, nu am scris nicio carte despre dragoste. N-am scris în viața mea vreo poezie de iubire sau despre iubire. Probabil voi scrie una la bătrînețe. Numai cărțile de dragoste scrise la bătrînețe cred că pot fi cu totul credibile.

Am cunoscut-o în 1986. Aveam 15 ani. Mulți dintre voi știți poveștile mele despre ea.

În 1991 ne-am căsătorit.

Dacă pînă acum căsnicia noastră a rezistat este în primul rînd din pricina Domnului. Dumnezeu este dragoste, ne spune Ioan Evanghelistul. Dragostea este o flacără a Domnului. Așa ne spune Sfînta Scriptură în Cîntarea Cîntărilor. Domnul o aprinde, Domnul o poate păstra. Apoi este meritul Nataliei.

Cine spune că este destul de puternic și isteț să își țină căsnicia este cel puțin naiv, ca să folosesc un eufemism.

Ieri am aflat încă două vești proaste. Două familii distruse. Amîndoi oameni implicați în laudă și închinare, în slujire în biserică. Oameni foarte talentați. Anul trecut nu a fost lună în care să nu aflu de o altă familie distrusă. Oameni despre care nu aș fi crezut niciodată că îți vor despărți căile. Sînt șocat de avalanșa de divorțuri între creștinii evanghelici.

Nu cred că am experimentat vremuri mai grele de cînd sînt implicat în lucrarea bisericească în ceea ce privește familia. Și avem atîtea cărți, atîția consilieri, avem atîtea resurse… Atîtea familii în probleme, atîtea ajung la divorț, atît de puține salvate!

Astăzi #REZIST pentru familiile care sînt măcinate de emigrația economică. Familii despărțite din cauza faptului că aici nu-și pot găsi rostul. Despărțiți fiind, își găsesc alte rosturi.

Astăzi #REZIST pentru soțiile abuzate, bătute de soți, pentru cei care se comportă în societate, la vedere, impecabil, dar acasă sînt niște tirani, bătăuși.

Astăzi #REZIST pentru soții părăsiți de soțiile care și-au găsit parteneri pe internet. Au părăsit case cu 1, 2 sau chiar 3 copii. Ce mamă denaturată poate să plece, lăsîndu-și soțul să crească singur rodul pîntecelui ei? Iată că se întîmplă. Sînt cel puțin 9 cazuri pe care le știu de la prima mînă. Cum de ni s-au stricat femeile în halul acesta?

Astăzi #REZIST pentru cei lăsați pe paturile spitalelor, soți și soții. Ce s-a întîmplat cu cei care au spus în fața preotului ”pînă cînd moartea ne va despărți, la bine și la rău”, iar cînd află că soțul sau soția au cancer în fază terminală își fac bagajele și pleacă în lașitate? Să ne rugăm pentru acei oameni lăsați să piară în boala și durerea cea mai cumplită: singurătatea.

Astăzi #REZIST pentru cuplurile tinere și care sînt în fața divorțului după nici măcar un an de de căsnicie. Luna trecută am aflat de un cuplu la nunta căruia am predicat. S-au despărțit deja, spre șocul tuturor prietenilor și rudeniilor.

Astăzi #REZIST  ca să rezist îndrăgostit. Nu este greu să rămîn îndrăgostit de Natalia. Are niște cioturi pe omoplați și uneori, cînd își scutură haina, lasă prin casă pene și puf de înger. Cînd este plecată de acasă, știți deja, îi caut aripile prin toate ascunzișurile. Nu este greu să rămîn îndrăgostit de ea. Cînd trece pe lîngă noi are aură, simțim cu toții o vibrație, este înfășurată într-o lumină care vine de undeva din interior, dar cumva …. de sus. Mă rog ca dragostea noastră să reziste peste ani, chiar și atunci cînd trupul ni se va desface și ne vom pierde amintirile.

 

 

 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Biserica Baptista, Cîntarea cîntărilor, exerciții de admirație, Fabrica de barbati, Gînduri, inventarul stricaciunilor spirituale, Zidul rugăciunii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la #REZIST – îndrăgostit – ziua 4

 1. Angi21cmp@yahoo.com zice:

  Sunteți un exemplu pentru mulți!

 2. Cineva zice:

  V am scris un mesaj pe facebook. La messenger. Va rog sa mi raspundeti.

 3. horvathliviu zice:

  Frumos. Încurajator. Dacă conștientizăm că Eva noastră e darul cel mai de preț de ce-l avem de la bunul Dumnezeu, am scrie poeme mai des. De-alea de dragoste. 🙂

  • Marius David zice:

   da, hmmm, poezia. Îmi este complet străină, dacă mă gîndesc la creație. Recentissime mi s-a spus totuși că pot recita foarte bine, probabil din pricina propensiunii spre actorie 🙂
   Voi recita poemele altora.

 4. mecanick zice:

  # REZIST …..poate crede cineva ca faceti [ facem ] parte din ….Rezistenta ??!! Cei care cunosc bisericile evanghelice inainte de 89 stiu ca lucrurile erau altfel. Exista acum, atata libertate … atata informatie , atata eleganta in prezentare , in inchinare ,in slujire …. Va recomand sa # REZISTATI in continuare, impreuna cu intreaga generatie actuala de slujitori , nu este deloc placut sa vezi astfel de lucruri , printre cei carora li se spune ….pocaiti .

 5. dana zice:

  The Rezsit tag stands for the anti-Trump ,pro chaos and violence movement in the USA, sad thing Romanians adopted it too 😕.

 6. sora Marcela -Bacau zice:

  Domnul sa va binecuvinteze! Ani indelungati in slujba Domnului sprijinit din umbra de rugile frumoasei sotii Nathalia!Aveti o slujba grea,…..lucrul cu omul este dificila.Trebuie sa fii un bun psiholog! Multa fericire si sa va iubiti vesnic!!!

 7. Pingback: #REZIST – total 40 de zile | Marius Cruceru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.